Zunanje stopnice - kovinske požarne stopnice so izjemno trpežne

V podjetju Hifa d.o.o. izdelujemo tako notranje kot zunanje stopnice, ki so glede na vaše želje lahko različnih in poljubnih oblik. Zunanje stopnice so lahko izdelane iz različnih materialov, kot so kovina, aluminij ali nerjaveče jeklo. Kovinske zunanje stopnice so, če so s posebnimi premazi primerno zaščitene, izjemno trpežne in njihovo vzdrževanje sploh ni potrebno. Največkrat so kovinske stopnice vroče pocinkane, kar podaljša njihovo življenjsko dobo. Lahko imajo mrežasto nastopno ploskev ali rebrasto pločevino, kar preprečuje drsenje. Zunanje stopnice se največkrat uporabljajo za dostop do mansardnih stanovanj, za dostop do zunanjih teras in v industriji. Kovinske stopnice so lahko ravne ali pa oblikovane v obliki črk L in U.

Odločite se lahko za zunanje enoramne, dvoramne ali krožne stopnice. Ograja za zunanje stopnice je lahko prašno barvana, pocinkana ali pa izdelana iz nerjavečega jekla. Stopniščne inox ograje so lahko zapolnjene s steklom ali lesom.

Zunanje požarne kovinske stopnice - uporaba predvsem v primeru evakuacije

Zunanje požarne kovinske stopnice so navadno v uporabi predvsem v primeru evakuacije iz poslopja, zato se izdelajo v različici, ki predstavlja tudi minimalne stroške. Zunanje požarne stopnice je možno izdelati tako, da so prilagojene vsaki situaciji pa tudi vizualnim zahtevam naročnika. Pri zunanjih požarnih stopnicah gre ponavadi za vijačeno vroče cinkano konstrukcijo, ki se predhodno izdela v delavnici ter sestavi na lokaciji sami. Po želji naročnika je lahko vsa konstrukcija varjena na objektu, vendar v tem primeru ni zaščitena s cinkanjem, temveč le z antikorozijskim in finalnim opleskom. Priporočljivo je tudi, da so zunanje požarne stopnice pokrite s streho. Če se jih uporablja vsakodnevno, pa svetujemo delno zapiranje stopnišča, na primer s steklom ali kompaktnimi ploščami. Nosilna konstrukcija stopnišča je odvisna od števila in višine etaž ter števila nosilnih stebrov. Končni videz stopnic vsekakor naredi finalni oplesk v ustreznem barvnem odtenku in predvsem ustrezna varovalna ograja.

Stopniščne inox ograje - sodobne in brezčasno elegantne

Stopniščne inox ograje so izdelane iz nerjavečega jekla in so zato odporne na korozijo, kar pomeni, da so praktično neuničljive. V primerjavi s tradicionalnimi ograjami je stopniščne inox ograje lažje, predvsem pa enostavneje vzdrževati. Kljub večletni rabi in minimalnem vzdrževanju ohranjajo svoj prvotni videz.

Poskrbite, da bodo vaše zunanje stopnice ostale brezčasne in neuničljive. Obiščite nas!

Hifa d.o.o. | Zunanje kovinske požarne stopnice, inox stopniščne ograje - povezave do naše spletne strani: