Rezkar za kovino – kaj je in zakaj ga potrebuje vsak mojster?

Rezkar je orodje, ki se uporablja za obdelavo oziroma rezkanje različnih materialov. Medtem, ko so nekatere vrste rezkarjev primerne za rezkanje več vrst materialov, so drugi rezkarji namenjeni obdelavi zgolj ene vrste materiala, na primer kovin. Katera vrsta je primerna za posameznika, je odvisno od tega, kakšne so potrebe, želje, znanje in zmožnosti mojstra ter kakšno vrsto nalog namerava mojster opravljati. V kolikor želi mojster v domači delavnici izvajati različna opravila, vezana na kovine, mu bo zagotovo prišel prav rezkar za kovino, ki nam omogoča izdelavo izrezov, duplikatov na podlagi šablone, robov, stičišč za povezovanje, dekoriranje površine materiala in še mnogo več. Preden izberemo rezkar, ki nam bo olajšal delo v domači delavnici,  se osredotočimo na njegove tehnične lastnosti in zmogljivosti. Potrebno je preveriti, ali bo izbrano orodje zares prispevalo h kar se da hitri izvedbi nalog in ali bo pri svojem delovanju dovolj učinkovito. Ključnega pomena pri tem je motor – močnejši kot je, učinkovitejše bo delovanje rezkarja. Številne modele na trgu spremljajo preobremenitvena zaščita, sprotno sesanje prahu, sistem blokiranja vretena in druge funkcije, ki mojstru bistveno olajšajo delo. Če izbiramo rezkar za aluminij za domačo uporabo, imejmo v mislih njegovo težo. Kadar je teža orodja prevelika, obstaja velika verjetnost, da bo delo postalo dolgotrajno in oteženo. Za nakup kvalitetnega rezkarja za kovino vam ni potrebno obiskati trgovine, saj si lahko ponudbo ogledate tudi na spletni strani podjetja Storma. Iz udobja doma izberite rezkar, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in mesto v vaši delavnici zasedal še vrsto let.


Lastnosti, ki jih pri nakupu ne smemo spregledati

Ponudba rezkarjev na trgu je ogromna. Posamezni modeli se med seboj razlikujejo po teži, moči, stročnici in številu vrtljajev. Nekateri se uporabljajo za bočno, drugi za čelno rezkanje, delimo pa jih na palične in kolutne. Kateri rezkar za kovino bomo izbrali, je odvisno od zahtevnosti projekta. V kolikor bomo delali z manjšim obdelovalnim kosom, so odlična izbira rezkarji s kratko špiralo, v nasprotnem primeru pa posežemo po tistih z daljšim izpetjem ali špiralo. Ker pri rezkanju aluminija nastane volumsko večja količina odrezkov, je potrebnega več izmetnega prostora, zato se v tem primeru najpogosteje uporabljajo dvorezni ali trorezni rezkarji. Če upoštevamo dejstvo, da rezkar izberemo glede na material, ki ga nameravamo obdelovati in glede na zahtevnost projekta, potem pri izbiri preprosto ne moremo zgrešiti.

Rezkar

Oglejte si ponudbo rezkarjev za kovino


Kvalitetni rezkarji za obdelavo kovin na enem mestu

Iščete kvalitetni rezkar za obdelavo aluminijastih, PVC in drugih vrst profilov, z manualnim ali avtomatskim mazanjem in nastavljivo hitrostjo rezanja? Potem boste v ponudbi podjetja Storma zagotovo našli pravo orodje za svojo delavnico. Pri uporabi profilnih rezkarjev iz naše ponudbe imate možnost enostavne nastavitve globine rezanja, možnost nastavitve hitrosti rezanja (prilagoditev glede na vrsto obdelovanega materiala) in možnost sprotnega odsesovanja prahu, ki vam ne bo oviral pogleda na obdelovan material. Zamenjava nastavka za rezkanje je hitra in enostavna, zato vam ne bo vzela veliko časa. Da bi si pri rezkanju zagotovili najboljše rezultate, ne pozabite na izbiro nastavkov za rezkanje. Dober rezkar bo mojstru olajšal marsikatero opravilo, zato ne bi smel manjkati v nobeni delavnici. V naši ponudbi boste prav tako našli tudi druge vrste orodij oziroma izdelkov, s katerimi boste izpopolnili svojo domačo delavnico, kot so žage in žagini listi, brusilniki, olja in emulzije za mazanje strojev, odsesovalne naprave in še mnogo več.

Rezkar za kovino

Več o rezkarjih