Tračna žaga za kovino za najrazličnejše namene uporabe

Tračna žaga je primerna za rezanje najrazličnejših materialov. Pogosto se uporablja za les, plastiko ipd. Poleg tega pa je seveda možna še tračna žaga za kovino, ki mora biti še posebej zmogljiva, če želimo zagotoviti nemoteno delovanje brez okvar in želeno natančnost pri rezu.

Preberite še več o tračnih žagah >>

Katera tračna žaga je prava za vas?

Material, za katerega je primerna tračna žaga (kovina, les idr..), pa nikakor ni edina razlika med posameznimi modeli. Ti se namreč razlikujejo v številnih lastnostih, zato morate paziti, da izberete zares najustreznejšo izvedbo za svoje potrebe. Ena od odločitev, ki jo boste morali sprejeti, je denimo ta, ali bi bila primernejša ročna tračna žaga ali morda (pol)avtomatska. Pozorni morate biti tudi na maksimalni premer rezanja oz. velikost obdelovanca pri posameznih modelih. Odločiti se boste morali še, ali je potrebna funkcija rezanja pod kotom, kolikšno rezalno hitrost in kako zmogljiv elektromotor potrebujete, ali je boljša izbira za vas vertikalna ali horizontalna krožna žaga itn. Ker gre za odločitve, ki nikakor niso preproste, je vsekakor priporočljivo, da se pred nakupom posvetujete z drugimi strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo s koristnimi napotki.

Tračna žaga horizontalnaTračna žaga za kovino in list

Vrhunska tračna žaga za kovino za vsako delavnico

Prodajni program podjetja Storma, katerega sedež se nahaja v Limbušu v bližini Maribora, združuje izjemno kakovostne izdelke, med katerimi boste tisti, ki vas zanima resnično zmogljiva tračna žaga za kovino, zagotovo brez večjih težav našli pravo rešitev zase. Če potrebujete pri tem pomoč, smo vam na voljo po telefonu ali po elektronski pošti. Glavni razlogi, zakaj so prav izdelki iz naše ponudbe prava izbira za vas, so zelo dolga življenjska doba, enostavna uporaba, kakovosten hladilni sistem, ki ga ima vsaka tračna žaga za kovino iz našega prodajnega programa, visoka rezalna hitrost, ki jo je mogoče stopenjsko prilagajati, in nadpovprečna zmogljivost elektromotorja. Posledica tega je, da bosta možna izredno natančen razrez kovine na želene oblike in znižanje stroškov proizvodnje. Za povrh pa so vsi izdelki iz naše ponudbe izjemno varni za uporabo, kar je pri tovrstnih napravah nedvomno nadvse pomembno.

Horizontalna in vertikalna tračna žaga za kovino

Našim strankam sta na razpolago tako vertikalna kot horizontalna tračna žaga za kovino. V osnovi so sicer izdelki zbrani v dveh večjih podskupinah. V prvi kategoriji vas čaka gravitacijska tračna žaga, pri kateri je lok vpet enostransko, v več izvedbah – za manualni ravni rez, polavtomatski ravni rez, avtomatsko ravno rezanje, za manualno kotno rezanje ter za polavtomatsko in avtomatsko ravno rezanje. Kako poteka regulacija podajalne hitrosti (ročno ali hidravlično), preverite pri posameznem modelu. V drugi kategoriji pa najdete modele, katerih delovanje temelji na dvostebrni  tehniki vodenja loka, in sicer polavtomatske in avtomatske izvedbe za ravno rezanje ali rezanje pod kotom. Možnih kombinacij lastnosti je torej zares ogromno, zato vam ne bo treba sklepati kompromisov, ampak boste zlahka našli model, ki bo resnično idealen za vas. Poleg tega pa vam nudimo še valjčne proge različnih dimenzij in nosilnosti za dovajanje/odvajanje obdelovancev. 

Nadomestni listi za tračno žago ter olja in emulzije

Za to, da bi imeli listi za tračno žago čim daljšo življenjsko dobo, je nujno pravilno vzdrževanje. Pri tem so izredno pomembna kakovostna olja in emulzije, ki vas prav tako čakajo v naši ponudbi. Če se pojavi potreba po zamenjavi, pa so vam v naši ponudbi na voljo tudi rezervni listi za tračno žago priznanega švedskega proizvajalca  HAKANSSON. Ti se razlikujejo glede na predvideni namen uporabe – za polne materiale, za profile, za orodna/nerjavna jekla in nikljeve zlitine, za titanove zlitine itn., hkrati pa je mogoče izbirati med različnimi dolžinami. Pazite torej, da boste izbiro prilagodili materialu in dimenzijam oziroma velikosti preseka obdelovanca. Za optimalen rezultat pa morate seveda poskrbeti tudi za pravilno namestitev, kar pa ne bo težava, če boste natančno sledili našim navodilom.