Zunanje stopnice - kovinske požarne stopnice so izjemno trpežne

V podjetju Hifa d.o.o. izdelujemo tako notranje kot zunanje stopnice, ki so glede na vaše želje lahko različnih in poljubnih oblik. Zunanje stopnice in ograje so lahko izdelane iz različnih materialov, kot so les, kovina, aluminij ali nerjaveče jeklo (inox). Kovinske zunanje stopnice in ograje so, če so zaščitene z vročim cinkanjem in prašnim barvanjem , izjemno trpežne in večja vzdrževanja po postavitvi niso več potrebna. Stopnice narejene iz kovin imajo mrežasto nastopno ploskev ali rebrasto pločevino, kar preprečuje drsenje. Zunanje kovinske stopnice se največkrat uporabljajo za dostop do mansardnih stanovanj, za dostop do zunanjih teras, kot protipožarne stopnice pri blokih ali in v industrijskih objektih. Kot rečeno, se uporabljajo se predvsem na območjih kjer se zahteva trpežen material in čim manj vzdrževanja. Kovinske stopnice so lahko ravne ali pa oblikovane v obliki črk L in U. Odločite se lahko za zunanje enoramne, dvoramne ali krožne stopnice.

Moderne kovinske ograjeKovinska ograja v kombinaciji s steklom

Če smo prej omenjali da se kovinske stopnice uporablja po večini le v določeni obliki in na določenih objektih, pa je t.i. kovinska ograja vedno bolj popularna. Kovinske ograje so zaradi modernih ravnih čistih linij in zaradi popularne monokromatske barvne lestvice baru vedno bolj navzoče tudi pri domovih. Kovinske ograje se sedaj uporabljajo tako na vrtu, kot na terasah, balkonih ter zunanjih in notranjih stopniščih.

Vedno pogosteje vidimo tudi kombinacijo, tako pri stopnicah kot pri samih ograjah, med kovino in steklom ali kovino in lesom. Katero kombinacijo se uporablja je velikokrat odvisno od tega kje dom oziroma hiša stoji, kakšne arhitekturne oblike je in podobno.

Zunanje požarne kovinske stopnice - uporaba predvsem v primeru evakuacije

Pa da se vrnemo na temo samih stopnic. Zunanje požarne kovinske stopnice so navadno v uporabi predvsem v primeru evakuacije iz poslopja. To pomeni da so velikokrat, vsaj v Sloveniji, skrite in da njihov namen prav gotovo ni estetski, temveč le varnostni. Izdelane so tako, da zdržijo vse vremenske vplive in, da je z njimi čim manj vzdrževalnih stroškov. Zavedamo se, da morajo takšne stopnice v primeru evakuacije zdržati veliko enkratno težo oseb, saj ta teža ni razporejena skozi celoten dan, kot je to na stopniščih v notranjosti zgradbe.

Zunanje požarne stopnice je možno izdelati tako, da so prilagojene vsaki situaciji pa tudi vizualnim zahtevam naročnika. Pri zunanjih požarnih stopnicah gre po navadi za vijačeno vroče cinkano konstrukcijo, ki se predhodno izdela v delavnici ter sestavi na lokaciji sami. Po želji naročnika je lahko vsa konstrukcija varjena na objektu, vendar v tem primeru ni zaščitena s cinkanjem, temveč le z antikorozijskim in finalnim opleskom. Priporočljivo je tudi, da so zunanje požarne stopnice pokrite s streho. Če se jih uporablja vsakodnevno, pa svetujemo delno zapiranje stopnišča, na primer s steklom ali kompaktnimi ploščami. Nosilna konstrukcija stopnišča je odvisna od števila in višine etaž ter števila nosilnih stebrov. Končni videz stopnic vsekakor naredi finalni oplesk v ustreznem barvnem odtenku in predvsem ustrezna varovalna ograja.

Stopniščne inox ograje - sodobne in brezčasno elegantne

Ograje iz Inoxa, torej iz  nerjavečega jekla, so odporne na korozijo, kar pomeni, da so praktično neuničljive. V primerjavi s tradicionalnimi ograjami je stopniščne inox ograje lažje, predvsem pa enostavneje vzdrževati. Kljub večletni rabi in minimalnem vzdrževanju ohranjajo svoj prvotni videz.

Kovinske ograje za zunanja in notranja stopnišča

Poskrbite, da bodo vaše zunanje stopnice ostale brezčasne in neuničljive. Obiščite nas!