Kako do moderne kuhinje v samo nekaj korakih?

Kuhinja je eden izmed najpogosteje uporabljenih prostorov v našem domu, je izjemno pomembno kakšen je njen izgled. Obstaja ogromno katalogov in priročnikov kako naj bi izgledala moderna kuhinja, vendar pa se je potrebno zavedati, da ima vsaka hiša in stanovanje svoje lastne potrebe ter zmožnosti. Današnje moderne kuhinje opisujejo čisto in ravne linije, ki jih odlikuje predvsem preprostost in načelo manj je več. Ne glede na vaš stil, ne morete zgrešiti v kolikor v svojo kuhinjo inkorporirate še novejše naprave, za katere uredite tudi poseben prostor – torej niso vse vidne takoj in se ne nahajajo na vašem pultu razen takrat, ko jih potrebujete. 

moderne kuhinje ideje

Kaj sploh je moderna kuhinja?

Kuhinjo sestavlja ogromno komponent, ki pa mora skupaj sestavljati neko logično celoto in upoštevati dejstvo, da bo večina stvari redno uporabljena in mora zato biti tudi lahko dostopna. K modernemu in hkrati tudi bolj urejenemu videzu bodo pripomogli tudi predali za vse kuhinjske pripomočke (mešalnik, toaster, mikrovalovna pečica,..) V kolikor bodo ti skriti, bo tudi kuhinja izgledala bolj prostorna.  K celotnemu ambientu pripomore tudi barva kuhinje, ki bo zagotovo vplivala tudi na počutje vsakega, ki bo stopil v kuhinjo. Vendar previdno, saj ima lahko preveč barve tudi negativen učinek.

Kako lahko kuhinja bele barve vpliva na vašo kreativnost?

Bela barva velja hkrati za klasično in moderno, še posebej ko govorimo o kuhinji. Je barva, ki se lahko kombinira z vsemi ostalimi ter z večino kuhinjskih materialov. Skratka z uporabo le te skoraj ne morete zgrešiti.  Kot ena najsvetlejših barv, ki pa je hkrati tudi nevtralna simbolizira čistost in nedolžnost pa tudi dobroto. Skratka, vse kar bi morala simbolizirati tudi vaša kuhinja. Pa vendar, lahko hitro izpade tudi pusto in nas zato navdihuje, da prostoru dodamo nekaj barve in okraskov, torej pozitivno vpliva na naši kreativnost. Ponovno je potrebno biti pozoren, da ne dodamo preveč različnih barv, saj lahko potem celoten prostor prehitro postane preveč poln. Dodatna prednost kuhinje v beli barvi je, da ji lahko brez skrbi dodajamo tudi visok sijaj.

Prednosti in slabosti visokega sijaja

Marsikdo misli, da so na kuhinjskih površinah kjer je dodan visok sijaj vsi prstni odtisi takoj vidni, pa vendar temu ni tako. Prednost kuhinj, ki so izdelane v visokem sijanju je ta, da so tovrstni odtisi opazni le kadar nanje direktno posije sončna svetloba. Ravno tako se lahko očistijo izjemno hitro, saj jih je potrebno le obrisati s kuhinjsko krpo. Najbolj hvaležna barva za uporabo visokega sijaja je bela barva, ker jo je tudi najenostavneje čistiti. V kolikor boste uporabili visok sijaj na kateri drugi, temnejši barvi, bodo prstni odtisi hitreje in bolj opazni.

Je 3D izris kuhinje nujen?

Izris kuhinje je v vsakem primeru nujen. Kot prostor, ki je za nas življenjskega pomena si zagotovo zasluži tudi dobro načrtovanje. Medtem ko 3D izris ni ravno nujen, je pa zagotovo zelo priporočljiv. Ponudi vam celotno vizualizacijo cele kuhinje, vključno z vsemi predali, materiali ter kuhinjskimi aparati. Je nekakšno zagotovilo, da ste stoodstotno prepričani o svojih odločitvah še preden gre vaša kuhinja sploh v izdelavo ter je učinkovit predogled vaše prihodnosti.

3d izris kuhinje

Pri izdelavi svoje moderne kuhinje, naj vas ne vodi samo dejstvo, da bo čim bolj podobna vsem kuhinjam, ki jih najdete v raznih katalogih, ali na spletu. Poskrbite, da bo odsevala vas in vaš stil.

3D izriz kuhinje po meri