Krožna žaga in listi za krožno žago

Krožna žaga je eden izmed najpogosteje uporabljenih delovnih pripomočkov, katerega ključni del so zagotovo primerni listi. Za krožno žago je sicer značilno, da je namenjena predvsem rezanju lesa in kovine. Glede na to, za kateri material načeloma potrebujete pripomoček, se nato izbirajo tudi najustreznejše lastnosti. Če ste v kakršni koli dilemi glede izbire modela, ki bo ustrezal vsem vašim potrebam in pričakovanjem, pa je vedno pametno, da pred nakupom za nasvet zaprosite še strokovnjaka.

V ponudbi najdete tudi tračne žage

Na voljo sta vam tako ročna kot avtomatska krožna žaga

V podjetju Storma iz Limbuša v bližini Maribora vam z veseljem pomagamo pri izbiri krožne žage – za železo ali kateri koli drug material. V naši ponudbi vas čakata tako ročna kot avtomatska izvedba. Gre za profesionalne stroje, ki so primerni za intenzivno uporabo in ki vam bodo olajšali marsikatero delo. Brez težav jih boste lahko uporabljali vrsto let, četudi vsakodnevno. Jamstvo za njihovo kakovost je med drugim dejstvo, da so to izdelki priznanih proizvajalcev (kot je na primer Jepson pri ročnih različicah), ki so navdušili že številne uporabnike. Pri ročnih izvedbah je mogoče izbirati med modeli Jepson 8230 / 48, 8230-60, 8320 in 8219. Podrobne lastnosti posameznih modelov si je mogoče ogledati na naši spletni strani, kjer vas čakajo predstavitveni videoposnetki, s pomočjo katerih boste dobili boljši občutek glede delovanja posameznih tipov naprav.

Zmogljive krožne žage za aluminij, jeklo, železo in druge kovine

Za najzahtevnejše uporabnike je tu krožna žaga (za jeklo in druge tipe kovin) Exacut. Kljub izjemni zmogljivosti so zagotovljeni nizki stroški delovanja. Gre za naprave, ki pridejo v poštev v avtomobilski industriji, kovaški, pri proizvodnji konstrukcij, namenjenih za izdelavo pohištva itn. Zagotovljena je izredna natančnost, celotni proces proizvodnje pa je mogoče s pomočjo naprave Exacut povsem avtomatizirati, kar pripomore k znižanju stroškov. To je torej zelo pametna investicija. Z veseljem vam predstavimo druge prednosti in vam pomagamo poiskati možnosti za optimizacijo stroškov trenutne proizvodnje v vašem podjetju.

Krožna žaga za aluminijList za krožno žago

Magnezijevo ohišje krožne žage omogoča lahko prenašanje

Vas morda bolj kot kompleksnejši stroji zanima enostavna krožna žaga za aluminij, jeklo ipd.? Če je pomembna lastnost, ki jo pričakujete, ta, da bo možno preprosto prenašanje in uporaba v različnih situacijah, se morate seveda med drugim osredotočiti na to, da bo ohišje čim lažje. Ena izmed najboljših izbir za ohišje v tem primeru je nedvomno magnezij, ki je bil uporabljen pri izdelavi ročnih modelov Jameson iz naše ponudbe. Rokovanje z njimi je povsem preprosto, podobno pa velja za prenašanje. Po želji se lahko doda še vodilo za ravno rezanje večjih dolžin.

Več o krožni žagi za železo >>

Kateri so najboljši listi za krožno žago oz. na kaj paziti pri izbiri?

Kot smo omenili, so listi za krožno žago za kovine (aluminij idr.) izjemno pomembni. Od tega, kako kvalitetno izdelani so listi, je v veliki meri odvisno, kako kvaliteten bo rezultat dela. Seveda pa morate vseskozi paziti na to, da listi za krožno žago niso pretirano obrabljeni, in jih pravočasno zamenjati, pri čemer bodite pozorni na to, da so izbrani listi zares ustrezni. V osnovi se sicer delijo v dve skupini – na tiste za hitro in na tiste za počasi tekočo krožno žago. V prvem primeru pridejo v poštev predvsem ploščice, izdelane iz karbidne trdine, v drugem pa se običajno uporabljajo HSS listi ali HSS-Co listi za krožno žago. Oba podtipa sta vam na voljo v ponudbi našega podjetja. Poleg tega pa smo pravi naslov za vse, ki se zanimate za tračne žage (ročne, polavtomatske ali avtomatske), brusilnike, ščetkalnike, posnemovalce robov, olja in emulzije za mazanje, merila ter odsevalne filtrirne naprave.