Pošlji povpraševanje

Prenova kuhinje - kako se lotiti takšnega projekta

Prenova kuhinje prinese v prostor novo svežino in domačnost. Gre za dokaj zahteven projekt, ki se ga je treba lotiti s pomočjo strokovnjakov, a hkrati za zelo ustvarjalno delo, kjer vas bo rezultat osrečil in vas s ponosom navdajal še desetletja. Prenove kuhinje se je dobro lotiti celostno, saj so delne prenove hitro drage, a veliko manj učinkovite. Predlagamo, da vam pri načrtovanju pomaga arhitekt. Našli ga boste v vseh salonih pohištva, tudi v salonu Kuhinje Erjavec, kjer vam bodo pripravili 3D izris za moderno kuhinjo, ki bo narejena po vaših željah in potrebah. Pohištvo izdelujejo sami in so z vami pri celotnem procesu: ideja, načrtovanje, izdelava in montaža.

nova kuhinja

Na kaj je treba misliti pri prenovi in opremljanju kuhinje

Nova kuhinja naj ne bodo le nove omarice ali nove barve kuhinje. Prenova je odlična priložnost, da prostor popestrite in poskrbite za bolj praktično postavitev. Z novimi elementi boste seveda poskrbeli, da bo vaša kuhinja moderna, a lahko storite več kot samo to! Lahko se seveda odločite za zelo priročno kuhinjo z otokom ali polotokom, je pa pri tem potreben natančen načrt, sploh če bo treba prestavljati inštalacije. Prostor seveda ima svoje omejitve, a svetovalci so namenjeni temu, da poiščejo najbolj optimalne rešitve in vam ponudijo tudi kakšno inovativno idejo, na katero sami še niste pomislili. Ko se lotevate kuhinjskih dimenzij, imejte v mislih, da naj bo za prehod na voljo vsaj 1 meter. Otok naj bo globok med 90 in 120 cm. Prenova kuhinje naj temelji na osnovi "delovnega trikotnika": hladilnik, korito, kuhališče. Vsota razdalj med temi elementi naj ne znaša več kot 6,6 metra. Za kuhinjo so zelo pomembne dimenzije pulta, pa tudi njegova višina. Prilagodite jo manjšemu izmed uporabnikov kuhinje.

barve kuhinje

Materiali in barve kuhinje

Na tem področju ima vsak svoj okus in želje, a naj vas vseeno opozorimo na nekaj stvari. Materiale pri prenovi kuhinje izbirajte tudi glede na kriterij, kako težko jih je očistiti. Najbolj enostavne za vzdrževanje so gladke površine in pa omarice brez ročajev. Na trgu so tudi posebni materiali (npr. gladki mat ultrapas), ki so obdelani z nano tehnologijo. Ta omogoča še enostavnejše čiščenje vaše nove moderne kuhinje, ker se umazanija ne more nabrati v porah materiala. Zelo enostavno se očisti tudi steklo.

Najbolj trendovske so temnejše barve kuhinje: različni odtenki sive, kavne, temno rjave in črne barve. Kombinirate jih lahko s hrastom in orehom. Za bolj eleganten, celo prestižen videz se uporabniki odločijo za videz marmorja, ki dobro deluje tako v kombinaciji s temnimi barvami kot z belo barvo.