Varovalna ograja za stopnice iz kvalitetnih materialov

Varovalna ograja je zelo pomemben element, ki mora nujno biti prisoten pri vsakem stopnišču, balkonu ali terasi. Je najpomembnejši element, ki zagotavlja varnost v padcu izpostavljenih prostorih.

Zaščitna ograja za stopnice

Varovalna stopniščna ograjaVarnostne ograje se lahko nahajajo zunaj ali znotraj doma. Povsod imajo isto funkcijo: zagotavljati morajo popolno varnost, stabilnost in zanesljivost. Ne glede na material in lego mora biti varovalna ograja za stopnice izredno robustna in trpežna, saj se z leti ne sme ošibiti. To je še posebej pomembno za varnostne ograje, ki so locirane na zunanjih stopniščih, balkonih ali terasah; te so namreč nenehno izpostavljene vremenskim vplivom, kot so dež, sneg, vlaga in sonce. Prav ti vremenski pojavi so ponavadi glavni krivci za korozijo in nastanek rje na ograji, če je ta izdelana iz slabih materialov. Nekoč so bile ograje izdelane iz železa, vendar material ni nudil prave zaščite proti rji in koroziji. Danes pa je vodilni material inox nerjaveče jeklo; gre za zlitino, ki vsebuje vsaj 11 % kroma in ima zelo dobre lastnosti. Njegova odpornost proti toploti in koroziji je zelo visoka, poleg tega pa se zelo enostavno vzdržuje in se povrhu ponaša še z vrhunsko estetiko. Kot trpežen in trajnosten material je inox dandanes najbolj priljubljena izbira kar se tiče materialov za izdelavo varovalnih ograj za stopnice.

Notranja varovalna ograja za stopnice

Notranje stopnice so lahko različnih oblik. Najbolj pogoste so okrogle, navpične, zavite ali z vmesnimi podesti. Tudi materialov, iz katerih so izdelana stopnišča, je več. Večinoma se stranke odločajo za kamen, marmor, les, železo, inox jeklo ali kerrock. Zaščitna ograja za stopnice se mora stopnišču prilagajati po obliki, meri in stilu. Cevi, iz katerih je sestavljena inox ograja, so ponavadi postavljene diagonalno, horizontalno ali vertikalno. Sama oblika cevi pa je lahko okrogla, pravokotna ali kvadratna. Varovalna zaščitna ograja za stopnice nima le varnostne funkcije, ampak predvsem pri notranjih stopniščih tudi estetsko. Ujemati se mora s splošnim stilom stanovanja oziroma hiše.

Varovalna ograja za stopniceVarnostne ograje po meri

Pri izbiri prave varnostne ograje je treba biti pozoren na več elementov, med katerimi so najpomembnejši material, oblika, stil in barva. Naši strokovnjaki so vam na voljo za svetovanje ter vam bodo s svojo izkušenostjo in znanjem pomagali do prave odločitve. Seveda se ograje izdelujejo po meri in okusu strank; na voljo je tudi možnost dodajanja raznih okrasnih elementov ali dodatnih varnostnih pripomočkov (na primer protizdrsni elementi).

Hifa d.o.o. | Varovalna ograja za stopnice, zaščitna ograja za stopnice, varnostne ograje - povezave do naše spletne strani: