Pošlji povpraševanje

Najprimernejša kritina za nadstreške za avto je polikarbonatna kritina

Nadstreški za avto morajo nuditi avtomobilu dobro zaščito pred raznimi vremenskimi vplivi, zato morajo biti narejeni iz vzdržljivih kvalitetnih materialov. Poleg zanesljive konstrukcije, ki je lahko iz lesa ali kovine, morajo imeti nadstreški za avto tudi zanesljivo kritino. Ena najprimernejših je zagotovo polikarbonatna kritina. Polikarbonat je brezbarven material, ki je zelo trden in obstojen. Odporen je na UV žarke, zaradi česar sčasoma ne bo porumenel, kar se kaže kot motnost materiala. V primeru, da pride do motnosti, se polikarbonatu drastično zmanjša sposobnost prepuščanja svetlobe. Polikarbonat zaustavi praktično vse vrste sevanja, kar je za avtomobile zelo pomembno, saj zaradi konstantne izpostavljenosti sončnim žarkom barva na avtomobilih bledi in izgublja sijaj. Zaradi odlične strukturne trpežnosti zagotavlja polikarbonatna kritina tudi odlično zaščito pred točo in snegom. V zimskem času ostane prostor pod nadstreškom za avto suh, kar pomeni, da je odmetavanje snega preteklost. Gladka površina polikarbonatne kritine preprečuje nalaganje snega, saj le-ta z nje enostavno zdrsi. Prav tako se zaradi gladke površine nadstreški za avto očistijo samodejno s padavinami. Umazanija, kot je cvetni prah, se z dežjem spere s površine, kar pomeni, da so nadstreški za avto s polikarbonatno kritino zelo preprosti za vzdrževanje. Zelo dobri lastnosti polikarbonatnih plošč sta tudi ognjevarnost in vzdržljivost. Zlomiti jih je praktično nemogoče, možno pa jih je ukriviti brez velikega napora. Na ta način lahko ustvarimo različne oblike streh, ki so zelo estetske.


Najboljša zaščita vhoda pred vremenskimi vplivi so nadstreški s polikarbonatno kritino

Polikarbonatna kritina se uporablja tudi za prekrivanje nadstreškov pred vhodom v hišo. Polikarbonatni nadstreški imajo zelo lep estetski izgled, zato izboljšajo celoten izgled hiše, prav tako pa so tudi funkcionalni. Velikosti nadstreškov pred vhodom v hišo so lahko zelo različne, prav vsi nadstreški pa imajo ne glede na velikost enako funkcijo, ki je zaščita vhoda pred vremenskimi vplivi. Nadstreški nudijo učinkovito zaščito pred dežjem in snegom, kar pomeni, da ostane prostor pred vrati suh in čist. Pozimi zato pred vrati ni zaledenelih površin, ki so lahko nevarne. Prednost nadstreškov s polikarbonatno kritino je tudi ta, da predprostori v hišah ostanejo svetli. Prozorna kritina za nadstreške odlično prepušča svetlobo. V primeru, da imajo nadstreški klasično kritino kot so vlaknocementne plošče, ki ne prepuščajo svetlobe, se zaradi njih v predprostorih občutno zmanjša količina svetlobe.

Nadstrešek pred vhodom v hišo iz polikarbonataModerni polikarbonatni nadstrešek pred vhodomUkrivljen polikarbonatni nadstrešek pred vhodom


Izbira debeline in barve polikarbonatnih plošč je odvisna od namena uporabe

Polikarbonatne plošče, ki so v ponudbi podjetja MS Viscom so na voljo v različnih debelinah in barvah. Enoslojne polikarbonatne plošče se uporabljajo kot nadomestek stekla ali akrilnega stekla. Izdelane so iz enega kosa polikarbonata, dobavljive so v debelinah 2-14 mm. Predstavljajo idealno kritino za terase in vrtne nadstreške. Na voljo so v številnih barvah od prozorne, rdeče, modre, zelene in ostalih. Večslojne polikarbonatne plošče, ki so sestavljene iz več plasti, so dobavljive v debelini od 4 – 16 mm. Za kritino nadstreškov za avto se običajno uporabljajo večslojne polikarbonatne plošče debeline 16 mm, ki nudijo najboljšo zaščito za avto. Tudi za rastlinjake se uporabljajo večslojne plošče v debelinah 4 – 10 mm. Pri večslojnih ploščah so med plastmi komore, ki so napolnjene z zrakom. Zrak velja za najboljši izolator, zato so večslojne plošče odlična toplotna izolacija. Večslojna polikarbonatna kritina je na voljo v treh barvah: prozorna, bronza in opal.


Polikarbonatna kritina se lahko montira le na preverjeno zanesljivo trdno konstrukcijo

Montaža polikarbonatnih plošč mora biti opravljena strokovno, saj v nasprotnem primeru ne bomo dobili pričakovanih rezultatov. Pri prekrivanju teras, nadstreškov za avto, zimskih vrtov je potrebno najprej zagotoviti trdno konstrukcijo, ki nudi zanesljivo oporo kritini. Polikarbonatne plošče se lahko montirajo na posamezne nosilce ali na mrežno podkonstrukcijo. Pri montaži je nujna uporaba ustreznega materiala in dodatnih elementov, saj bo le tako polikarbonatna kritina optimalno opravljala svojo funkcijo. Polikarbonatne plošče morajo biti ustrezno zatesnjene, drugače se v njih hitro začne nabirati kondenz, žuželke in ostala umazanija. Zaradi tega pride do počasnega propadanja materiala.


Nadstreški za avtomobile in nadstreški pred vhodom v hišo v ponudbi podjetja MS Viscom

V naši ponudbi najdete nadstreške za avto Arizona. Izdelani so iz velikih polikarbonatnih plošč, ki so skoraj neuničljive. Vaši jekleni konički bodo pod to polikarbonatno kritino varni; zavarovani bodo pred vremenskimi neprilikami in morebitnimi udarci. Okvir nadstreška je izdelan iz aluminija in odporen proti rjavenju. Pomembna prednost takega polikarbonatnega nadstreška za avto je tudi v tem, da niso potrebna nobena vzdrževalna dela. Garancijska doba znaša 10 let!

Kar se tiče ponudbe nadstreškov pred vhodom v hišo, lahko izbirate med modeli Aquila, Nancy in Neo. Aquila prozorna kritina za nadstreške vsebuje prednji žleb in zadnje skrito tesnilo, ki deževnico usmerjata na stran. Nadstrešek pred vhodom v hišo Nancy je elegantnega izgleda. Trajni, prašno barvani nisolci iz galvaniziranega jekla so v temno sivi barvi. Nadstrešek omogoča popolno prilagoditev slogu vašega doma. Embalaža je primerne velikosti za vožnjo na zadnjih avtomobilskih sedežih. Polikarbonatna kritina nad vhodnimi vrati Neo je sodobno ukrivljen nadstrešek, ki se lahko uporablja nad vrati ali okni. Nelomljive dvoplastne plošče iz 6 mm polikarbonata učinkovito blokirajo UV žarke. Visoko zmogljiva držala so iz temno sivega polimera.

Polikarbonatni nadstreški za avtoPolikarbonatna kritina za nadstrešekPolikarbonatni nadstrešek za avto