Pošlji povpraševanje

Polikarbonatne plošče so trdne in obstojne, dobro prepuščajo svetlobo

Polikarbonatne plošče so izdelane iz brezbarvnega materiala, ki je zelo lahek a hkrati trden, odporen na temperaturna nihanja, ognjevaren, obstojen in zelo prilagodljiv. V podjetju MS Viscom nudijo enoslojne in večslojne polikarbonatne plošče, ki so v Sloveniji poznane tudi pod imenom lexan plošče. Enoslojne in večslojne plošče odlikuje vzdržljivost, trajnost in enostavna obdelava ter montaža. Med seboj se razlikujeta po številu slojev, ki določajo stopnjo svetlobne prepustnosti ter toplotno izolativnost. Enoslojna plošča je izdelana iz enega kosa polikarbonata, večslojna pa iz več plasti. Njena prednost je zelo dobro prepuščanje svetlobe, ni pa tako zelo toplotno izolativna. Večslojna plošča malo slabše prepušča svetlobo kot enoslojna, je pa zaradi zraka, ki se nahaja med njenimi plastmi, zelo dobro toplotno izolativna. Večslojna polikarbonatna plošča je dobavljiva v različnih debelinah od 4 – 16 mm. Na voljo je v treh različnih transparentnih barvah: prozorna, bronza in opal.

Nudimo tudi industrijske tehnične laminate >>

Polikarbonatne plošče so prozorna kritina, ki je odporna za različne vremenske vplive

Polikarbonatne plošče imajo številne dobre lastnosti. Imajo veliko udarno trdnost kar pomeni, da so odporne na udarce. Zelo dobro se obnesejo v primerih večjih obremenitev kot so toča, sneg, led in veter. Zaradi njihove gladke površine, sneg z njih enostavno zdrsi, z dežjem pa se odstranjuje umazanija, ki se na njih nabira. Iz teh razlogov so enostavne za vzdrževanje zato prozorna kritina vedno izgleda lepo. Ker so polikarbonatne plošče odporne na UV žarke, sčasoma ne pride do rumenenja materiala, ki se kaže kot motnost. Če pride do rumenenja materiala, se s tem zmanjša prehodnost svetlobe, ki je ena izmed bistvenih lastnosti prozorne kritine. Tudi odlična toplotna izolacija je ena izmed glavnih lastnosti plošč iz polikarbonata. Večslojna plošča ima prekate, ki so napolnjeni z zrakom. Zrak v prekatih je odličen toplotni izolator, ki bistveno pripomore k zadrževanju toplote v prostoru. Zaradi tega so polikarbonatne plošče za rastlinjake najboljša izbira, uporabljajo pa se tudi kot kritina za plavalne bazene, vrtne nadstreške, razne prehode in podobno. Pogosto se uporabljajo tudi za izdelavo reklamnih panelov saj so odporne na vse vremenske vplive.

Polikarbonatne plošče montažaProzorne polikarbonatne plošče za rastlinjake

Prozorna kritina se zelo pogosto uporablja za terase, nadstreške, bazene, rastlinjake

Prozorna kritina je optimalna izbira za prekrivanje teras in nadstreškov pred vhodom. Ker prozorna kritina konstrukcije omogoča dobro prepustnost svetlobe, ostanejo prostori v stanovanjih svetli. Zelo dobro se prozorna kritina obnese tudi za zastekljevanje zimskih vrtov in rastlinjakov, kjer sta svetloba in toplota bistvenega pomena za dobro rast rastlin.

Montaža polikarbonatnih plošč je enostavna, vseeno pa je potrebno upoštevati nekaj pravil

Montaža polikarbonatnih plošč je hitra in enostavna. Predstavljajo zelo dobro alternativo tradicionalnim materialom za zastekljevanje in prekrivanje strešnih površin, saj je z njimi veliko enostavnejše delati predvsem zaradi njihove teže. Prozorna kritina je zelo lahka in prilagodljiva, kar je pogoj, da delo teče hitro in neovirano. Zelo dobra lastnost prozorne kritine je, da je ni mogoče razbiti. Zato je zelo primerna za uporabo na strehah ali nadstreških, kjer jo je potrebno dvigniti več metrov visoko. Pri montaži polikarbonatne kritine je seveda nujno tudi rezanje in vrtanje, ki je enostavno, saj je mogoče plošče manjše debeline rezati z olfa nožem, večje debeline pa se režejo z žago. Med obdelavo ne prihaja do pokanja ali drobljenja materiala. Je pa potrebno po končani obdelavi očistiti vse opilke. V primeru, da gre za izdelavo nadstreška, je potrebno ustrezno pripraviti podlago oziroma podkonstrukcijo, ki mora biti trdna in zanesljiva. Polikarbonatne plošče se lahko montirajo na vzdolžne ali prečne nosilce ali na mrežno podkonstrukcijo. Pomembno je, da so zračni kanali na ploščah usmerjeni proti tlom. Pozornost je potrebno nameniti tudi medosni razdalji namestitve. Polikarbonatne plošče morajo biti montirane z vsem potrebnim materialom in dodatnimi elementi saj bodo le tako služile svojemu namenu. V primeru nestrokovne montaže, se v prekatih lahko hitro nabere kondenz, umazanija in razne žuželke kar pa lahko privede do propadanja materiala.