Pošlji povpraševanje

Urejanje okolice se ne konča v jeseni, veliko lahko postorite tudi pozimi

Lepa ureditev okolice hiše vpliva na počutje in vzdušje družinskih članov, ki v poletnih dneh preživljajo čas na prostem, ne glede na to ali gostijo prijatelje, berejo knjige ali le gledajo zvezde v toplih nočeh. Od razpoložljivega prostora na vrtu je odvisno za kakšno ureditev se boste odločili in kaj boste vanjo vključili. Nasičenost ni priporočljiva, saj tudi  pri urejanju okolice hiše velja pravilo – manj je več. Vrt mora dihati, biti funkcionalno opremljen in ne sme dajati občutka utesnjenosti. Središče vsakega dvorišča je običajno terasa kamor lahko postavite letno kuhinjo. Na prostem je kuhanje še posebej prijetno in praktično če je vse pri roki in urejeno tako kot mora biti, saj že samo pripravljanje hrane postane druženje z bližnjimi. V ureditev okolice hiše lahko vključite različne praktične in estetske elemente, ki bodo dvorišče naredili še prijetnejše. Veliko izdelkov iz betona naravnega videza lahko najdete tudi v naši ponudbi. Ti so v kombinaciji lesene sedežne garniture, zelenih grmovnic in zasajenih cvetlic, videti preprosto čudovito. Priskrbite si nadstrešek ali pergolo in zaščitite svoje malo kraljestvo, da vam ne bo potrebno bežati v notranjost vsakič, ko bo deževalo ali sijalo žgoče sonce. Urejanje okolice je prijetno opravilo, rezultati pa vam bodo nudili potrebno intimo in lep ambient, ki ga boste lahko koristili dolgo v jesen.

Preden se lotite urejanja okolice si vzemite čas za razmislek

Če razmišljate o urejanju okolice hiše in želite videz svojega vrta zastaviti popolnoma na novo, si vzemite čas in razmislite kaj boste v ureditev vključili. Pomagajte si s papirjem in svinčnikom ter dobro premerite dvorišče po dolgem in počez. Za nasvet lahko vprašate krajinskega arhitekta, ki vam bo naredil izris in po želji tudi primerno zasaditev. Letna kuhinja na prostem je dobra ideja, vendar morate vedeti kaj boste v njej počeli, preden pa se podate v resen nakup. Ali boste pekli morda za prijatelje samo občasno, ali pa boste čez vso sezono v njej pripravljali obroke za vso družino. Od tega je tudi odvisno če jo boste opremili s kaminom, premičnim žarom ali bo to kuhinja opremljena tako kot je tista v stanovanju, s pomivalnim koritom, štedilnikom in večjim delovnim pultom. Ureditev okolice hiše je mogoče izvesti v različnih stilih. Če ste radi povezani z naravnimi materiali, posežite po izdelkih iz betona kot so fontane, lepo izpeljane škarpe s potkami iz prodnikov, na zelenico postavite surove, večje kamne in dodate še betonske stebre in stebričke. Pri urejanju okolice imate vsa vrata odprta, saj se lahko tega lotite že v zimskem času in po korakih napredujete vse do začetka sezone. Postopoma dodajajte elemente, ki se vam zdijo primerni, uporabni in estetski.

Urejanje okolice hiše

več o ureditvi okolice hiše

K letni kuhinji na prostem dodajte vodnjak in veliko vrtno garnituro

Ureditev okolice hiše naj vključuje tudi tekočo vodo, še posebej če boste zunaj pogosto kuhali. V vsaki kuhinji je namreč ta nujno potrebna, kar ve vsakdo, ki se rad suče okoli štedilnika. Pri načrtovanju oz. urejanju okolice hiše ne pozabite, da so zadnja leta zelo v trendu vrtni vodnjaki, ki so poleg tega da so lepi na pogled, tudi na moč praktični. Samostoječega je mogoče postaviti povsod – na mestu kjer vam bo le-ta najbolj koristil. Čista voda vam bo na razpolago za pitje in kuhanje, poleg tega pa jo boste imeli pri roki tudi ko boste želeli zaliti vrt. V naši ponudbi lahko najdete tudi stenski vodnjak, ki ga je mogoče priključite h kuhinji in okrasnega, s katerim bo vaša zelenica dobila pridih starinskega – vintage stila. Pri nas lahko najdete tudi druge artikle, namenjene urejanju okolice po konkurenčnih cenah in za ugodne plačilne pogoje. Preverite in nas pokličite, radi vam bomo svetovali.

Vodnjak

več o urejanju okolice hiše