Pošlji povpraševanje

Barve v kuhinji in kuhinjski elementi naj bodo izbrani skrbno

Barve v kuhinji so izjemno pomembne pri načrtovanju tega prostora. Ko kupujemo kuhinjske elemente moramo nujno razmišljati o celostnem dizajnu, ki bo primeren za specifičen prostor, s katerim razpolagamo. Ni pomembno le, ali imamo velik prostor ali pa načrtujemo mini kuhinjo, razporeditev pohištva ter barvna paleta morajo biti izbrani zelo premišljeno. Barve za v kuhinjo izberite skupaj z našimi izvrstnimi arhitekti, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju.

Možnosti za barve v kuhinji

Pomembne so tako barve sten kot barve opreme oziroma kuhinjskih elementov. Verjetno ni treba poudarjati, da morajo biti usklajene med seboj in tudi z ostalimi prostori. Poleg barv v kuhinji so zelo pomembne tudi barve v jedilnici, ki je običajno povezovalni element med kuhinjo in dnevno sobo. Le usklajeno načrtovanje prinese dobre rezultate. Sodobne barve za v kuhinjo so pogosto v »čiste«. Priljubljeni so odtenki vanilije in kremne barve. Bela barva in podobne so bolj varna izbira, ki pa lahko hitro izpadejo sterilno, zato jih kombiniramo z lesom in drugimi elementi (LED osvetlitev, rastline ...). Bolj pogumni pa posežejo tudi po bolj živahnih barvah v kuhinji. Moderne so tudi kuhinje visokega sijaja, ki ob pravilnem čiščenju ne zahtevajo posebnega vzdrževanja.

zelena stena v kuhinjirdeča kuhinja

Razpoloženje v kuhinji

Barve v kuhinji zelo vplivajo tudi na razpoloženje. Intenzivnejši odtenki dajejo prostoru drugačno atmosfero kot belina. Oranžna in rdeča odražata močna čustva, pa tudi apetit. Nekoliko manj intenzivna je rumena barva, a vseeno moramo paziti, da ni preveč agresivna. Zelena pa deluje pomirjajoče, pomaga pri notranjem miru in nas navdihuje za zdravo življenje. Pri površinski obdelavi prevladuje za kuhinje visoki sijaj, steklo, kovina in eksotični les.

Kuhinjski elementi po meri

Izdelujemo raznovrstne kuhinjske elemente in ostalo pohištvo visoke kvalitete. Za dobro načrtovanje poskrbi 3D izris, s katerim si lahko realno predstavljamo, kako bo prostor videti. Tako lažje spreminjamo barve za v kuhinjo, različne oblike in materiale, ter se odločimo za najlepšo kuhinjo. Lahko si privoščite tudi kuhinjo z visokim sijajem, 3D izris pa je pri naročilu naših kuhinj brezplačen. Za izvrstne kuhinje na obroke smo pravi naslov in z nami boste zagotovo našli prave barve. V kuhinji vam bo tako še dolgo lepo.