Operacija dioptrije - odpravimo kratkovidnost in daljnovidnost

Operacija dioptrije je revolucionaren postopek, razvit na podlagi več kot dvajsetletnega preučevanja in razvijanja sodobne medicine. Najnovejši postopki nudijo varno, učinkovito in neboleče lasersko operacijo dioptrije, ki uspešno odpravlja astigmatizem, kratkovidnost in daljnovidnost. Operacija vida je že milijonom ljudi po svetu pomagala k njeni odpravi ali vsaj velikemu izboljšanju.


Korekcija dioptrije

Korekcija dioptrije je postopek, pri kateri se varno, neboleče in trajno odstrani kratkovidnost ali daljnovidnost. Omenjeni bolezni pomenita napako očesa, ki nastaneta zaradi nepravilne oblike zrkla. Pri daljnovidnosti nastane slika predmeta, ki ga opazujemo, za mrežnico, pri kratkovidnosti pa pred mrežnico. Posledica pri obeh je neizostrena slika. Ljudje s težavami s kratkovidnostjo ne vidijo dobro na daljavo, vendar vidijo dobro bližnje predmete. Daljnovidnost pa pomeni ravno obratno; dobro vidimo na daljavo in slabo izostrimo sliko pri bližnjih predmetih.

Hitra korekcija dioptrije je možna z očali ali s kontaktnimi lečam, vendar nudijo očala in kontaktne leče le začasno rešitev dokler jih nosimo. Za trajno korekcijo vida je potrebna strokovna operacija dioptrije, katero izvajamo v naši očesni kliniki.


Laserska operacija dioptrije

Laserska operacija dioptrije je postopek, pri katerem zdravnik specialist z različnimi tehnikami preoblikuje roženico na sprednjem delu očesa. Laserska operacija brez tveganja odpravi težave z dioptrijo astigmatizem, kratkovidnost in daljnovidnost.

Preglejte različne možnosti laserske operacije dioptrije. Strokovnjaki z večletnimi izkušnjami imamo na voljo različne postopke korekcije dioptrije: VISX laser, Advanced Wavefront CustomVue, IntraLase, PRK-photo refraktivna keratomija in LASIK. Po posvetu s specializiranim zdravnikom bomo najlažje določil metodo laserske operacije dioptrije, ki je za vas najprimernejša.


Cena operacije dioptrije

Cena operacije dioptrije za astigmatizem, kratkovidnost in daljnovidnost je odvisna od uporabljenega postopka (VISX laser, Advanced Wavefront CustomVue, IntraLase, PRK-photo refraktivna keratomija ali LASIK) in se giblje med 860 evri in 1130 evri za eno oko. V ceno operacije je vključen začetni pregled pri specialistu na očesni kliniki, nadaljnji kontrolni pregled je brezplačen.

Za natančnejšo določitev cene operacije priporočamo posvet pri zdravniku Topmed Idealia, Nataša Sakelšek s.p. Skupaj bomo določili za vas optimalen postopek in natančno ceno korekcije dioptrije (kratkovidnost ali daljnovidnost) oziroma astigmatizma.