Krožne žage za različne materiale

V podjetju Storma se ukvarjamo s prodajo orodja in opreme za vse, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjajo z industrijsko dejavnostjo. V naši ponudbi najdete tudi različne žage za vse možne materiale.

Ročni modeli so prenosni in zato primerni za uporabo na terenu in v delavnici. Imajo magnezijevo ohišje, ki je zelo lahko, zato mobilnost ni težava. Uporabljajo se za suho rezanje profilov, pločevine, cevi, mrež. Na stroju je nameščen HM žagin list za rezanje najrazličnejših profilov in cevi. Krožne žage za železo Exactcut nudijo popolnoma avtomatizirano proizvodnjo. Namenjene so rezanju kovin in nekovin v velikih količinah. Stroji so narejeni z velikim poudarkom na optimizaciji samega postopka rezanja, kar pomeni zmanjševanja časa raznih priprav in ostalih postopkov med rezanjem. Njihova največja prednost je enostavna uporaba. Exactcut krožne žage za železo so predvsem namenjene rezanju polizdelkov, končnih produktov in ostalih materialov. Stroji se uporabljajo v kovaški proizvodnji, pri izdelavi ležaje v in drugih standardnih elementov, v avto industriji, pri proizvajalcih električnih komponent ter priključkov in spojk iz jekla in nekovin ter pri proizvajalcih konstrukcij za pohištveno industrijo.

Celotna ponudba krožnih žag pri Stormi

Ročne krožne žage


Ročna kročna žaga Storma

Manualne krožne žage

Manualne krožne žage Storma

Avtomatske krožne žage


Avtomatske krožne žage Storma

EXACTCUT krožne žage

Exactcut krožne žage

Avtomatske krožne žage

Avtomatske krožne žage ustrezajo najstrožjim standardom, s čemer je zagotovljeno natančno rezanje. Imajo odličen sistem za dušenje vibracij, ki zelo pripomore pri natančnosti, robustno in kompaktno obliko menjalnika, ki zagotavlja visoko rezalno moč, hitrost rezanja se lahko prilagodi za vsak material, kvaliteta natančnega reza je zagotovljena z enakomerno vodenim orodjem, dostop do vseh servisnih točk je enostaven kar pomeni, da je zamenjava rezila preprosta in hitra. Avtomatske krožne žage za železo imajo možnost shraniti na stotine različnih naročil, omogočeno je urejanje in izvoz podatkov pridobljenih iz računalnika, možno je diagnosticiranje stroja ter uporaba oddaljene pomoči za hitra popravila in vzdrževanja. Oddaljeno pomoč oziroma kontrolo lahko nudijo tehniki od kjerkoli, kar pomeni zmanjševanje časa, ki bi se porabil za odpravljanje napak, vnašanje sprememb v program, periodična diagnostika, ki jo opravlja servisni inženir, možnost pregleda celega stroja preko spleta.

Preberite več tudi o ročnih krožnih žagah >>

Krožne žage z modularno obliko

Krožne žage imajo modularno obliko, zato je omogočena razširitev osnovne enote z različnimi vhodnimi napravami, ki nudijo popolnoma avtomatiziran dovod materiala za rezanje. Pomembni kriteriji za ustrezno izbiro naprav so način nalaganja materiala v krožno žago za jeklo, dolžina odreza materiala in premer materiala. Oprema, ki je nameščena takoj za krožno žago in ki zagotavlja umik materiala ter ločevanje ustreznih in neustreznih izdelkov je nagibna miza, sortirna miza s tekočim trakom in sortirna miza s prostorom za odlaganje. Zaradi modularne oblike je možno sestaviti popolno produkcijsko linijo od nalaganja v stroj, rezanja, do umikanja materiala iz tekočega traka. Poleg teh funkcij je mogoča tudi kontrola odrezanega materiala. Oprema, ki jo nudimo strankam služi za: posnemanje robov, ki je popolnoma avtomatski proces, s čemer je zagotovljena večja točnost pri dolžini izdelka, vodno čiščenje, ki poskrbi za razmaščevanje in temeljito odstranjevanje ostružkov, obstaja tudi možnost večstopenjskega čiščenja, vključena je tudi naprava za sušenje, razmagnetenje, ki je odstranitev magnetizma iz obdelovanega materiala, če je material razmagneten, se nanj ne bodo več prijemali ostružki kar pripomore k lažjemu delu pri nadaljnjih postopkih. Oprema, ki pripomore k boljšemu nadzoru kakovosti je naprava za preverjanje dolžine materiala, ki preveri vsak kos, neustrezne kose samodejno izloči.

Odzračevanje

Odzračevanje je zelo pomembno pri avtomatskih krožnih žagah za aluminij. Boljša rezalna moč je dosežena z učinkovitim sistemom za oljenje. Za doseganje vseh varnostnih standardov, je potreben učinkovit odzračevalni sistem. Ostanki olja na raznih delih stroja lahko vplivajo na natančnost rezanja, zato je potrebno poskrbeti za čistočo na najvišji ravni. Prva različica naprave za odzračevanje, ki je postavljena v bližini krožne žage, ima HEPA filter, ki ločuje oljne mikro kapljice in dimne mikro delce. Pri praznjenju se odpadki med seboj ne pomešajo. Druga vrsta odzračevalne naprave je namenjena majhnim delcem - ostružkom, ki nastanejo pri rezanju aluminija in drugih zlitin. Poleg ostružkov, naprava filtrira tudi oljne mikro kapljice.

Odsesovalni stroj za žage