Ozelenjene strehe razveseljujejo investitorje po Sloveniji


Ozelenjene strehe so v Sloveniji v zadnjih desetih letih dobile svoje mesto. Ozelenjene strehe so bile na začetku sprejete z nezaupanjem, danes pa so zelene strehe že pravi gradbeni standard ekološke gradnje oziroma trajnostnega razvoja v gradbeništvu. V Sloveniji je najbolj priljubljena ekstenzivna zazelenitev, ki v sebi združuje estetiko, enostavnost in tudi veliko koristnost. Poleg vsega navedenega je cena te zelene strehe res ugodna. Zelo pomembno pri ozelenjenih strehah pa je, da izdelava zelenih streh poteka v skladu s strokovnimi standardi. Gradnja zelene strehe namreč lahko postane prava nočna mora, če se je loti izvajalec, ki ni ustrezno usposobljen. V našem podjetju delajo strokovnjaki z velikim znanjem o ozelenjenih strehah, ki imajo z izdelavo zelenih streh zelo veliko izkušenj. Odločite se lahko za klasične ali obrnjene zelene strehe.

Ektenzivne ozelenjene strehe

Ozelenjene strehe z nami pot do odličnega končnega rezultata

Če se boste odločili, da vam izdelavo zelene strehe opravi naše podjetje, ste se odločili za varnost in zanesljivost. Izdelava zelenih streh pri nas namreč poteka optimalno. V primeru ekstenzivne zazelenitve to pomeni, da uporabimo rastline, ki so prilagojene našemu slovenskemu okolju. V okviru izdelave zelenih streh, je mogoče uporabiti različne načine nanosa rastlin na streho, vendar mi uporabimo le tistega, v skladu s katerim se rastline razmnožujejo oziroma širijo v naravi. Gradnja vaše zelene strehe bo tako stabilna in naravna.


Ekstenzivna zazelenitev je pri nas izredno priljubljena

Investitorji se v Sloveniji odločajo predvsem za ekstenzivno zazelenitev. Prednost ekstenzivne zazelenitve je v enostavnem vzdrževanju, majhni statični najcenejši. zahtevnosti in v ugodni ceni izdelave. Ta ozelenjena streha je dejansko najcenejša. Obrnjena zelena streha je še posebej pametna odločitev, saj morate pri strešnem sistemu obrnjene strehe toplotno izolacijo, ki je nad hidroizolacijo, ustrezno obtežiti. Namesto pranega rečnega prodca, ki ga običajno uporabljajo v tovrstne namene, si lahko tako z najmanjšimi možnimi stroški po liniji najmanjšega odpora omislite čudovito zeleno streho.

zelena-streha.si | Ozelenjene strehe se splačajo