Pošlji povpraševanje

Letna kuhinja – uživajte v radostih, ki jih prinaša vsej družini!

Letna kuhinja je priljubljen prostor, umeščen v zunanji del hiše ali pa celo stanovanja. Lahko je na terasi, vrtu ali pa na balkonu. Namenjen je seveda kuhanju, peki in pripravi različnih obrokov, zraven pa je po navadi prostor, kjer lahko gostimo ljudi in je namenjen hranjenju ter druženju.

Letno kuhinjo pogosto imenujemo tudi zunanja kuhinja, lahko pa tudi kuhinja na prostem ali pa vrtna kuhinja. Ima veliko prednosti in je dobra izbira predvsem za tiste, ki čas radi preživljajo v zunanjem delu svojega doma ter morda gostijo tudi večje število ljudi.

Če se najdete v naštetih značilnostih in imate za povrh še radi enostavno pripravo in čiščenje, potem je morda prava odločitev za vas ravno zunanja kuhinja. Žar in vodno korito sta po navadi nujna sestavna dela vsake letne kuhinje, seveda pa nikakor nista edini izbiri. V nadaljevanju si preberite prednosti letne kuhinje in različne možnosti, ki so vam na voljo.

Zunanja kuhinja žar in vodno korito

Zunanja kuhinja in njene prednosti

Zunanja kuhinja ima veliko prednosti, zaradi katerih jo želi skoraj vsaka družina in je vedno bolj razširjen del hiš ali pa stanovanj. V glavnem se ljudje odločajo zanjo zaradi piknikov, ki jih v toplejših mesecih lahko v letni kuhinji zelo enostavno gostite. Priprava hrane in pa čiščenje po končanem pikniku je namreč zelo enostavno, saj je kuhinja temu prilagojena.

Velik plus pa je tudi to, da ni potrebno skrbeti glede vonjav, ki se pri kuhanju razširijo v stanovanju, saj kuhate na prostem. Čeprav pa ob omembi letne kuhinje ljudje najprej pomislijo na piknike v toplejših mesecih, pa je zelo uporabna tudi v hladnejših mesecih. Potrebno se je samo malo topleje obleči in ravno tako lahko uživate v dobrotah, ki jih ponuja zunanja kuhinja! Žar in vodno korito sta odporna na vremenske razmere in vam bosta z enostavnim čiščenjem služila dolgo.

Vgradni žari, korita, pečice - izdelava po meri

Zunanja kuhinja - žar in vodno korito ter ostali sestavni deli, med katerimi se odločate

Zunanja kuhinja - žar in vodno korito sta seveda najbolj znana in zaželena dela tega vašega zunanjega prostora. Seveda pa so na voljo še drugi sestavni deli, nekateri od njih so bolj, nekateri pa malo manj nujni.

Med njimi so torej kuhališča, kamor spadajo že omenjeni vgradni žari, pa tudi kuhalne plošče, krušne peči ali pa peči, ki so posebej namenjene za peko pice. Izbirate lahko tudi glede na različne videze in materiale pulta oziroma delovne površine.

Tudi vgradna korita so seveda dostopna v različnih oblikah in videzih. Pomemben dejavnik je tudi shranjevalna površina - police ali pa zaprto na način omare. Glede na vaše želje in na velikost prostora, kjer si letno kuhinjo želite, jo lahko prilagodite vašim potrebam.

Vgradni žari za zunanje kuhinje

Vgradni žari, vgradna korita in še veliko več!

V tem besedilu so pogosto omenjeni vgradni žari in vgradna korita. To sta namreč najbolj zaželena dela zunanje kuhinje. Pa vendar – vgradni žari niso izbira za vsakogar. Nekateri se namesto tega raje odločijo za kuhalno ploščo ali pa mogoče celo krušno peč. Vedno pogosteje pa se ljudje odločajo tudi za kombinacijo več načinov peke in kuhanja, kar je z lahkoto mogoče izdelati po meri.

Pogosta je kombinacija kuhalne plošče in vgradnega žara. Vgradna korita so sicer v vsakem primeru zelo uporaben del letne kuhinje. Lahko se sicer odločimo tudi, da korita ne želimo, pa vendar je vredno premisliti. Vgradna korita namreč zagotavljajo hitrejšo pripravo hrane, ki jo tako lahko v celoti izvedemo kar zunaj. Prav tako čiščenje enostavnejše, saj je voda dostopna in na dosegu roke. Ni potrebe prinašati vodo iz kuhinje, vsakič ko je to potrebno. To je veliko bolj čista in prijazna izbira.

Zunanja kuhinja na terasi

Na kaj bodite pozorni, ko se odločate za letno kuhinjo

Dandanes je na trgu veliko različnih proizvajalcev, zato odločitev nikakor ni lahka. Ravno iz tega razloga pa je potrebno biti previden pri izbiri. Glavni dejavnik ne sme biti cena, čeprav je seveda prav tako pomembna. Vendar pa se zavedajte, da se odločate za stvar, ki vam mora služiti leta in kljubovati najrazličnejšim vremenskim in temperaturnim spremembam, zato je kvaliteta glavna lastnost, ki jo mora imeti vaša zunanja kuhinja. Žar in vodno korito ter ostala dodatna oprema mora izpolnjevati določene standarde.

Podjetje Figura d. o. o. ima na tem področju bogate izkušnje in preverjeno kvalitetne materiale. Vsaka njihova zunanja kuhinja je narejena iz brušenega betona, ki je zaščiten s posebnimi glazurami. Te zagotavljajo lažje vzdrževanje. Seveda so vsi materiali vodoodporni in torej odporni na dež ter različne vremenske pogoje.

Vgrajujejo različno dodatno opremo, ki pa je v vsakem primeru preizkušeno dobre kvalitete. Med to spadajo vgradni žari (plinski ali pa klasični), vgradni kuhalniki, vgradna korita in pa vrata/vratca. Ta so lahko iz različnih materialov – tropski les, kovina ali aluminij. S kombiniranjem teh materialov nastane vedno edinstvena letna kuhinja, ki bo očarala prav vsakogar. Nekaj izdelkov si lahko ogledate na njihovi spletni strani. Poleg tega pa je možen tudi ogled v živo - na razstavnem prostoru v Trzinu, kjer se lahko oglasite po predhodnem telefonskem dogovoru.