Ročna krožna žaga

Krožna žaga je naprava, ki jo mnogi mojstri redno uporabljajo pri svojem delu. Pri tem ločimo dve osnovni vrsti, in sicer sta to avtomatska ter prenosna oziroma ročna krožna žaga. Od vaših potreb je odvisno, kateri tip je najbolj smiselno izbrati. Običajno je pametno imeti dostop do obeh vrst. Za delo v delavnicah se praviloma uporablja večji stroj, torej avtomatska izvedba, medtem ko bo za tiste, ki pri delu niste omejeni zgolj na eno lokacijo, nujna še ročna oz. prenosna izvedba. Seveda pa so nato znotraj teh dveh osnovnih skupin možni različni modeli z različnimi lastnostmi. Preden se odločite za nakup, zato vedno natančno preverite, ali specifikacije zares ustrezajo vašim zahtevam.

Oglejte si celotno ponudbo krožnih žag >>

Delo na terenu z žago

Pomembno je, da je ročna krožna žaga dovolj lahka, da omogoča enostavno prenašanje in udobno uporabo, zato morajo biti materiali, uporabljeni za izdelavo, izbrani izredno premišljeno.  Nizka teža pa po drugi strani nikakor ne sme pomeniti manjše zmogljivosti. Najkakovostnejše znamke uspešno združujejo oboje – takšna ročna krožna žaga je tako nadpovprečno lahka, vendar jo brez težav uporabljate celo za najzahtevnejša dela.

Ročna krožna žaga za aluminij in druge materiale

Modeli priznanega proizvajalca Jepson, ki so zbrani v ponudbi podjetja Storma, navdušujejo z mobilnostjo,  saj so izdelani iz izredno lahkega magnezijevega ohišja. Primerni so za suho rezanje brez emulzije, pri tem pa ni nevarnosti, da bi prihajalo do krhanja. Če se odločite za enega izmed artiklov znamke Jepson iz našega prodajnega programa, vam je zagotovljena izjemno zmogljiva ročna žaga za aluminij oz. za najrazličnejše tipe kovin. Uporabite jo lahko za rezanje različnih oblik – za cevi, profile, mreže itn. Nastavitev globine rezanja je zelo hitra in preprosta. Po potrebi pa vam je na razpolago vodilo za ravno rezanje, ki pride v poštev tudi za dolge reze, vse do 1200 milimetra, za vpenjanje pa ne boste potrebovali nikakršnega orodja.

Krožna žaga za aluminijRočna krožna žaga in list

Rezervni listi krožne žage za kovino

Eden izmed razlogov, zakaj izbrati prav izdelke znamke Jepson, je zagotovo ta, da se ponašajo z zelo dolgo življenjsko dobo, kar velja celo v primeru nadpovprečno intenzivne uporabe. Če se bo v vmesnem obdobju pojavila potreba, da zamenjate list krožne žage, to ne bo nikakršna težava, saj vas v naši ponudbi čakajo različni nadomestni listi krožne žage za kovino. Pomembno je, da je material, iz katerega so ti izdelani, prilagojen tehnološkemu postopku, ki se uporablja. Na izbiro so vam HSS oziroma HSS-Co listi krožne žage in ploščice, ki so izdelane iz karbidne trdine. Če niste povsem prepričani, katero različico potrebujete, vam z veseljem pomagamo s strokovnim nasvetom.

Avtomatska krožna žaga

Ročna krožna žaga (za aluminij idr.) pa ni edina možnost, ki vam je na izbiro. V našem prodajnem programu vas namreč čaka še avtomatska krožna žaga ExactCut, pri čemer so vam prav tako na voljo različni modeli (T-serija, M-serija idr.). Gre za naprave, ki so kot nalašč za uporabo v kovaštvu, avtomobilski industriji, pri proizvodnji električnih komponent, v pohištveni industriji itn. Povsod tam, skratka, kjer je potreben zares zmogljiv stroj, ki je kos celo najzahtevnejšim izzivom. Naprave  ExactCut  omogočajo popolno avtomatizacijo proizvodnje. S tem se zmanjša potreba po fizični prisotnosti delavcev, kar zniža stroške delovnih procesov in poenostavi večizmensko delo. Avtomatska krožna žaga poskrbi za izredno natančnost pri razrezu, površina reza pa ustreza najstrožjim standardom kakovosti na tem področju. Če torej iščete vrhunski stroj, ki vam bo pomagal pri optimizaciji proizvodnih stroškov in ki bo olajšal vaše delo, obenem pa ga boste lahko brez težav uporabljali še dolga leta, je prodajni program podjetja Storma prava izbira za vas. Na voljo smo vam za dodatne informacije, saj želimo, da izberete resnično najboljši model za svoje potrebe.