Zunanje kovinske stopnice morajo biti kos vremenskim nevšečnostim

Zunanje kovinske stopnice so izpostavljene različnim vremenskim nevšečnostim. Zato v podjetju Hifa d.o.o. za antikorozijsko zaščito kovine uporabljamo vroče cinkanje ali prašno barvanje. Vroče cinkanje je ena izmed najučinkovitejših, okolju najprijaznejših in dolgoročno učinkovitih zaščit kovinskih izdelkov, med katerimi so tudi zunanje kovinske stopnice, pred kemijsko reakcijo med materialom in njegovim okoljem. Na ta način se poveča odpornost njihove površine pred mehansko obrabo in korozijo.


Zunanje kovinske stopnice so lahko ravne ali pa oblikovane v obliki črk L in U. Lahko imajo mrežasto nastopno ploskev ali rebrasto pločevino, ki preprečuje drsenje. Zunanje kovinske stopnice se največkrat uporabljajo za dostop do mansardnih stanovanj, za dostop do zunanjih teras in v industriji. Odločite se lahko za enoramne, dvoramne ali krožne stopnice. Ograja za zunanje kovinske stopnice je lahko prašno barvana, pocinkana ali pa izdelana iz nerjavečega jekla oz inoxa.

Požarne stopnice - zunanje kovinske stopnice za evakuacijo iz stavbe

Požarne stopnice so posebne zunanje stopnice, ki so namenjene evakuaciji iz stavbe. Pri tovrstnih stopnicah gre ponavadi za vijačeno vroče cinkano konstrukcijo, ki se predhodno izdela v delavnici ter sestavi na sami lokaciji. Nosilna konstrukcija za požarne stopnice je odvisna od števila in višine etaž ter števila nosilnih stebrov. Po želji naročnika je lahko vsa konstrukcija za požarne stopnice varjena na objektu, vendar v tem primeru ni zaščitena s cinkanjem, temveč le z antikorozijskim in finalnim opleskom. Finalni oplesk v ustreznem barvnem odtenku in predvsem ustrezna varovalna ograja poskrbita za končni videz stopnic.
Požarne stopnice so lahko pokrite s streho, kar je tudi priporočljivo. Če se jih uporablja vsakodnevno, pa v podjetju Hifa d.o.o. priporočamo delno zapiranje stopnišča, na primer s steklom ali kompaktnimi ploščami.

Zunanje kovinske stopniceNotranje stopnice del notranje opreme

Notranje stopnice že dolgo ne služijo le kot sredstvo za hojo iz enega nadstropja v drugega, ampak so z leti postale pomemben del notranje opreme. Vašemu domu dajejo pečat odličnosti in kulture bivanja. Pogosto so ravno stopnice tiste, ki nas pozdravijo, ko pridemo domov, zato nam ni vseeno, kakšne so videti. Čeprav se na stopnicah zadržujemo najmanj, pa notranje stopnice predstavljajo najbolj obremenjen in najbolj prehoden del našega doma.


Tako kot zunanje tudi notranje stopnice predstavljajo dolgoročno investicijo, zato vam toplo priporočamo, da material kot izvedbo stopnišča uskladite z ostalimi prostori.

V podjetju Hifa d.o.o. izdelujemo kakovostne notranje in zunanje stopnice, ki so glede na vaše želje lahko različnih in poljubnih oblik.

Vabljeni k ogledu naše spletne strani.

Hifa d.o.o. | Stopnice in stopniščne ograje po ugodni ceni