Rastlinjaki s prozorno kritino, ki premaguje slabše vremenske razmere

Rastlinjak na domačem vrtu lahko izkoristimo sebi v prid. Le kaj je lepšega od vzgajanja domače zelenjave za vse leto in zadovoljevanja svoje želje po vrtnarski aktivnosti? Če imamo na domačem vrtu rastlinjak, bomo uživali v domačih pridelkih tudi takrat, kadar nam vreme ne bo naklonjeno, saj bodo rastline zaščitene pred vremenskimi nevšečnostmi. Preden izberemo rastlinjak, ki ustreza našim željam in potrebam, upoštevajmo dejavnike, ki bi lahko vplivali na našo pravilno odločitev. Danes se najpogosteje odločamo za rastlinjake s prozorno kritino oziroma polikarbonatne rastlinjake, ki so odlična izbira za domačo in polprofesionalno uporabo. Polikarbonat je najprimernejša rešitev, ne le za nas, temveč tudi za naše rastline. Ogreje se bistveno hitreje od običajnega stekla, je ugodnejši od stekla, njegovo vzdrževanje ni zahtevno, prav tako pa je preprosta tudi montaža. Polikarbonatne plošče za rastlinjake so lahke in trajne in jih je izredno težko poškodovati, zato smo lahko povsem prepričani, da ob normalnih pogojih ne bo prišlo do njihove poškodbe.

Če želimo izkoristiti vse prednosti rastlinjaka in kritine, je zelo pomembno, da je kritina dobro in pravilno pričvrščena, seveda pa je potrebno zagotoviti tudi primerno lego rastlinjaka – če ne izberemo primerne lege, bomo težko izkoristili prednosti, ki nam jih ponuja. Preden ga postavimo se prepričamo, da smo zanj izbrali prisojno lego, ki se v večini primerov odlično obnese in uporabniku zagotovi najboljše rezultate pri vzgoji lastnih pridelkov.

Rastlinjak iz polikarbonatnih ploščPolikarbonatne kritine

Najboljša prozorna kritina, na voljo v različnih dimenzijah

Rastlinjaki Hybrid so na voljo v različnih dimenzijah in barvah (srebrna, zelena in siva). Streha je sestavljena iz večslojnih prozornih polikarbonatnih plošč, stene pa so sestavljene iz polnih prozornih polikarbonatnih plošč. Le-te zagotavljajo UV zaščito in so visoko mehansko odporne na vremenske vplive, hkrati pa dajejo vtis, da je rastlinjak narejen iz stekla. Narejeni so torej iz kombinacije polnega in večslojnega polikarbonata, aluminijastega ogrodja, strešnih oken in galavaniziranega jekla, ki jim daje stabilnost. Njihova velika prednost sta enostavna montaža in demontaža ter vrhunska kakovost, katero potrjuje tudi 5-letna garancijska doba. V ponudbi podjetja MS VISCOM boste prav tako našli tudi rastlinjake Glory, ki jih odlikujejo podobne lastnosti kot rastlinjake Hybrid – izbiramo lahko dimenzije in barvo (na voljo zelena in siva), le da se od prvih razlikujejo po tem, da so modularni. To pomeni, da jih lahko po želji sestavljamo v dolžino. So visoko mehansko odporni na različne vremenske razmere in izredno stabilni, spremljata pa jih tudi enostavna montaža in demontaža. Če niste povsem prepričani, kateri rastlinjak izbrati, se obrnite na strokovnjake iz podjetja MS VISCOM.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri rastlinjaka s prozorno kritino?

Rastlinjaki s prozorno kritino so zahvaljujoč odličnim lastnostim polikarbonatnih plošč preprosto najboljša izbira za vsak dom. Imajo dolgo življenjsko dobo in so izredno čvrsti, nekatere pa je mogoče naknadno po potrebi podaljšati ali skrajšati in dograditi dodatna okna. Izdelani so po meri posameznika, pri čemer upoštevamo primerno višino glede na višino rastlin, ki jih nameravamo vzgajati. V kolikor iščete praktične in enostavne rastlinjake, ki bodo presegli vaša pričakovanja, potem izberite takšne s prozorno kritino iz polikarbonata, ki bodo naš jedilnik obogatili s svežo, doma pridelano zelenjavo. Pred nakupom dobro premislite, katere rastline boste vzgajali, v katerem obdobju ga nameravate uporabljati, koliko zelenjave nameravamo pridelati in kakšna oblika rastlinjaka bi nam najbolj ustrezala. Za vsa vprašanja smo vam na voljo v podjetju MS VISCOM.