Čeljustna in zobna kirurgija | Zobni implantant | Estetsko zobozdravstvo - Dental Art Studio

Zobna tehnika, znanje in materiali so danes tako napredovali, da je zob le še redko kdaj treba odstraniti oziroma izpuliti iz čeljusti. A včasih je vendarle prepozno, da bi ga rešili, in takrat ga je treba odstraniti. Gnili zobje so namreč vir okužbe, ki lahko škodi drugim zobem in drugim organom v telesu. Zato je odstranitev zoba nujna - to opravijo čeljustni kirurgi.

Zobna ordinacija Dental Art Studio se ponaša z ekskluzivno ponudbo implantologije in protetike, ki dopolnjujeta estetsko zobozdravstvo. Vse implantološke posege izvaja specialist zobne in čeljustne ortopedije dr. Matko Božič‡.

Čeljustna kirurgija in implantologija: zobni implantant

Zobna implantologija je sodobna operativna metoda nadomeščanja v celoti manjkajočih zob. Zobni implantant je simulirana zobna korenina, izdelana iz titana ali keramike, ki jo čeljustni kirurg vstavi v čeljustno kost, kjer prevzame funkcijo naravne korenine. Čeljustna kirurgija pozna več implantoloških sistemov, za vse pa velja, da je za poseg potrebna vitalna čeljustna kost. Po operativni fazi zobozdravnik nadomesti manjkajočo zunanjo regijo zoba s primernim protetičnim nadomestkom, ki jo imenujemo zobna prevleka (krona). Ta je izdelana iz keramike, porcelana ali cirkonija. Natančen in izkušen zobozdravnik protetik pacientu namesti protetiko, ki je skladna z barvo preostalih zob, je naravne velikosti in oblike ter deluje mladostno.
Prednosti zobnih implantantov so:

  • naraven občutek in videz;
  • spojenost s kostjo kot pri naravni korenini;
  • lahkotno grizenje in žvečenje;
  • ne poškodujejo sosednjih zob in tkiva.


Dental Art Studio: zobna kirurgija in estetsko zobozdravstvo

Ko čeljustna kirurgija opravi svoje posege, je na vrsti estetika. Estetsko zobozdravstvo s pomočjo specialistov s področij implantologije, ortodontske terapije, paradontologije in protetike ter zobnega tehnika poskrbi za lepši in mladosten nasmeh. Pri tem pa se strokovnjaki poslužujejo tudi novih tehnik in materialov, ki prinašajo vrhunske rezultate. Terapija lepega nasmeha poteka v tesnem sodelovanju s pacientom in ob upoštevanju njegovih predlogov in želja. Smile design med drugim vključuje beljenje zob, kompozitne in keramične luske, zobne implantate in porcelanaste luske.

Za lepši nasmeh nas obiščite - vabljeni na našo spletno stran estetske kirurgije HappyMED!