Dežurna zobna ambulanta | Dežurni zobozdravnik stomatolog na Hrvaškem

Dental Art Studio je moderno opremljena zasebna zobna ambulanta na Hrvaškem, s sedežem v Zagrebu. Zobozdravstvena ordinacija je opremljena z najnovejšo tehnološko opremo in zaposluje specializirano osebje, ki uporablja kakovostne stomatološke materiale. Individualen pristop do  pacienta, profesionalna storitev in dostopne cene omogočajo vrhunske rezultate in rešitve, ki zadovoljijo vsakega pacienta. Zobna ambulanta je namenjena vsej družini, posebno pozornost pa namenja otroškemu zobozdravstvu.

Dežurna zobna ambulanta vam je na voljo v nujnih primerih, na primer ko vas zaboli zob. Dežurni zobozdravnik, ki v tem primeru nadomešča vašega osebnega zobozdravnika, vas bo sprejel in odpravil bolečino.


Dežurna zobna ambulanta in boleč zob

Boleč zob, občutljivost zoba ob uživanju mrzle ali vroče hrane in pijače ter glavoboli so najpogostejši simptomi za globoko vnetje zoba. Boleč zob je lahko vzrok za izpadanje las, črevesne, pljučne in ostale resne bolezni, zato z obiskom pri zobozdravniku ne smemo odlašati. Če vaš osebni stomatolog ni dosegljiv, vam je na voljo dežurni zobozdravnik. Bolečine v zobu pa lahko privedejo do resnega obolenja, ki ga zdravimo s posegom, imenovanim endodontija ali koreninsko zdravljenje zob.


Endodontija – koreninsko zdravljenje zob

Endodontija je terapija, ki je potrebna v primerih, ko se pojavi globoka zobna gniloba ali močna zunanja poškodba zoba. Ker mora stomatolog odstraniti živec in mrtva tkiva, postopek zahteva spretnega zobozdravnika z znanjem in veliko previdnosti. Če odmrlega zoba ne zdravimo pravočasno, se najpogosteje ustvari absces, ki zdravljenje oteži. Endodontija prepreči širjenje infekcije v abces in prekine bolečine.

Koreninsko zdravljenje poteka v lokalni anesteziji in je neboleče. Zobozdravnik Nenad Klasić na patološkem zobu naredi odprtino, skozi katero doseže koreninske kanale. Te očisti in jih oblikuje z endodontskimi iglicami. Ob tovrstnem posegu lahko pacient začuti bolečino, ki pa preneha takoj, ko zobozdravnik odstrani iglico. Terapijo stomatolog zaključi s polnjenjem kanalov, pri tem pa uporabi visokokakovostne materiale, ki preprečujejo nadaljnje infekcije.

 

Ne odlašajte – obiščite stomatologa!

Boleč zob ali vnete dlesni so nadloge, ki jih res ne gre prezreti, zato je v takšnih primerih treba poiskati zobozdravniško pomoč. Na voljo sta vam tako dežurna zobozdravstvena ambulanta Dental Art Studio kot njen dežurni zobozdravnik. Vabljeni tudi na našo spletno stran stomatologije, estetske kirurgije in okulistične ambulante!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Topmed Idealia, Natalija Sakelšek s.p.
Naslov
Javorjeva ulica 4
3000 Celje
Delovni čas
pon-pet: 8:30-17h / sob 8.30-13h
Spletna stran
E-pošta
041 980 950
Seznam fraz
dežurna zobna ambulanta, dežurni zobozdravnik, dežurni stomatolog, zobozdravnik na hrvaškem, boleč zob
ZEMLJEVID