Tračna žaga za kovine - nepogrešljiva v delavnicah

Tračna žaga je naprava, uporabna za razrez tako malih kot večjih profilov, palic, kot tudi polnih materialov. Poleg tega se pogosto uporablja za obdelavo masivnejših materialov, vključno z lesom, plastiko in betonom. Tračna žaga za kovine uporablja neprekinjeno rezilo, ki omogoča redno rezanje. Namenjena je predvsem profesionalcem, saj se najpogosteje uporablja v industriji in profesionalnih delavnicah, precej manj pa za domačo uporabo. Kljub temu pa je priporočljivo uporabiti tračno žago za domačo uporabo, če se dela lotevamo profesionalno. Ponudba raznovrstnih modelov tako po izvedbi, kot po stopnji avtomatizacije (ročne, polavtomatske, avtomatske, CNC krmiljene) bodočemu uporabniku omogoča, da za vsako vrsto uporabe najde primeren stroj. Asortiman tračnih žag za kovine sega od majhnih, namiznih, s premerom rezanja 100 mm, pa vse tja do velikih, s premerom obdelovancev do 2000 mm. Uporabnik lahko izbira med vertikalnimi in horizontalnimi, še pomembnejša pa je izbira ustreznega lista za tračno žago, od katerega so odvisni doseženi rezultati pri delu. Življenjska doba le-tega je odvisna predvsem od odpornosti in trdote njegovih zob, zato se je mogoče s pravo izbiro lista tračne žage za kovine izogniti nepotrebnemu zaustavljanju proizvodnje, prav tako se zmanjša število potreb po menjavi. Če želimo ohraniti njihovo dolgo življenjsko dobo, je zahtevano redno vzdrževanje s strani izkušenih delavcev.

Katero tračno žago izbrati, da bo dobro služila svojemu namenu?

Za precizno in učinkovito rezanje kovine s tračno žago moramo poznati parametre, na katere bi morali biti pozorni med nakupom. Eden izmed teh je možnost rezanja pod kotom, za dolgo življenjsko dobo stroja je zelo pomemben hladilni sistem, odlična funkcija, ki bi jo morala imeti tračna žaga, pa je tudi stopenjsko nastavljanje hitrosti. Za dobro služenje namenu so zelo pomembni podatki še rezalna hitrost, zmogljivost elektromotorja, dimenzije tračnega lista in dosegljivo območje rezanja. Ker gre za orodje, nujno potrebno v vsaki profesionalni delavnici in ker je od delovanja tračne žage odvisen dosežen rezultat, se pri nakupu ne smemo prenagliti. Ne smemo pozabiti na ergonomsko obliko, ki uporabniku omogoča enostavno, prijetno in hitro opravljanje dela, rezultati, ki jih uporabnik dosega, pa so zato vrhunski.

Horizontalna tračna žagaVertikalna tračna žaga za kovino

Gravitacijske in dvostebrne - raznovrstni modeli

Gravitacijske tračne žage imajo enostransko vpet lok, ki se spušča z nagibanjem pod lastno težo (gravitacijsko). Pri tem se podajalna hitrost regulira ročno ali pa hidravlično, odvisno od izbranega modela. Dvostebrni modeli so zasnovani na dvostebrni tehniki vodenja loka, ki je lahko na masivnih, okroglih stebrih ali pa na prednapetih linearnih vodilih. V tem primeru so vpenjanje obdelovancev, regulacija spuščanja loka in podajanje obdelovancev delno ali v celoti avtomatizirani. Avtomatizacija tračne žage za kovine od uporabnika zahteva le vstavljanje materiala in nastavljanje želene dolžine odreza. Preciznost - ravnost reza je pri tem zagotovljena s preciznimi vodili traku iz karbidne trdine.

Posebna ponudba tračnih žag in ostalih izdelkov

V ponudbi podjetja Storma iz Limbuša so uporabnikom na voljo tračne žage za kovino (tako vertikalne, kot tudi horizontalne) vrhunske kvalitete in z dolgo življenjsko dobo, ker pa pri rezanju nujno potrebujemo še olja in emulzije, so le-te prav tako na voljo v odlični ponudbi s konkurenčnimi cenami. Tračne žage nam omogočajo hitro, enostavno in zelo natančno rezanje, rezultat dela pa so kvalitetni izdelki. Pred nakupom se seznanite s specifikami posameznih modelov, saj boste tako ogromno prispevali k pravilni odločitvi. Pri tem se zanesite na pomoč prijaznih strokovnjakov iz podjetja Storma, ki vam bomo z veseljem predstavili različne modele iz ponudbe in vam pomagali poiskati pravega. Zaradi široke palete modelov tračnih žag vsakdo najde tisto pravo zase.

NAJBOLJŠA TRAČNA ŽAGA