Krožna žaga je lahko ročna ali pa popolnoma avtomatizirana

avtomatska krožna žaga Storma

Krožna žaga omogoča razrez številnih materialov. Med drugim se lahko uporablja za les in za različne vrste kovin. Pravilno izbrana moč, hitrost in globina rezanja zagotavljajo, da vam bo model, ki ga izberete, močno olajšal delo, poskrbel za natančen razrez ter prihranil kar nekaj dragocenega časa.

Zmogljiva ročna krožna žaga Jepson je primerna za suho rezanje

Znamka Jepson je ena najboljših izbir za vse, ki iščete še posebej ugodno razmerje med kakovostjo in ceno. Za modele omenjenega proizvajalca je značilna nizka teža, ki je zagotovljena z zelo lahkim, a obenem robustnim ohišjem, izdelanim iz magnezija. Tako je ročna oz. manualna krožna žaga Jepson nadvse primerna za uporabo na različnih lokacijah. Gre za pripomoček, ki se brez težav uporablja celo za suho rezanje –  čeprav ne boste uporabili emulzije, vam namreč ne bo treba skrbeti, da bi prišlo do krhanja. Modeli znamke Jepson, ki jih boste našli v prodajnem programu podjetja Storma, obenem navdušujejo z nadpovprečno dolgo življenjsko dobo, dejstvom, da za vpenjanje obdelovalcev ni potrebno orodje, in možnostjo za zelo dolge reze, vse do 1200 mm.

Izberite pravi list za krožno žago

list krožna žaga

V naši ponudbi boste našli tudi list za krožno žago, in sicer sta vam na razpolago dve opciji/materiala: HSS-Co in ploščica, izdelana in karbidne taline. Pri tem opozarjamo, da morate pri izbiri vedno upoštevati načrtovani tehnološki proces. Hitro tekoča manualna oziroma ročna krožna žaga tako na primer zahteva karbidno talino, medtem ko je pri počasi tekočih modelih primernejša opcija HSS-Co.

Avtomatska krožna žaga zagotavlja visoko stopnjo ponovljivosti

Poleg ročnih modelov pa je tu še avtomatska krožna žaga oziroma stroj ExactCut. Ta pride v poštev za najzahtevnejše uporabnike oz. v različnih proizvodnih procesih. Med najpomembnejše prednosti strojev ExactCut sodijo izjemna natančnost, znižanje proizvodnih stroškov, zmanjšana potreba po človeški prisotnosti, visoka rezalna moč in možnost hitrega diagnosticiranja vzroka za morebitne napake na daljavo, s čimer se seveda močno skrajša čas, ki je potreben za odpravo teh težav.