Oprema kuhinje - primerne dimenzije od male do velike kuhinje

Delovni pulti za majhne, ozke kuhinje in delovni pulti za sodobne, moderne in velike kuhinje - dolžina in globina je odvisna od razpoložljivega prostora in dimenzij vgradnih elementov, ki jih vsebuje vaša moderna kuhinja (predvsem bele tehnike). Prednost 80 centimetrov globoke delovne površine kuhinje je v tem, da nam v zadnjem delu ostane prostor za shranjevanje gospodinjskih pripomočkov, kot so na primer mali gospodinjski aparati ob delovni površini kuhinje, ter krpe, gobe in čistila ob pomivalnem koritu. Za pomivalnim koritom imamo lahko tudi prostor za sušenje posode, ki je v zadnjem delu pulta navadno neposredno povezan z odtokom.

Oprema kuhinje z visečimi omaricami


Oprema moderne ali oprema klasične kuhinje ob uporabi viseče kuhinjske omarice (od 35 do 45 centimetrov) zmanjša dosegljivost predmetov po višini. Vendar to velja samo, če ostane razdalja med spodnjimi in visečimi omaricami taka, kot je običajna za 60 centimetrov globoko delovno površino, to je približno 55 centimetrov. Pri 80 centimetrov globokem delovnem pultu za kuhinje pa so viseče omarice lahko bistveno niže, to je 36 centimetrov. To pa pomeni enako dosegljivost po višini in hkrati boljšo preglednost nad vsebino predmetov, shranjenih v visečih omaricah, in enako preglednost nad delovno površino kuhinje. Ker so viseče omarice za klasične kuhinje ali moderne kuhinje v večji oddaljenosti od glave, je tudi manj možnosti za zadevanje z glavo v kuhinjske omarice med delom ob kuhinjskem pultu. Oprema kuhinje z visečimi omaricami je primirna za majhne ozke kuhinje in za sodobne velike kuhinje.

moderna oprema kuhinjeoprema za kuhinje

Oprema kuhinje

Notranja oprema kuhinje s kuhinjskimi omaricami

Sodobna funkcionalna notranja oprema moderne kuhinje mora upoštevati različne smernice pri določanju razmika med pohištvom. Potreben je predhoden načrt kuhinje. Prehodni del za spodnje omarice za kuhinje v širini 150-170 centimetrov omogoča nemoteno gibanje enega človeka, medtem ko drugi stoji ob izvlečenem predalu ali omarici z odprtim vratnim krilom. Širina 120 centimetrov je razmik med pohištvom za kuhinje, ki dopušča zadovoljiv prehod dveh oseb, kadar so kuhinjske omarice in ostala oprema kuhinje zaprta. Poleg tega je ta širina primerna za polnjenje predalov in omar v klečečem ali čepečem položaju, čeprav ob tem ni mogoč prehod druge osebe. Širina prehoda 90-100 centimetrov pa je minimalna za majhne kuhinje, ki jih gradimo ob pomanjkanju prostora. Če vas zanima kvalitetna in moderna oprema kuhinje nas prosim kontaktirajte.