Bele plombe – cena | Boleč zob in zobna gniloba

Boleč zob je posledica zobne bolezni, imenovane zobna gniloba (karies), pa čeprav nekatere boli že zaradi vnetih dlesni. Vzrok zanjo so bakterije, ki se nahajajo v zobnih oblogah in s svojimi kislimi izločki raztapljajo trda zobna tkiva. Globoka zobna gniloba je resna bolezen in vzrok za koreninsko zdravljenje zoba. Boleč zob zdravimo tako, da odstranimo živec in mrtva tkiva. Zob nato zalijemo s plombo, ki pa je lahko izdelana iz različnih materialov.


Bele plombe iz materialov v barvi zoba

Bele plombe so izdelane iz materialov v barvi zoba, zato so praktično neopazne. Takšni materiali so tudi dolgo obstojni. Amalgam, starejši material, za veliko ljudi ni več sprejemljiv, in sicer predvsem zaradi njegove sive barve, ki je zelo opazna pri širokem nasmehu. Prednosti bele plombe so naslednje:

  • priprava zahteva malo zobne strukture,
  • dobro se prilepi na zobne strukture,
  • estetsko je zadovoljiva in
  • ne prevaja toplote – ni občutljiva na mrzlo in vroče.


Tehnika dela za bele plombe je res bolj zahtevna in dolgotrajnejša, vendar so estetski rezultati bistveno boljši. Cena bele plombe je odvisna od tega, ali gre za enojno, dvojno ali trojno zalivanje. Cena pa se oblikuje tudi glede na uporabo materiala.

 

Beljenje zob z Opalescence sistemom za bleščeče bele zobe

Želja po bleščečem nasmehu in belih zobeh je praktično preplavila svet. Glede na to, da obstaja kar nekaj načinov beljenja zob, je dobro vedeti, katere metode so za vaše zobe dobre in katerim se je bolje izogniti. Zobna ambulanta Dental Art Studio vam za beljenje zob ponuja Opalescence sistem, ki velja za enega najboljših postopkov nasploh. Glavna učinkovina v Opalescence gelu je karbamid-peroksid (in ne vodikov peroksid!), zato gre za varen in učinkovit način beljenja zob. Belilni gel vsebuje tudi kalijev fluorid, ki utrjuje sklenino, zmanjšuje preobčutljivost zob in poveča zaščito pred kariesom.
Če imate v zobeh bele plombe, z beljenjem morda ne boste ravno zadovoljni. Beljenje namreč ne vpliva na barvo teh materialov, kar pomeni, da bodo ti deli zoba še bolj izstopali. V takih primerih je bolje razmisliti o porcelanastih zobnih luskah (keramične prevleke) in drugih alternativah.

Za lepši nasmeh nas obiščite – vabljeni na našo spletno stran!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Topmed Idealia, Natalija Sakelšek s.p.
Naslov
Javorjeva ulica 4
3000 Celje
Delovni čas
pon-pet: 8:30-17h / sob 8.30-13h
Spletna stran
E-pošta
041 980 950
Seznam fraz
bele plombe, boleč zob, cena bele plombe, beljenje zob, zobna gniloba
ZEMLJEVID