Polikarbonatne plošče so odlična izbira pri avtomobilskih nadstreških

Polikarbonatne plošče so vsestransko uporaben material, ki je na voljo v številnih različicah. Tako so možne prozorne ali barvne polikarbonatne plošče, povsem ravne ali valovite, enoslojne ali večslojne itn. Obenem so polikarbonatne plošče dobavljive v različnih dimenzijah, če je to potrebno, pa je možen celo razrez po meri. Gre za material, iz katerega se lahko med drugim izdelajo avtomobilski nadstreški, namenjeni zaščiti pred točo in drugimi dejavniki, ki zlahka poškodujejo vaše vozilo.

Nadstrešek

Katere so najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti nadstrešnica za avto?

Vremenske razmere so pogosto precej nepredvidljive, zato je vsekakor pametno, da pri zaščiti svojega vozila ničesar ne prepuščate naključju in da se denimo ne zanašate zgolj na avtomobilsko zavarovanje, saj je dokazovanje upravičenosti do odškodnine večinoma precej naporen proces, ki niti ne obrodi nujno želenih sadov. Če nimate možnosti uporabe garaže, je dobra alternativa nadstrešnica za avto. Seveda pa je lahko kljub garaži pogosto koristno, da imate obenem še možnost uporabe avtomobilskega nadstreška. V primeru, da razmišljate o tem, da bi ga postavili, vas verjetno zanima, kaj so tiste lastnosti, na katere morate biti pri izbiri materialov še posebej pozorni. Kvalitetna nadstrešnica za avto je v prvi vrsti tista, ki vozilo uspešno obvaruje pred ekstremnimi dejavniki, kot je na primer toča. Hkrati pa je zelo dobrodošlo, da izbrani material nudi zaščito pred pretiranim segrevanjem notranjosti parkiranega vozila v poletnih mesecih in da ne prepušča ultravijoličnih žarkov. Slednje je pomembno predvsem zaradi dejstva, da začne avtomobilski premaz, ki je dlje časa izpostavljen omenjenim žarkom, postopoma bledeti. Barva vozila je zato sčasoma le še bleda kopija tiste ob nakupu.

Avtomobilski nadstreški iz polikarbonatne plošče so vse bolj priljubljeni

Polikarbonatne plošče ustrezajo vsem zgoraj omenjenim značilnostim. Tako ni presenetljivo, da postajajo avtomobilski nadstreški iz tega materiala vse bolj razširjeni. K razlogom za to, da je polikarbonatni nadstrešek v veliki meri uspešno nadomestil materiale, ki so se uporabljali v preteklosti, je treba zagotovo prišteti še to, da so plošče izjemno lahke, kar močno pospeši in olajša postavitev. Hkrati pa pri dvigovanju polikarbonatne plošče na določeno višino ni nevarnosti, da se plošča razbije ali kako drugače poškoduje.

avtomobilski nadstreški

Končni rezultat so izjemno trpežni in moderni nadstreški

Za polikarbonatni nadstrešek je značilno, da je kljub nizki teži samih plošč izredno odporen na mehanske obremenitve. Če boste pri izdelavi uporabili polikarbonatne plošče, bo posledično zagotovljena nadpovprečna življenjska doba, potreba po vzdrževanju pa bo minimalna. Polikarbonatne plošče so torej izbira, ki zagotovi izjemno funkcionalnost in optimalno zaščito za vaš avtomobil, obenem pa več kot le to. Z uporabo tega materiala so namreč možni tudi nadvse moderni nadstreški, katerih čar je v minimalistični estetiki jasnih in preprostih, hkrati pa elegantnih linij. Potreba po tem, da zagotovite učinkovito zaščito za svoj avtomobil, torej nikakor ne pomeni, da boste morali »skaziti« podobo okolice svojega doma, ampak povsem nasprotno – to poskrbi celo za doprinos k estetski vrednosti.

Preberite več o prednostih polikarbonatnih plošč

Izvrstno se obnese tudi polikarbonatni nadstrešek za teraso

Seveda pa polikarbonatne plošče ponujajo še mnoge druge možnosti uporabe. Med drugim se iz njih pogosto izdelujejo prav tako izredno moderni nadstreški za teraso. Če torej razmišljate o tem, da bi pokrili teraso in s tem pridobili dodatno površino za kvalitetno preživljanje prostega časa, prirejanje zabav ipd., je vsekakor več kot smiselno razmisliti o tem, da pri delu uporabite prav polikarbonatne plošče. Te poskrbijo za odlično izolacijo, pri tem pa prepuščajo ogromno svetlobe. V ponudbi podjetja MS Viscom boste našli vrhunske polikarbonatne plošče priznane nemške znamke Sunlite za najrazličnejše namene uporabe. Izbrati je mogoče kombinacijo lastnosti, ki bo kar najbolj ustrezala vašim zahtevam, saj so vam na voljo različne barve, debeline itn. Če potrebujete zelo specifične dimenzije, pa poskrbimo tudi za profesionalen in povsem natančen razrez.