Projektiranje oz. načrtovanje kuhinje odvisno od oblike in razpoložljivosti prostora

Na projektiranje nove kuhinje v precejšnji meri vplivata oblika in razpoložljivost prostora. Zaradi skoraj izključno kvadratnih ali pravokotnih oblike prostora in racionalnega razvrščanja opreme ob stenah obstajajo značilne tlorisne razporeditve kuhinjskih elementov. Ker lahko kuhinjski niz, ki ga sestavljajo gospodinjski aparati, delovni pulti in prostori za odlaganje, oblikujemo različno, lahko načrtovanje vključuje kuhinje z otokom, s prostimi elementi ali kuhinjski blok za garsonjere ali počitniške hišice.


Kuhinja po naročilu omogoča popoln izkoristek prostora, predvsem pa predstavlja način, kako prilagoditi kuhinjske elemente različnim delovnim procesom. Vsako projektiranje kuhinje po naročilu pa potrebuje podrobno načrtovanje. Osnutek načrta pripravi arhitekt, in sicer na podlagi vaših želja in zahtev. Za lažjo predstavo pripravi tudi 3D-izris osnutka.

Projektiranje kuhinje z otokom ali s prostostoječimi elementi

Kuhinja, ki je dovolj velika in ki dovoljuje funkcionalno postavljeno pohištvo, lahko vsebuje tudi otok. Otok tvori skupina elementov ali posamezen prostostoječi element, ki navadno dopolnjuje klasični kuhinjski niz. Ker je ločen od ostalega kuhinjskega niza, je njegova prednost v tem, da je na poljubni višini in tako neodvisen od višine preostalega delovnega niza.


Prostostoječi kuhinjski elementi pa so tisti elementi, ki niso fiksno pritrjeni na steno in jih lahko zato lažje premeščamo. Takšna kuhinja je sicer fleksibilna, a elementi zavzamejo več prostora, poleg tega pa je v njej oteženo čiščenje.


Načrtovanje s celovitimi rešitvami za prihranek prostora v kuhinji

Največ preglavic za projektiranje kuhinje po naročilu največkrat povzroči neracionalna izkoriščenost kotnih prostorov v obstoječih kuhinjah. V podjetju Kuhinje Erjavec vam zato nudimo različne rešitve, ki bodo zadovoljile še tako zahtevnega uporabnika. V ponudbi imamo pestro izbiro kotnih omar, poleg tega pa vam bomo pomagali do najbolj optimalnih rešitev glede na prostor in vaše želje. V ponudbi imamo:

  • kotne izvlečne omare,
  • vrtljive police in
  • kotne izvlečne predale.


Za najbolj optimalne rešitve prepustite projektiranje oz. načrtovanje vaše nove kuhinje strokovnjakom z dolgoletnimi izkušnjami - Kuhinje Erjavec so pravi naslov za vas!


Kuhinje Erjavec - povezave do naše spletne strani: