Krožna žaga je orodje primerno za vsako delavnico

Krožna žaga je odlično električno ali baterijsko orodje za ravno, čisto in točno rezanje ki ne sme manjkati v nobeni profesionalni ali domači delavnici. Uporabljamo jo lahko za žaganje različno velikih obdelovancev iz trdega lesa, pločevinastih materialov, jekla, železa, aluminija ali MDF umetnih plošč.  Delimo jih na takšne, ki so primerne za hoby ali profesionalen program. Tiste, namenjene hoby programu so šibkejše in nudijo nekoliko manj dodatnih možnosti, med tem ko se tiste, ki so namenjene profesionalni rabi lahko ponašajo z močjo do 2000 W in več. Običajno so opremljene z ergonomskim ročajem ter brezkrtačnim motorjem.

V podjetju Storma zastopamo priznanega češkega proizvajalca Bomar, ki se s proizvodnjo žag ukvarja že več kot 25 let. Pod njihovo blagovno znamko najdemo takšne, ki so primerne za aluminij, železo in jeklo, kopirne rezkarje in ostale stroje za obdelavo aluminijastih in PVC profilov ter celo krožne žage, ki omogočajo razrez do premera 2000 mm. Različni modeli so lahko polavtomatski, avtomatski in CNC krmljeni.

Krožna žaga

Krožne žage za železo, jeklo in aluminij

Naša ponudba zajema različne modele krožnih žag, ki so namenjene razrezu kovin, kot so železo, aluminij ali jeklo ter se delijo na ročne, manualne, avtomatske in EXSACTCUT žage. Slednje so na voljo v T in M serij in omogočajo vrsto inovativnih rešitev za vaše delo. Brez izjeme, gre za krožne žage z visokimi zmogljivostmi, ki zagotavljajo nizke obratovalne stroške. Vsi modeli, ki jih ponujamo se ponašajo s svojim zanesljivim delovanjem in dolgo življenjsko dobo. Tovrstne naprave so oblikovane tako, da omogočajo enostavno, predvsem pa varno delo.

Več o krožnih žagah za profile

Krožne žage EXACTCUT

Ne glede na izbrani model, vse žage iz serije EXACTCUT so visoko zmogljivi stroji, ki svoje delo opravljajo brezkompromisno. Tovrstne žage se uporabljajo pri delu v kovaški industriji v segmentu jeklarstva in nekovinskih materialov. Z njihovo pomočjo izdelujejo ležaje in ostale standardne elemente, zelo pogoste pa so tudi v avtomobilski industriji. Poleg ostalih jih uporabljajo tudi proizvajalci električnih komponent, priključkov in spojk iz jekla in nekovin in proizvajalci konstrukcij za pohištveno industrijo.

Krožna žaga EXACTCUT je primerna za popolnoma avtomatizirano proizvodnjo, S saj ima v primerjavi z ostalimi razpoložljivimi tehnologijami nekajkrat višjo zmogljivost.

Pred izbiri krožne žage za železo, aluminij ali jeklo je seveda potreben tehten premislek, saj lahko neprimerno izbrana naprava močno vpliva na skupno kapaciteto postrojenja in posledično tudi stroške razreza.

Krožne žage za profile

Krožne žage za profile

Ena najkakovostnejših tovrstnih žag je model žage Jepson 8230/48, namenjen rezanju cevi, pločevine, kovinske mreže itd. Za delo z njo ne potrebujemo emulzije, rezanje pa poteka brez nastajanja srha. Nastavitev globine rezanja je hitra in enostavna. Omenjeni model ima magnezijevo ohišje, zato je izredno lahek za prenašanje in prestavljanje. Vsebuje tudi HM list, zaradi česar velja za izredno zanesljivega pri rezanju profilov, cevi ipd. Ko imamo potrebo po visoko vzdržljivi in kvalitetni napravi, poiščimo profesionalno različico tega modela, za intenzivno uporabo. Ponujamo pa tudi model Jepson 8219, ki kot opcijo za rezanje vsebuje vodilo za ravno rezanje dolžine od 600 do 1200 mm, ki je primerno za vpenjanje brez orodja in omogoča ravno rezanje daljših rezov.

Več o krožnih žagah za jeklo

Visokokakovostne krožne žage za železo in ostale materiale

Žage serije T spadajo pod profesionalne krožne žage za železo. Gre za kompaktne avtomatske velikoserijske naprave za razrez posamezne palice z omejenimi opcijami dodatne opreme.

Naša ponudba krožnih žag za železo, aluminij ali jeklo je pestra in raznolika, zato smo prepričani, da bo zadovoljila vsako vašo potrebo in željo. Če vaz zanima več na to temo, vam informacije rade volje posredujemo preko telefona ali elektronske pošte, na naši spletni strani pa najdete tudi spletni obrazec, preko katerega odgovarjamo na vaša povpraševanja, ali vam pošljemo našo ponudbo.