Jedilnica kot del kuhinjskega prostora

Jedilnica postaja del kuhinje. V sodobnih stanovanjih je sodobna kuhinja lahko združena z jedilnico in dnevno sobo v skupen prostor (t. i. kuhinjski ambient), kamor je postavljena kuhinjska miza. Morda je v manjših stanovanjih k temu pripomoglo zmanjšanje kvadrature stanovanja, v največji meri pa je k združevanju botroval sodoben način življenja. Kakovost prostora torej ni neposredno povezana s tem, kakšne so mere prostora. Prijeten kotiček, kjer je postavljena jedilna miza, je lahko veliko bolj uporaben kot velika jedilnica.

 

Kuhinje Erjavec - jedilniceKuhinje Erjavec - jedilnice

 

Jedilna miza v kuhinji – trendi sodobne kuhinje

Z razvojem sodobne kuhinje se spreminja tudi jedilnica, ki sedaj ni namenjena samo za obedovanje, ampak je lahko kuhinjska miza uporabljena tudi kot delovni prostor, za ročna dela, pisanje, učenje in branje. Zato je pomembno, kakšna in kako velika je kuhinjska miza. Izbrana jedilna miza lahko stoji v kuhinji, jedilnici ali dnevni sobi. Tudi v modernih jedilnicah se pojavljajo podobne barvne sheme kot v kuhinji, torej črna in bela, kombinirana z lesom, naravnim kamnom in steklom. Moderen stil jedilnice lahko dopolnjuje steklena jedilna miza.

 

Kuhinje Erjavec -jedilniceKuhinje Erjavec - jedilnice

 

Jedilnica kot del sodobne kuhinje

Jedilnica vse bolj postaja del kuhinjskega prostora, kuhinjska miza je umeščena v prostor ali pa se pojavlja kot podaljšani del pulta na otoku kuhinje. Izkoriščen jedilni kot je pomemben pri pomanjkanju prostora. Steklo v kuhinji je del sodobnih trendov, zato je steklena jedilna miza priljubljena oprema kuhinj.

 

Kuhinje Erjavec - jedilnicaKuhinje Erjavec - jedilnica

 

Kuhinjska napa nadomešča pregrado med kuhinjo in jedilnico

Tudi kuhinjska napa se dimenzijsko povečuje v skladu s prepričanjem uporabnika, da sedaj ne potrebuje več pregrade med kuhinjo in jedilnico oziroma dnevno sobo. Na eni strani se v sodobnih kuhinjah pojavlja skulpturna kuhinjska napa, pojavljajo pa se tudi rešitve, ki omogočajo, da se kuhinjska napa skrije v delovni pult, ko je ne potrebujemo. Kvalitetna kuhinjska napa ustvari prijetno ozražje v prostoru brez zidov.

 

Kuhinje Erjavec - jedilniceKuhinje Erjavec - jedilnice

 

Kuhinje Erjavec | Jedilnica, povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Naslov
Koreninova ulica 13
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
01 256 04 26
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Jedilnica, jedilna miza, kuhinjska miza, kuhinjska napa, kuhinje z jedilnico
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA