Vodnjaki za vrt kot idealna ideja za izstopajoč izgled vašega dvorišča

Vodnjaki za vrt bodo popestrili okolico vaše hiše, vrta ali terase. Prav tako bodo vaši duši prinesli prav poseben mir, kajti poslušanje in opazovanje žuborenja vode vsekakor deluje meditacijsko. Podjetje Figura vam nudi visoko kakovostne vodnjake za vrt, ki so lahko okrasnega tipa ali pa vsebujejo umivalnik in so funkcionalni. Z njimi boste imeli vodo na dvorišču oz. vrtu vedno pri roki. Še posebej so praktični za namene zalivanja vrtnih gredic, okrasnih cvetlic kot tudi ob organizaciji piknikov, kjer gostom rok in posode ne bo potrebno hoditi pomivati v stanovanje. Prav tako imate pri roki nenehen pitni vir. Vodnjaki za vrt imajo izreden romantičen izgled, dajo nam občutek, da se z njimi vračamo nekam nazaj v preteklost, v zgodovino antike iz katere izvirajo. To bo vašo posest naredilo še bolj moderno in sofisticirano.


Vrtni vodnjak

Kateri material je najbolj primeren za izgradnjo vodnjakov za vrt?

Ko se odločite za postavitev vodnjakov za vrt je tega najenostavneje kupiti že zgrajenega in ga nato samo namestiti na posest. Pri tem pa seveda lahko odločate o materialu uporabljenem za gradnjo. Pri podjetju Figura vsekakor prisegajo na beton, ki omogoča visoko trpežnost in prilagodljivost samega oblikovanja. Na njihovi spletni strani si lahko pogledate pestro ponudbo že sestavljenih vodnjakov za vrt s podanimi dimenzijami in karakteristikami. Njihov videz pa lahko nato sami dopolnite tudi z raznoraznimi dodatki, kot so dodatne pipe različnih barv, mreže, omarice in odlagalne police, ki vam bodo prišle zelo prav ob piknikih, saj boste nanje lahko odložili hrano in se lotili njene priprave skupaj s svojimi najbližjimi.


Betonski vodnjaki za okras ali samostoječi vrtni vodnjaki in umivalniki

Rešitev za zagotovitev vodnega vira na vašem dvorišču predstavljajo betonski vodnjaki. Ti so lahko stenski ali samostoječi. Največja prednost samostoječega betonskega vodnjaka je predvsem v tem, da je obdelan iz vseh strani, zato ga lahko preprosto namestite kamorkoli na prosto, kjer boste lahko vodovodno napeljavo zagotovili skozi dno vodnjaka za vrt. Stenski betonski vodnjaki pa svoj priključek za vodo vsebujejo na hrbtnem delu, s čimer morate vodovodno napeljavo zagotoviti na objektu, kamor ga boste namestili. Navadno ga stranke nameščajo kar na steno hiše ali garaže. Pritrditev pa je, brez skrbi, precej enostavna. Potrebujete le gradbeno lepilo, ki je dovolj močno in za tem je betonski vodnjak povsem pripravljen na uporabo. Seveda boste s strani podjetja za samo namestitev dobili ustrezne napotke in pomoč.

Vrtni vodnjak


Za kakšen tip betonskega vodnjaka se boste odločili pa je povsem vaša odločitev, ki se tiče tudi estetskih ciljev in razpoložljivega prostora na vašem vrtu. Samostoječi produkti so pogosto osrednji element vrta, ki se postavijo na sredino celotnega prostora. Od okolice so popolnoma neodvisni in zelo dobro izstopajo. Okoli njih se največkrat zasadi cvetlice, začimbe, grmičevje ali celo nizko sadno drevje in se tako še poudari samo pomembnost vodnega vira. Z njimi si boste pričarali precej pravljično dvorišče. Stenski produkti pa vam bodo predvsem prihranili prostor, saj jih lahko namestite na steno ali celo zidano ograjo. So odlična izbira za manjše vrtove ali za tiste, ki si želijo imeti vodni element na svojem dvorišču, brez da bi pri tem zavzeli veliko površino. Ustvarijo vam tudi sproščujoče ozadje kapljanja vode, kar marsikomu prinese dodatno vrednost. Končna odločitev pa je tako rekoč odvisna od vas. Podjetje vam nudi svetovanje, kjer vas bodo usmerili k nakupu najprimernejšega betonskega izdelka glede na vaše želje, prostorsko omejitvijo in funkcionalne potrebe.


Vrtni vodnjaki in umivalniki zagotovijo vodni vir na vašem dvorišču

Betonski vrtni vodnjakVrtni vodnjaki in umivalniki kot material za urejanje okolice vašega dvorišča predstavljajo čudovit dodatek. Njihove prednosti so predvsem ustvarjena estetska privlačnost in izstopanje od okolice. Če želite, da vaš vrt izgleda precej drugače od sosedovega, boste z vrtnimi vodnjaki in umivalniki zadeli v tarčo. Privabili bodo tudi ptice in druge živali ter s tem prispevali k sami biotski raznovrstnosti in vašemu vrtičku omogočili, da še dodatno zacveti.

Nekateri produkti s svojo strukturo omogočajo tudi, da lahko gojite vodne rastline, kar še dodatno obogati videz okolice. Edina slabost, ki ji ne bi ravno rekli, da to je, je vzdrževanje, ki ga vrtni vodnjaki in umivalniki potrebujejo. To mora biti redno zagotovljeno, saj se v njih rado nabira listje (še posebej v jesenskem času), alge in druge nečistoče. V sušnih obdobjih je potrebno tudi preverjati, kakšna je oskrba z vodo. V kolikor vzdrževanje opravljate redno pa težav vsekakor ne boste imeli. Trud zanj bo zagotovo poplačan, ko boste po delu na vrtu za osvežitev svoje roke oprali v vrtnem umivalniku in se osvežili v poletni vročini. Bodite le previdni, da kupite dimenzijsko dovolj velik izdelek, ki bo primeren za umivanje rok in obenem nudil še nekaj dodatnega prostora v primeru pranja zelenjave in pripravljanja hrane.

Vrtni vodnjaki in umivalniki bodo s svojo edinstvenostjo zagotovo tema vašega druženja s prijatelji in sorodniki s katero boste pozitivno izstopali. Izberite svojega še danes in preverite pestro ponudbo podjetja.