Žagin list za krožno žago – izberite pravo dolžino in širino

Žagin list zagotavlja visoko kvaliteto reza, vendar pa se po daljšem času uporabe obrabi, zaradi česar postane kvaliteta reza slabša. Kadar delamo s krožno ali tračno žago, je pravilno izbran žagin list ključnega pomena za doseganje natančnosti pri delu in rezanje v ravni liniji. Ker so na voljo v različnih premerih, poleg tega pa se med seboj razlikujejo tudi po številu zob in namenu uporabe, ni vseeno, katerega bomo izbrali - tako, kot je pomembno, da pri delu uporabljamo kvalitetno in zmogljivo žago, je pomembno tudi, da izberemo primeren list glede na material, ki ga nameravamo obdelovati in glede na vrsto stroja, ki ga bomo pri tem uporabljali. Žagini listi se tako delijo na liste za krožne žage in liste za tračne žage. Oboje izbiramo v odvisnosti od kakovosti materiala, iz katerega je izdelan obdelovanec, velikosti njegovega preseka in vrste obdelovanca, pri čemer upoštevamo tudi dolžino in širino, ki sta najpomembnejša kriterija pri izbiri žaginega lista.  V kolikor bo žagin list premalo napet, bo opletal, posledica česar bo neenakomerno rezanje, če pa bo preveč napet, se lahko zgodi, da bo na drugi strani prišlo do loma. Da bi izbrali primerno dolžino in širino žaginega lista za krožno žago, preverimo navodila, ki so prišla skupaj z žago ali pa tehnične podatke na hrbtni strani orodja. Kot sta pomembni dolžina in širina žaginega lista, je pomembno tudi, da je le-ta natančno vpet in dovolj oster.


Žagin list naj bo vedno nabrušen

Želite pri svojem delu dosegati kar se da natančne rezultate? Ker ima na samo kvaliteto reza velik vpliv predvsem žagin list za krožno ali tračno žago, je zelo pomembno, da pred pričetkom dela dovolj nabrušen. Poleg primerne dolžine in širine ter pravilne vpetosti ne smemo pozabiti na ozobljenje oziroma število zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca. Če bomo upoštevali vse dejavnike za izbiro primernega žaginega lista glede na uporabo stroja oziroma vrsto dela, si bomo zagotovili njegovo dolgo življenjsko dobo, hkrati pa bo pravilna izbira zmanjšala tudi stroške brušenja in razperjevanja oziroma samega vzdrževanja. Da bo žaga rezala natančno in hitro, delo z njo pa bo kvalitetno in enostavno, poskrbi dobro nabrušen in pravilno izbran žagin list.

Žagin list

Več o listu za krožno žago


Vsestranski listi za krožno in tračno žago na enem mestu

V podjetju Storma smo za vas pripravili odlično ponudbo visokokakovostnih žaginih listov, tudi za profile. Na voljo so trije tipi oziroma kvalitete žaginih listov za tračne žage: tračni list tipov Allpower, Commander in Powermax, po želji pa vam jih zvarimo na določeno dolžino. Prav tako nikar ne spreglejte bimetalnih žaginih listov, ki so izredno vrhunski in kvalitetni. Svetujemo vam, da si ogledate široko ponudbo listov za tračno žago na naši spletni strani in se tako prepričate o specifikah posameznega žaginega lista, ki vas zanima. Pri tem ne pozabite, da je delo z nabrušenim ostrim listom tračne ali krožne žage zmeraj prijetno in enostavno. V primeru kakršnih koli dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako preko telefona, kot tudi po e-pošti, kjer nas lahko kadar koli povprašate o lastnostih izbranih artiklov iz naše ponudbe. Z velikim veseljem vam bomo svetovali in pomagali pri izbiri. Ne spreglejte odlične ponudbe žaginih listov z dolgo življenjsko dobo v naši spletni trgovini.

List za krožno žago

Več o listu za žago