Krožna žaga za železo – pogosto uporabljena na različnih področjih

Krožna žaga je električno ali baterijsko orodje, ki nam omogoča izjemno natančno rezanje trdega lesa, železa, jekla, pa tudi aluminija. Vsak domači ali profesionalni mojster, ki si želi varnega in učinkovitega rezanja materialov z različnimi profili, potrebuje temu primerno krožno žago, z uporabo katere bo prihranil čas in pri rezanju dosegel kar se da dobre rezultate. Pri izbiri primerne krožne žage imamo na voljo veliko različnih vrst in modelov – ročne, manualne, avtomatske in EXACTCUT, zato se je v prvi vrsti potrebno osredotočiti na delavno moč. Višja, kot je, bolj zmogljiva je izbrana krožna žaga za železo. Tehnologija proizvajalca naj sledi napredkom na tem področju in standardom, pri tem pa ne pozabimo še na velikost žaginega lista, od katerega je odvisna kakovost reza in na celotno dimenzijo krožne žage. Če iščemo najboljšo rešitev za domačo delavnico, vsekakor pride v poštev lahko orodje, enostavno za prenos, kot je ročna krožna žaga, primerna za intenzivno uporabo, a hkrati primerna za prenašanje.

Krožne žage za kovine >>>

S pravilnim načinom uporabe podaljšamo življenjsko dobo krožne žage

Ali ste kdaj pomislili na življenjsko dobo krožne žage in njenega lista? Veliko je odvisno od primerne izbire moči glede na delo, ki ga nameravamo opravljati, prav tako pa je življenjska doba odvisna od pravilnega načina uporabe krožne žage za železo, jeklo in aluminij. V primeru nepravilne uporabe se lahko krožna žaga izkaže kot izjemno nevarno orodje, v kolikor pa jo pravilno uporabljamo in si pri tem zagotovimo še ustrezno varovalno opremo, se to orodje izkaže kot vsestransko uporabno na različnih področjih. Pri uporabi namizne krožne žage je zelo pomembno, da drža upravljalca ostane stabilna, njegova roka pa mirna. Ker so na tržišču na voljo različni modeli krožnih žag za različne profile, pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo in se tako seznanite z varno uporabo vašega novega orodja.

Krožna žaga za železoKrožna žaga za profile

Natančno, udobno in varno rezanje

Z izbiro primerne krožne žage za železo bo rezanje natančno, udobno in varno za uporabnika, saj nam primerno izbrano orodje omogoča popoln nadzor, ne glede na način uporabe. Za rezanje večjih obdelovancev z maksimalno natančnostjo so primerna izbira namizne krožne žage, ki so odlične za vzdolžne, prečne, poševne in zajeralne reze. Uporabljajo se pri najzahtevnejših nalogah s strani profesionalcev, saj so zmogljive in robustne, nanje pa lahko priklopimo sesalnik za prah, aluminijasto mizo za udobnejše opravljanje dela in druge pripomočke, ki nam bodo olajšali delo z namizno krožno žago. Pri izbiri krožne žage ne pozabimo na kakovostno izdelano ohišje, ki naj bo narejeno iz masivnih materialov, saj le-ti prispevajo k daljši življenjski dobi krožne žage za železo.

Nudimo tudi liste za tračno žago >>>

Kaj je potrebno upoštevati pri uporabi krožne žage?

Ker je na prvem mestu zagotovo varnost upravljalca, se je potrebno držati navodil za varno uporabo orodja, ki se razlikujejo od modela do modela. Nujno potreben element pri delu s krožno žago za železo so zaščitna očala, zaščita za rezilo in čista delovna površina. Pri delu s krožno žago ne uporabljamo rokavic, saj bi lahko v tem primeru hitreje prišlo do poškodbe. Navodila za varno uporabo krožnih žag in pestro ponudbo različnih modelov za vse vrste opravil najdemo v podjetju Storma iz Limbuša, v katerem so na voljo še žagini listi in naprave, ki nam bodo olajšale vsako delo v domači ali profesionalni delavnici. Krožne žage za železo bodo v delavnici svoje mesto obdržale dlje časa, če si bomo sami vzeli dovolj časa za njihovo izbiro.