Porcelanaste prevleke ščitijo poškodovan zob | Keramična zobna prevleka - cena

Ko izgubite enega ali več zob, je motena estetika in funkcija zob. Zobna protetika se ukvarja z nadomeščanjem izgubljenega ali poškodovanega zobovja s pomočjo fiksnih zobnih protez ali snemljive zobne prevleke. Zobna proteza nadomesti manjkajoči zob v ustih, prevleka pa zaščiti poškodovan zob, če je ta toliko oslabljen, da ga z zalivko ni mogoče ustrezno obnoviti. Zobne porcelanaste prevleke ali krone odlikujeta odpornost in dolga življenjska doba.

Zobna prevleka kot nekakšna ''kapica'' v celoti prekrije zob. Zobu se pod njo obnovi oblika, velikost, trdnost, tako da dobi lepši videz. Dental Art Studio za prevleke uporablja različne materiale, ki nudijo estetske rešitve visokih standardov. Kovinsko-porcelanaste in keramične prevleke so najboljša in najlažja rešitev za nadomestitev izgubljenih zob. Keramični materiali omogočajo visoko estetiko in zelo lepo posnemajo naravni videz zoba. Keramična zobna prevleka je lahko v celoti iz keramike ali pa vsebuje poleg keramike tudi kovino.


Keramična zobna prevleka - cena odvisna od vrste

Pri doslej najpogostejši izdelavi kovinsko-keramične prevleke na zobeh je bilo že zaradi kovine v podlagi opaziti, da zobje niso vaši, da niso naravni. A v zobozdravstvu je v zadnjih letih prišlo do velikega napredka - namesto kovine so začeli uporabljati cirkonij. Cirkonij je izjemno trden naraven material, ki nadomešča kovino. Glavna odlika zobne prevleke iz cirkonija je, da se po videzu ne loči od videza naravnih zob, hkrati pa takšne prevleke odlikuje izjemna čvrstost. Pomembno pa je tudi, da pri pripravi zoba zobozdravnik odstrani mnogo manj zobne mase, kot jo je bilo treba odstraniti doslej. Cena za prevleke se v naši zobni ambulanti giblje od 220 do 375 evrov.

Estetske zobne luske boljše kot porcelanaste prevleke

Dental Art Studio se ukvarja tudi z najzahtevnejšimi estetskimi rešitvami. Del tako imenovane Smile terapije so tudi zobne luske, ki vam bodo omogočile pravilen, privlačen in lep nasmeh. Za luske za zobe je potrebno minimalno brušenje naravnih zob, kar je dobrodošlo v primerjavi z brušenjem za potrebe zobne prevleke. Zobna luska je čudovito prosojna in natančne oblike, izberete pa si jo lahko le, če imate ugodno zobno zasnovo.

Za več informacij pa ste vabljeni na našo spletno stran!