Barve sten v kuhinji: popolna svoboda izražanja v oblikovanju

Barve sten v kuhinji še najbolj izdajajo vašo osebnost. Vam je bližje sproščujoča kuhinja ali takšna, ki vas bo nabila z energijo? Elegantno moderna ali brezčasno klasična kuhinja? Nevpadljiva ali stilsko središče stanovanja? Ne glede na to, ali uporabite ploščice, les, steklo, kovino ali katerega od umetnih materialov na trgu, z vzorci, fotografijami ali brez, na koncu izbirate predvsem barve sten. In čeprav se odločite, da boste stene v kuhinji le prebarvali z barvo, ki jo kasneje še najlažje zamenjate, je odločitev o barvi še vedno zahtevna. Zato se je lotite počasi.

Barve sten

Barve v kuhinji: kako pristopiti k nanosu barve na stene v kuhinji?

Najprej izberite iz množice dve do tri barve kuhinje. Ko menite, da ste se izbrali barve za svojo kuhinjo, testirajte svojo zamisel. Prva možnost je, da za test uporabite 3D načrt vaše kuhinje, druga in bolj priporočljiva je, da testirate barve in različne odtenke v dejanskem prostoru ob različni dnevni in nočni svetlobi. Da se izognete zmedi in umazaniji pri barvanju izbranih odtenkov na stene, nanesite barve, o katerih razmišljate, raje na različna platna, ki jih lahko nato premikate po stenah v kuhinji, da se prepričate o izvedbi. Ob tej priložnosti naj vas spomnimo tudi na kuhinjski strop. Medtem, ko se običajno ure in ure odločamo o barvi stene, marsikdaj pozabimo na strop. Ga boste pustili belega? Varna izbira. Mogoče bi ga pobarvali v isto barvo kot stene? Ali pa bi v belo barvo dodali malo barve s stene? Kakorkoli že, le nikar ne pozabite razmišljati tudi o stropu. Če ste zadovoljni s testom, se čim prej lotite nanosa barve na stene in strop v kuhinji. In če slučajno le ne bo izpadlo, kot ste si predstavljali, ne pozabite: izbrane barve sten v kuhinji lahko vedno prekrijete z novimi!

Barve sten v kuhinji: najbolj popularne (in varne) barve za v kuhinjo

Arhitekti in oblikovalci kuhinj se najpogosteje odločajo za nevtralne in zemeljske barve kuhinje. V kuhinji to predstavljajo nežni odtenki katerekoli barve z veliko dodane bele barve in pa tople zemeljske barve od rumene do rjave. Tovrstna izbira barve stene je predvsem primerna v leseni kuhinji - tradicionalni in moderni. Medtem, ko v sodobni kuhinji iz raznovrstnih materialov, že skoraj ni več omejitev. Tako v kuhinjo prodira rdeča barva, ki še vedno velja za drzen izbor, vedno pogosteje pa se pojavljajo tudi vsi odtenki modre, zelene in celo vijolične, ki so prej veljale za neprimerne barve za v kuhinjo. Dandanes tudi kršenje oblikovalskih pravil postaja norma, zato je vse odvisno od tega, kakšen učinek želite doseči.

Izberite svoje barve kuhinje v podjetje Kuhinje Erjavec


Pokličite nas na 01 256 04 26 ali 01 256 67 26!