Zunanje vroče pocinkane ograje - balkonske, dvoriščne, vrtne ograje

Imate leseno ograjo s čudovitim vzorcem, od katere se ne želite ločiti, a se nanjo jezite vsakič, ko jo je potrebno pobrusiti, prebarvati in prelakirati? Za vas imamo rešitev: ohranite vzorec, a zamenjajte material, ki zahteva veliko vzdrževanja za bolj trpežnega. Izdelujemo jeklene zunanje ograje po vzorcu obstoječih ograj. Izbirate lahko od tradicionalnih do modernih, nevpadljivih do najbolj nenavadnih oblik. Za najboljšo zaščito pred vremenskimi vplivi in za lažje vzdrževanje vaše vrtne ali balkonske ograje pa poskrbimo z vročim cinkanjem in prašnim barvanjem v odtenku po vaši izbiri v okviru lestvice RAL. Zunanja vroče pocinkana ograja je najboljša izbira za vse, ki želite estetsko ograjo s čim manj vzdrževalnih del!


Pocinkana ograja: kaj je cinkanje in zakaj se ga priporoča za zunanje ograje?

Cinkanje je postopek, pri katerem se jeklo namoči v raztaljen cink, s tem se utvari zaščitna oksidna plast, ki jeklo zaščiti pred fizikalno-kemijsko reakcijo med jeklom in njegovim okoljem, t.j. korozijo. Cink je namreč edini naravni element, ki zagotavlja učinkovito in dolgotrajno zaščito pred korozijo oziroma rjo. Zunanje vroče pocinkane ograje imajo zato dolgo življenjsko dobo. Trajanje tovrstne zaščite pa je odvisno od podnebja, v katerem se nahaja, zato vam nudimo kar 20-letno garancijo!

Na voljo so seveda tudi inox ograje


Zunanje pocinkane ograje so bolj ekonomične in nudijo trajnejšo zaščito

Raziskave potrjujejo, da je zaščita s cinkom bolj ekonomična in trajnejša od barvanja. To pa dokazujejo tudi mnogi primeri v praksi, ki jih lahko tudi sami opazite - od jeklenih konstrukcij v dvoranah in na avtocestah in železnicah, podvozij in kmetijske opreme do balkonske ograje pri vašem sosedu. Poleg tega, da je v nekaterih primerih vroče cinkanje celo cenejše od barvanja in lakiranja, definitivno pa cenovno konkurenčno, vroče pocinkane ograje tudi ne potrebujejo nadaljnjega vzdrževanja. Vroče pocinkane ograje imajo namreč dolgo življenjsko dobo. Zunanje pocinkane ograje so zaščitene ne le pred rjo in korozijo, ampak so tudi manj občutljive na mehansko obrabo in poškodbe. Vroče cinkanje je tako eden najugodnejših načinov zaščite zunanje inox ograje. Seveda pa se kljub vsemu lahko odločite tud za kombinacijo. V podjetju Hifa namreč nudijo vroče cinkane in prašno barvane ograje za vrtove, stopnišča, balkone in nadstreške za terase ali avtomobile.

Vroče pocinkana ograja za balkonOgraja pred hiše in nadstrešek za avto


Bi menjal ograjo pa ne veste kakšna oblika bi ustrezala vašemu domu?

Pred menjanjem ograje se je poleg materiala ograje, potrebno odločiti tudi o njenem izgledu. Velikokrat se zgodi, da stranka vidi ograjo v nekem salonu ali na kakšni hiši, mimo katere redno hodi in se na to odloči za enako. Na žalost pa se velikokrat po postavitvi zgodi tudi to, da stranka ugotovi da takšna ograja za njegovo hišo ali glede na okolico ni primerna.

Predno se lotite nakupa razmislite čemu bo ograja služila in o okolici v kateri živite. Ograje so namreč postavljali že v zgodovini. Takrat so bili seveda odvisno le od materiala, ki ga je narava dala v bližini. Zato so bile na primorskem ograje zidane iz kamna, na gorenjskem in dolenjskem lesene ipd.

Ker imamo danes na razpolago ves material lahko seveda naredimo številne kombinacije.

Če živite na gorenjskem boste videli, da se vedno več ljudi odloča za lesene ograje ali kovinske ograje v kombinaciji z lesom. Z uporabo enakih materialov lahko dosežete skladnost nekega območja, z izbiro barve lesa ali kovine ter z izbiro vzorca, pa inovativnost.

Na primorskem se seveda še vedno veliko uporablja kamenje. Tako boste pogosto zagledali kamnite vrtne ograje, v kombinaciji z kovino ali lesom. Ko ugotovite kateri material oziroma kombinacija le te je za vas najbolj primerna, pa se seveda začnite ukvarjati tudi z samimi vzorci, barvo in podobno.

Če živite v mestu je seveda izbor primerne ograje veliko bolj svoboden kot na vasi. Na vasi namreč ne želimo uničiti t.i. vaške idilične podobe, medtem ko se nam v mestu s tem ni potrebno kaj dosti ubadati. Za mestni prostor je namreč značilno, da se oblike, materiali in stili mešajo med seboj. V mestu boste torej našli od klasičnih lesenih, kamnitih do zelo modernih kovinskih ali steklenih ograj, najpogosteje pa kombinacijo dveh ali celo treh materialov.

Moderen design dan danes predstavlja čiste linije in minimalizem tako pohištva kot zunanjih ureditev. To se v samih ograjah pojavi v obliki samostoječih kolov enotne barve, v ravnih prečnih ali pokončnih linijah, v kombinaciji kovine in stekla in podobno. Vsi se zavedamo da imajo ograje več namenov. Prvi razlog za njeno postavitev je prav gotovo varnost (še posebej pri stopniščih in balkonih ali terasah). Drugi razlog za postavitev je ločitev lastnega ozemlja od javnega. Tretji razlog, zakaj postavljamo ograje pa se videz, saj je ograja neke vrste nakit vašega doma. V preteklosti smo se odločali za ograje tudi ker smo želeli, da »sosed« ne vidi na naše dvorišče. Danes se je ta trend malce spremenil. Medtem ko z ograjo še vedno želimo preprečiti, da mimoidoči stopi na naš z rožami zasajen vrt, pa se pred pogledi sosedov ne skrivamo več tako zavzeto. Zato so moderne ograje vedno bolj pogosto zasnovane tako, da se pogled s ceste ne ustavi na ograji, temveč da mimoidoči naš prelepi vrt lahko občuduje.

Moderna ograja ob moderni arhitekturi

Hifa d.o.o. | Inox zunanje in notranje ograje, ograja za balkone, povezave do naše strani, www.hifa.si