Kakšne so lastnosti prozorne kritine iz polikarbonatnih plošč?

Plošče iz polikarbonata imajo mnogo dobrih lastnosti, zato so le-te vedno pogostejša izbira ljudi pri prekrivanju nadstreškov, teras, vhodov, za izdelavo zimskih vrtov, rastlinjakov… Polikarbonatna kritina je izjemno lahka, močna in termostatična, prenese tako visoke kot nizke temperature ter ostale vremenske nevšečnosti kot sta toča ali težak sneg. Trpežni, praktičen in negorljivi material ima zelo širok spekter uporabe ter je odlična alternativa plastiki in steklu. Enoslojne plošče iz polikarbonata v zadnjih letih največkrat nadomestijo steklo. Njihov temperaturni razpon je od -100 do +135°C, kar možnosti uporabe še poveča. Kot zanimivost - zaradi svoje majhne teže in nelomljivosti, so iz njih narejeni celo neprebojni policijski ščiti. Kljub UV zaščiti na zgornji in spodnji strani, ima vsestransko uporabna prozorna kritina, še vedno najvišjo možno stopnjo svetlobne prepustnosti, zato je več kot odlična tudi za prekrivanje teras gostinskih lokalov. Lep in moderen videz, možnosti enostavne obdelave in dolga življenjska doba so stvari, ki pripomorejo k odločitvi za nakup, prav tako pa so pomembni dejavniki konkurenčna cena, možnost razreza na dimenzije, ki jih stranka želi oz. potrebuje ter enostavna montaža polikarbonatnih plošč. Torej, če prekrivate nadstrešek ali teraso popolnoma na novo, ali želite staro streho le zamenjati, je močna in trpežna polikarbonatna strešna kritina z dolgo življenjsko dobo, zagotovo najboljša izbira.

Polikarbonatna kritina


Prozorne kritine iz polikarbonata so dosegljive v različnih izvedbah

Za montažo polikarbonatnih plošč se stranke odločijo takrat, ko želijo zaščito pred dežjem in snegom, prostora pa ne želijo zatemniti. V tem primeru so prozorne kritine idealne saj optimalno prepuščajo svetlobo. Morda to ne igra velike vloge pri nadstreških za avtomobile, zagotovo pa ima velik pomen pri prekrivanju terase, ki je običajno prostor za druženje in preživljanje prostega časa. Nihče namreč ne želi na vrtu ves dan posedati v polmraku. Polikarbonatne plošče so lahko enoslojne, večslojne in valovite. So različnih debelin, barve kritin pa so v osnovi prozorne, vendar jih je mogoče na željo stranke prilagoditi. Zaradi njihove nizke teže in enostavne montaže, je s polikarbonatnimi ploščami mogoče objekte zapreti tudi od strani, kar je zelo funkcionalno in dobrodošlo tako za privatno rabo kot v različnih industrijskih in kmetijskih objektih. Prav tako so le-te pogostokrat uporabljene za zasteklitev prodajnih centrov, športnih dvoran, najdete jih lahko celo v šolah in vrtcih. Če boste podrobneje pogledali okrog sebe, boste videli, da so z njimi prekrita tudi avtobusna postajališča in iz njih narejeni reklamni paneli. Srečate jih lahko na vsakem koraku, kar se iz leta v leto še stopnjuje. Z različno obdelavo polikarbonata je mogoče dobiti različne trdote in izvedbe plošč oz. polikarbonatnih strešnih kritin, zato so le-te uporabne na mnogih področjih.

Polikarbonatna kritina

Enoslojne, večslojne in kritine iz polikarbonata so nenadomestljive

Enoslojne polikarbonatne plošče oz. kritine so najboljši nadomestek stekla in so mu na videz tudi najbolj podobne. Njihove lastnosti so v primerjavi z njim celo boljše saj so dosti lažje, močnejše in zaradi enostavnega obdelovanja ter montaže precej bolj priljubljene. Večslojne plošče so narejene iz prekatov, ki so napolnjeni z zrakom. Kot veste je zrak zelo dober izolator, zato je njihova prednost pred steklom še večja, saj nudijo dosti boljšo toplotno izolacijo. Kljub temu da so večslojne polikarbonatne strešne kritine debelejše, so še vedno zelo lahke, zato s svojo težo ogrodja ne obremenjujejo in ne krivijo. V naši ponudbi imate na izbiro debeline od 4 mm, ki je priporočljiva za rastlinjake, zimske vrtove, reklamne panoje… pa vse do 16 mm, ki se uporabljajo kot strešne kritine tako v zasebne namene kot v industriji, za zastekljevanje, za strešna okna, z njimi je mogoče pokriti bazen ali vrt pred hišo. Ker so dimenzije plošč precej velike, vam nudimo tudi možnost razreza na dimenzije, ki jih boste zahtevali ter do deset let garancije na njihove mehanske lastnosti in barvo.