Ozelenitev terase lahko popestri izgled celotnega objekta


Ozelenitev terase ali strešni vrt prinese življenje v srce vašega objekta - tja, kjer preživljate prosti čas. V današnjem času, ko v gradbeništvu prevladujejo moderne linije, je človek zmožen ustvariti res estetsko gradnjo. Toda življenje je tisto, ki je močnejša sila od vseh umetnih kreacij, ki so mrtve. Rastline, ki jih zelena streha premore, pomenijo življenje in s tem tudi pestrost, saj se ozelenitev terase spreminja v skladu z letnimi časi. Debelina zelene strehe in teža, ki jo ima zelena streha, sta majhni, če se boste odločili za ekstenzivno ozelenitev, ki je zelo nezahtevna tudi za vzdrževanje.

ozelenitev terase


Ozelenitev terase se vam lahko splača tudi finančno


Ozelenitev terase
vam lahko prihrani tudi pri stroških obratovanja. Rastline, iz katerih je zelena streha sestavljena, namreč tvorijo ovoj, ki se v poletnem času brani pred vročino, saj bi v primeru pregretja rastlinje ne preživelo. Čeprav je debelina zelene strehe majhna, rastline ohlajajo objekt, ker hladijo same sebe. To pomeni, da boste v poletnem času v etaži pod strešnim vrtom bistveno manj uporabljali klimatsko napravo, kot bi jo, če ekstenzivne zelene strehe ne bi imeli. Če je vroče dlje časa, se pregreje vsaka umetna toplotna izolacija in svoje vloge ne opravlja več. Rastline pa se ne pregrejejo, dokler so žive. Zaradi tovrstne ozelenitve, se s statičnega vidika investicija niti ne bo podražila, saj ekstenzivno zelenje predvideva le malo substrata, tako da je teža, ki jo zelena streha ima, zelo majhna.

VEČ O ZELENIH STREHAH PREBERITE TUKAJ!


Strešni vrt pomaga tudi vašemu zdravju


Strešni vrt
ustvarja mikroklimo. Rastline namreč nase vežejo prašne in strupene delce ter nekoliko vlažijo ozračje. Zato je bivanje v objektu in v okolici objekta, kjer je zelena streha, prijetnejše in navsezadnje tudi bolj zdravo. Kot vidite, se vam ozelenitev terase res vsestransko splača.

zelena streha