Tračne žage za kovino so namizne in prostostoječe

V našem prodajnem programu imamo krožne in tračne žage, liste, stroje za alu in pvc, brusilnike, ščetalnike, posnemovalce robov, olja in emulzije za mazanje, merila in odsesovalne filtrirne naprave. Našo obširno ponudbo si lahko ogledate na spletni strani, kjer najdete tudi naše kontaktne podatke. V primeru, da niste prepričani kateri stroji bi bili za vas najustreznejši, vam bomo z veseljem svetovali. Tračne žage za jeklo se uporabljajo za razrez profilov, palic in polnih materialov. V naši ponudbi imamo razne modele, ki se razlikujejo po izvedbi in po stopnji avtomatizacije. Majhna namizna tračna žaga za kovino ima možnost razreza obdelovancev, ki imajo premer do 100 mm. Velika pa lahko razreže obdelovance, ki imajo premer največ 2000 mm.

Ročne tračne žage z nagibno tehniko imajo lahko raven ali kotni rez

Gravitacijske tračne žage so lahko manualne, polavtomatske in avtomatske. Manualni modeli z ravnim rezom so zasnovani na nagibni tehniki. To pomeni, da je podajanje izvedeno s pomočjo teže loka, ki ga ni možno zasukati. Pod kotom je možno rezati z obračanjem čeljusti primeža. Ravnost reza je zagotovljena z vodili traku, ki so zelo natančna. Obdelovanci se vpenjajo ročno. Ročna tračna žaga s kotnim rezom ima možnost zasuka loka v obe smeri za kot do 60°. Polavtomatski modeli so tudi zasnovani na nagibni tehniki s podajanjem, ki se izvaja s pomočjo teže loka. Namenjeni so samo ravnemu rezanju, brez sukanja loka. Natančna vodila zagotavljajo precizno rezanje. Razne funkcije kot so vpenjanje obdelovanca, reguliranje hitrosti spuščanja loka oziroma podajalna hitrost so regulirane hidravlično. Po končanem rezanju se samodejno dvignejo z zgornji položaj. Polavtomatski modeli s kotnim rezom, imajo možnost zasuka loka v eno ali obe smeri za kot do 60°. Pri avtomatskih modelih je vpenjanje in podajanje obdelovancev ter regulacija spuščanja loka, avtomatizirano. Stroji delujejo avtomatsko, kar pomeni, da delavec samo vstavi material, nastavi želeno dolžino odreza in želeno količino oziroma število kosov.

namizna tračna žaga za kovinolist za tračne žage

Dvostebrne tračne žage za jeklo imajo polavtomatsko ali avtomatsko spuščanje loka

Dvostebrne tračne žage imajo vpenjanje obdelovancev, podajanje obdelovancev in regulacijo spuščanja loka žage delno ali v celoti avtomatizirano. Ti modeli so zasnovani na dvostebrni tehniki vodenja loka, ki je lahko na prednapetih linearnih vodilih ali na masivnih okroglih stebrih. Značilnosti polavtomatskih dvostebrnih modelov so: natančna vodila traku s trdimi kovinskimi vodilnimi kolesi, hitrost traku je brezstopenjsko nastavljiva, višina dviga loka je nastavljiva z vijakom in nonijem, sprednja vodilna roka tračne žage je nastavljiva na velikost obdelovanca, na sprednji in zadnji strani reznega kanala je dovod emulzije iz hladilnega sistema, avtomatska kontrola rezalnega pritiska in podajanja, ki ima sistem ADFR za optimalne parametre traku. Polavtomatski dvostebrni modeli imajo dva tipa rezanja: ravno in pod kotom. Avtomatski dvostebrni modeli imajo vgrajen podajalni sistem, ki je večkrat ponovljiv, CNC krmiljenje, delovanje stroja je možno spremljati preko računalnika ali aplikacije na telefonu.

PREVERITE PONUDBO TRAČNIH ŽAG

Pravilna izbira lista za tračno žago je pomembna za kvaliteten razrez obdelovanca

List za tračno žago se izbira glede na kvaliteto materiala obdelovanca, velikost preseka in vrste obdelovanca. Na podlagi vseh teh parametrov se izbere kvaliteta lista in ustrezno ozobljenje. Nudimo tri vrste listov za tračne žage: Allpower, Commander in Powermax. Za uporabo bimetalnih listov je najpomembnejše, da izberete ustrezno ozobljenje, kar pomeni število zob na colo v odvisnosti od vrste in od premera obdelovanca. Najbolj priporočamo uporabo kombiniranega - variabilnega ozobljenja, ki omogoča delo z najmanjšimi vibracijami pri čim širšemu spektru presekov in oblik obdelovancev. Faktorji, ki vplivajo na optimalen rezultat rezanja so: pravilna izbira lista, pri namestitvi novega traka je potrebno paziti, da je njegova napetost ustrezna in da se ga pravilno uteče, pravilna mora biti izbira rezalnega pritiska, vodila morajo biti nameščena čim bližje obdelovancu, poskrbeti je potrebno tudi za primerno in zadostno hlajenje. Dobavimo vam lahko kvalitetne bimetalne liste švedskega proizvajalca Hakansson, ki imajo višino od 13 mm do 54 mm. Njihovo dolžino vam zavarimo po naročilu.