Barve sten v kuhinji vplivajo na počutje


Barve sten v kuhinji zelo vplivajo na naše telesno, čustveno in duševno razpoloženje. Priporočjivo je, da so barve sten takšne, ki pospešujejo metabolizem, koncentracijo in dajejo energijo. Najprimernejša barva sten v kuhinji je rumena. Kuhinjskim stenam da rumena občutek svetlosti, topline in sončnosti. Ker je rumena močna barva, je priporočljivo, da se uporablja za dodatke ali majhne stenske površine. Za kuhinje je primerna tudi rdeča barva sten. Rdeča barva sten poživlja in spodbuja tek. Prostor navidezno zmanjša, ga pa naredi bolj bogatega. Rdeče stene tudi spodbujajo družabnost in živahnost. Bele stene so primerne za vse prostore v stanovanju. Bela je najpogosteje uporabljena, ker ustvarja občutek zračnosti in prostornosti. Bele stene je dobro poživiti s slikami ali kakšnimi drugimi dodatki, da prostor ne deluje preveč prazno in sterilno.

IZBERITE NAJLEPŠO STENSKO BARVO


Barva kuhinje je odraz vašega značaja


Barva kuhinje je odvisna od vašega značaja oziroma okusa. Večina ljudi se odloči za svetle kuhinje. Med njimi prevladuje bela,vanilija in kremni odtenki. Za poživitev, kombiniramo svetle kuhinje z lesenimi, inox ali steklenimi elementi, ki razbijejo monotonost. Bele kuhinje lahko poživite tudi z rastlinami. Lahko se odločite tudi za temnejše ali za bolj živahne barve kuhinje. Kuhinje v temnih barvah obogatimo s svetlobnimi telesi. Temna kuhinja da občutek elegance in prefinjenosti. Rjava, siva, antracitna ali črna se zelo lepo skladajo z inox ali s kamnitimi dodatki.

Različne barve sten v kuhinji


Barve za v kuhinjo so najprimernejše v tolpih tonih


Na vaših kuhinjskih stenah naj prevladujejo barve, ki vam dajejo občutek topline in udobja, saj je to prostor, kjer se zbere cela družina in prijatelji. Delujejo naj poživljujoče in spodbudno, saj bo prostor tako prijetnejši za druženje. Svetle stene prostor optično povečajo in posvetlijo, temne stene pa ga navidezno pomanjšajo, mu pa dajo občutek globine in gracioznosti. Barve sten v kuhinji so torej možne vse, izbira je odvisna od vaših preferenc in občutkov.

Najlepša barva kuhinje