Nadstrešek za teraso iz polikarbonatne kritine je trpežen in moderen

Nadstrešek za teraso poskrbi za zaščito pred neposrednim sončnim sevanjem oziroma pred nevarnimi UV-žarki ter za zaščito terase pred dežjem in drugimi neugodnimi vremenskimi dejavniki. Z njim torej pridobimo dodatni funkcionalni prostor, ne da bi bila za to potrebna zelo obsežna in draga gradbena dela. Pri tem pa se seveda pojavlja vprašanje, kateri material je najbolj smiselno izbrati …

Polikarbonatni nadstreški za teraso postajajo vse pogostejši

Med najbolj priljubljene rešitve danes nedvomno sodijo polikarbonatni nadstreški za terase. To je povezano s številnimi odlikami, ki jih ima polikarbonatna kritina. Material ponuja svojevrsten spoj trdnosti in obstojnosti ter lahkosti. Njegova življenjska doba je zato nadpovprečno dolga, montaža pa je izredno enostavna. Slednje je še posebej pomembno, če upoštevamo, da se mora kritina za nadstrešek terase najprej dvigniti do določene višine. Hkrati pa ni nevarnosti, da bi se plošče med dviganjem poškodovale, kar je sicer težava pri mnogih drugih materialih. Poleg tega so polikarbonatne plošče popularna izbira za nadstrešek za teraso tudi zaradi povsem estetskih razlogov, saj gre za moderno, elegantno rešitev, ki pritegne pozornost, ne da bi bila pri tem pretirano vpadljiva. Možni sta barvna ali prozorna kritina različnih dimenzij (plošče so enoslojne ali dvoslojne). Da bi bila terasa zares funkcionalna in varna, je najprej nedvomno nujno poskrbeti za trdnost nosilne konstrukcije, šele nato pride na vrsto kritina za nadstrešek terase. Ker so polikarbonatne plošče izjemno prilagodljive, delo z njimi pri pokrivanju terase ne bo težava. Za razrez na želene dimenzije pri tanjših ploščah uporabite kar »olfa nož«, pri debelejših pa si pomagajte z žago. Sama montaža kritine za teraso je možna na prečne in na vzdolžne nosilce ter na mrežno konstrukcijo. Pri tem je pomembno, da plošče vedno namestite tako, da bodo zračni kanali usmerjeni navzdol.

Nadstrešek za teraso

Kje kupiti kritino za nadstrešek

Polikarbonatna kritina se lahko uporabi za samostojni vrtni nadstrešek

Seveda pa polikarbonatni nadstreški ne pridejo v poštev samo za terase, ampak je možen povsem samostojen vrtni nadstrešek. Med drugim je tovrsten vrtni nadstrešek nadvse uporaben za zaščito vašega avtomobila pred točo in snegom ali pa pred pretiranim segrevanjem notranjosti vozila v vročih poletnih dneh in za zaščito pred bledenjem barve. Gre torej za naložbo, ki vam zlahka prihrani precej nevšečnosti in materialne škode. Če trenutno ni poskrbljeno niti za minimalno zaščito vašega avtomobila, je torej vsekakor smiselno razmisliti o tej opciji.

Najboljša polikarbonatna kritina za nadstrešek za teraso

Če načrtujete nadstrešek za teraso (ali pa za avtomobil, pred vhodom v hišo itn.), vas v ponudbi podjetja MS Viscom čaka vse, kar potrebujete za izvedbo tega projekta. Na voljo sta vam ravna in valovita polikarbonatna kritina, ki nista dobavljivi samo v prozorni izvedbi, ampak tudi v drugih barvah. Plošče za nadstrešek za teraso iz našega prodajnega programa se lahko pohvalijo z odlično strukturno trpežnostjo in visoko stopnjo ognjevarnosti. Izvrstno se obnesejo v vseh vremenskih razmerah – od vetra in dežja do ledu in toče. Ker je material odporen na ultravijolične žarke, ni nevarnosti, da bi postopoma porumenel ali postal moten. Tako bo ostajal vizualno nespremenjen, obenem pa se svetlobna prepustnost ne bo zmanjšala.

Kritina za nadstrešek

Vrtni nadstrešek

Na zalogi ves potreben montažni material: vezni profili, gume idr.

Izdelava stabilnega in trpežnega nadstreška pa ne bo možna brez ustreznih pripomočkov. Del naše ponudbe zato sestavljajo vezni profili, ki so dobavljivi v različnih izvedbah. Odločite se lahko za plastične ali aluminijaste vezne profile, ki se nato razlikujejo še po obliki – U-profili, H-profili itn. Poleg tega pa so tu še gume in čepi, silikon, vijaki, pokrovi za direktno vijačenje in drugi elementi, ki so potrebni za uspešno montažo. Vse, kar potrebujete, torej dobite na enem mestu. Obenem pa smo vam na voljo za dodatne napotke, ki vam bodo pomagali pri gradnji.