Avto na plin: profesionalna predelava na utekočinjen naftni plin

Avto na plin (utekočinjen naftni) je v zadnjih letih deležen povečanega zanimanja, saj prinaša ogromno prednosti. Tudi vas zanima predelava avta na plin v Mariboru z okolico ali v drugih mestih? Ponujamo vam nekaj najpomembnejših informacij in razlogov, zaradi katerih je ta odločitev več kot smiselna.

Kaj je utekočinjen naftni plin?

Utekočinjen naftni plin, za katerega se običajno uporablja kratica LPG (včasih pa ga boste prepoznali pod kratico UPG), je pravzaprav mešanica propana in butana, ki nastaja pri proizvodnji surove nafte. Verjetno najpomembnejša prednost, ki jo ima utekočinjen naftni plin, je, da gre za ekonomično alternativo, ki lahko bistveno zmanjša stroške vožnje, kar do 50 odstotkov. Začetna investicija, ki je potrebna, če želite, da bi vaš avto deloval na utekočinjen naftni plin, se vam tako hitro povrne. Če na primer prevozite približno 20.000 kilometrov na leto, se vam vsi stroški po prehodu na utekočinjen naftni plin povrnejo v manj kot letu dni.

predelava avta na plin


Cene plina v Sloveniji v primerjavi z dizlom in bencinom

V primerjavi z bencinom ali dizlom so cene plina v Sloveniji tudi za polovico nižje. Na spletni strani podjetja Plineks smo za vas pripravili poseben kalkulator, ki omogoča informativni izračun vaših prihrankov. Upošteva povprečne cene utekočinjenega naftnega plina, bencina in dizla. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete število letno prevoženih kilometrov in povprečno porabo svojega avta. Tako boste prišli do konkretnejših podatkov o tem, kako veliki prihranki se vam obetajo, saj bodo prilagojeni vaši specifični situaciji.


Nižja poraba goriva, avto na plin pa bo tudi bolj prijazen do okolja

Če bi upoštevali zgolj količino, bi lahko rekli, da je pri uporabi LPG-ja celo nekoliko višja poraba goriva. Avto pa seveda uporablja bistveno cenejšo alternativo, zato je potrošnja goriva nižja v finančnem smislu, kar pa je na koncu tisto, kar je za voznike najpomembnejše. Seveda pa finančni razlogi niso edino, kar odlikuje utekočinjen naftni plin. Z njegovo uporabo se bodo močno znižali škodljivi izpusti, ki jih povzroča vaš avto. To v praksi pomeni kar približno 35 odstotkov manj izpustov dušikovega oksida, 50 odstotkov manj izpustov ogljikovega monoksida in približno 15 odstotkov manj emisij ogljikovega dioksida. Ob tem je treba poudariti še, da se količina smoga zniža do 40 odstotkov, izpusti ogljikovodikov, žveplovega dioksida ipd. pa so praktično zanemarljivi. Gre torej za ekološko izbiro, prijazno do našega planeta.


poraba utekočinjenega naftnega plinaPredelava avta na plin v Mariboru in drugih krajih po Sloveniji

Da bi vaše vozilo delovalo zares brezhibno in da bi bila vožnja povsem varna, pa je seveda nujno, da za avto poskrbi usposobljena in izkušena oseba. Pri Plineksu vgradnjo opravljajo vključno pooblaščene osebe, ki so pri nas opravile potrebno šolanje. V Mariboru z okolico boste sicer našli največ Plineksovih servisov, nahajamo pa se tudi v mnogih drugih mestih oziroma krajih. Poskrbeli bomo, da bo delo opravljeno hitro in profesionalno, medtem pa boste imeli na voljo nadomestni avto. Poleg lastnega patentiranega sistema Plineks Pro vgrajujemo še sisteme priznanih proizvajalcev, kot so Landi Renzo, Emer, Omvl itn. Kakovost našega dela potrjujejo certifikati in številni zadovoljni lastniki jeklenih konjičkov - nedavno uspešno zaključene projekte si je mogoče ogledati na naši spletni strani. Postopek sicer poteka tako, da se v avto vgradijo rezervoar iz jekla, polnilni ventil, dovodne cevi, dva filtra, stikalo za preklop in računalnik, ki skrbi za optimizirano doziranje. Slednje je pomembno tako zaradi nižjih stroškov kot za večjo zmogljivost vašega avta na plin. Za vse sisteme, ki jih je mogoče po potrebi v celoti prenesti v drug avto, zagotavljamo 8-letno garancijo, pri čemer ni nikakršne omejitve glede števila kilometrov, ki jih prevozite s svojim avtom. Garancija na delo pa je najmanj 7 let. Odločitev je tako resnično povsem brez tveganj, pridobili pa boste ogromno. Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja.

NAROČITE SE NA PREDELAVO AVTA NA PLIN V MARIBORU