Nemški jezik je za Slovence kot okno v svet


Nemški jezik je eden najbolj razširjenih tujih jezikov pri nas, saj se ga učijo v številnih osnovnih in srednjih šolah. Po številu govorcev je takoj za angleščino. Nemški jezik je za nas pomemben tudi s komercialnega vidika, saj sta Nemčija in Avstrija pomembni trgovinski partnerici naše države.

Številna slovenska podjetja pogosto iščejo ljudi z znanjem nemškega jezika. Pa naj bodo to trgovci, ekonomisti ali marketinški strokovnjaki. Nemalo Slovencev pa se zadnja leta v Avstriji in Nemčiji tudi zaposluje. Ker v teh državah govorijo nemški jezik, je znanje nemščine prvo, kar morate zagotoviti, če tam iščete delo.

Ker je od srednje šole za mnoge preteklo že nekaj let, so tečaji nemškega jezika tudi pri nas vse bolj priljubljeni. A kako izbrati dobro metodo med kopico ponujenih? Če pa predznanja še nimate je za vas zagotovo primeren intenzivni začetni tečaj nemščine.

učenje nemščine za začetnike

Učenje nemščine za začetnike je lahko zelo učinkovito

Učenje nemščine v alfa stanju za začetnike ali tudi obujanje že nekoč pridobljenega znanja je včasih težavno, saj nemški jezik temelji na natančnosti in strogih slovničnih pravilih. Nemščina ima pač nekakšen slab sloves, da je težka. Mnogi so se je želeli naučiti in obupali, pa prav brez razloga, saj je tudi izjemno lep jezik. Spomnimo se samo znanega ameriškega pisatelja Ernesta Hemingwaya, ki je svoje izkušnje zapisal v eseju, kjer je govoril o težavah, s katerimi se soočajo angleško govoreči pri učenju nemščine.

A zakaj se je nemščine tako težko naučiti? Pravzaprav je edini razlog, zakaj se zdi nemščina ljudem tako težka, ta, da ima nemški jezik slovnična pravila, ki jih drugi jeziki nimajo. V nemščini se namreč zaradi sklanjanja, spreganja in drugih pravil besede v stavku spreminjajo glede na njihovo slovnično vlogo. Na primer, pridevnikom in členom morate dodati različne končnice, da pokažete, kateri del stavka je subjekt in kateri predmet. Vendar brez skrbi, na začetnem tečaju nemščine se boste tega naučili brez problema.

Nemščina ima štiri sklone: nominativ ali imenovalnik (predmet stavka), tožilnik (neposredni predmet), dajalnik (posredni predmet) in rodilnik (ki označuje lastnino). V slovarju najdemo besede v imenovalniku, ki se v nemščini za samostalnike piše z veliko začetnico. Rodilnik se počasi opušča, razen v formalnem jeziku in v ustaljenih besednih zvezah.

Gre torej za nekaj sklonov, ki pa jih je v nemškem jeziku manj kot pri nas. To za slovensko govoreče ni nič nenavadnega, treba si je dobro zapomniti pravila, jim dodati izjeme in jezik skoraj obvladamo. In kako se tega naučiti? Pomagal vam bo intenzivni tečaj nemščine.

začetni tečaj nemščine

Začetni tečaj nemščine v alfa stanju traja mnogo manj od običajnih

Začetni tečaj nemščine pri podjetju Karnion vas bo presenetil, saj je zaradi učenja v alfa stanju mnogo učinkovitejši od običajnih. Če želite torej čim prej obvladati slovnična pravila nemškega jezika, vam svetujemo, da poskusite z učenjem nemščine za začetnike po njihovi metodi hitrega učenja tujih jezikov v alfa stanju.

Možganski valovi so namreč ritmični ali ponavljajoči se vzorci nevronske aktivnosti, tesno povezani z našim centralnim živčnim sistemom. Nikoli niso v mirovanju, niti ko spimo, ampak se vzorci aktivnosti spreminjajo glede na dejavnost, ki jo izvajamo. Ko smo budni, smo običajno aktivni v beta možganskih valovih. A prevelika aktivnost beta, zlasti pa v daljšem časovnem obdobju, je škodljiva, vodi v stres, tesnobo, mišično napetost in celo nespečnost in zasvojenost. Zato moramo spodbuditi tudi alfa valove v možganih.

To dosežemo z uporabo posebne glasbe, metod govora in sproščanja. Tovrstno učenje nemščine za začetnike je izjemno učinkovito, ker uporablja naše lastne kognitivne sposobnosti, ki so večinoma neizkoriščene in zaklenjene nekje globoko v naših možganih.

Alfa valovi so v središču vašega spektra možganskih valov, med 8-12 Hz. Kadar delujete na frekvenci možganov alfa, lahko z lahkoto absorbirate nove informacije in ste bistveno bolj ustvarjalni. To pa s pridom izkoriščajo tako umetniki kot uspešni poslovneži. Pridružite se tudi vi tistim, ki obvladujejo svoje telo in znanje ter se pridružite številnim, ki so se nemškega jezika naučili na ta način.

intenzivni tečaj nemščine

Za najhitrejše rezultate se vpišite na intenzivni tečaj nemščine

Intenzivni tečaj nemščine traja teden ali dva in prinese najbolj hitre rezultate. Pri Karnionu je pravzaprav vsak tečaj intenziven. Delo namreč traja od 4 do 8 ur dnevno, saj se je potrebno v celoti posvetiti metodi, ki omogoča najbolj vidne rezultate in je tako učenje nemščine za začetnike bolj učinkovito.

Alfa stanje je drugačno od našega vsakdanjega ritma. Ko se zjutraj zbudite, na primer, vaši možgani preidejo iz počasnih delta valov spanja v nizkofrekvenčne theta valove, ki delujejo kot portal med sanjami in budnostjo. Potem so tu še "opozorilni" beta valovi, ko se ukvarjate z reševanjem problemov ali sprejemanjem odločitev, in še hitrejši gama valovi, ko polni adrenalina in energije mrzlično opravljate več nalog, da dokončate sezname nemogočih opravil.

Kje je tu prostor za alfa valove? Narediti ga moramo in ravno to je največja prednost metode Karnion. Tujih jezikov se naučite hitro in temeljito, kar dokazujejo številna pričevanja na njihovi spletni strani. Med zadovoljnimi strankami je tudi minister za zdravje dr. Bešič Loredan, ki je to metodo označil izjemno dobro naložbo v znanje in svojo poklicno pot. Preglejte ponudbo začetnih tečajev nemščine na spletni strani in se odločite za uspeh!

učenje nemškega jezika