Dioptrija: operacija in korekcija dioptrije | Cena | Kratkovidnost in daljnovidnost

HappyMed vam na področju laserske korekcije vida in operativnih posegov na očeh predstavlja vodilno očesno kirurgijo sprednjega in zadnjega očesnega segmenta na Hrvaškem in v širši regiji. Očesna poliklinika dr. Vukas je znana po vodilnih kirurgih in laserski tehnologiji, ki sta jo odobrila celo Nasa za astronavte in Nato za vojaške pilote. Oftalmološka klinika izvaja vse operacije oči, vključno z najtežjimi posegi - za določene posege so edina očesna klinika na Hrvaškem. Med najbolj iskanimi posegi je laserska operacija vida - korekcija dioptrije. Znanje, izkušnje in posvečenost specialistov ter medicinskega osebja zagotavljajo odlične rezultate in zdravje pacientov.

Dioptrija - očesna napaka

Dioptrija je očesna napaka, ki se pojavlja v vseh življenjskih obdobjih - z dioptrijo se lahko tudi rodimo. Beseda dioptrija izhaja iz grščine in pomeni mersko enoto za lomljivost leče ali optičnega sistema. Dioptrija pogosto spreminja svojo intenziteto oziroma lahko niha. Simptomi dioptrije so lahko kratkovidnost, daljnovidnost ali astigmatizem.

  • Kratkovidnost: oblika slabovidnosti, pri kateri prizadeta oseba na daljavo ne vidi ostre slike; od blizu pa je njen vid načeloma dober.
  • Daljnovidnost: oblika slabovidnosti, pri kateri prizadeta oseba ne vidi ostro na blizu; na daljavo vidi dobro zaradi prilagajanja očesa, dokler le-ta ne opeša zaradi starostne slabovidnosti. Daljnovidnost ima različne stopnje - z modernimi laserji lahko rešimo dioptrije od 7 dalje, z operacijo oči pa posamezniku omogočimo, da vidi brez očal ali leč.
  • Astigmatizem: očesna napaka, ki se pojavlja v vseh primerih dioptrije, in sicer gre za napako pri optičnem prenašanju slike.


Očesna napaka je tudi starovidnost, ki nastopi z leti in pomeni zmanjšano sposobnost očesa za vid na blizu. Dioptrija je najpogosteje korigirana s korekcijskimi očali in kontaktnimi lečami. Težave z dioptrijo pa lahko za vedno odpravi operacija oči z laserji nove generacije. Ti laserji veljajo za najbolj natančne, tehnološko dovršene in varne. Poleg tehnoloških odlik, zaradi katerih je operacija dioptrije varna, so laserji cenovno zelo ugodni. Cena operacije je odvisna od tega, katera metoda laserske kirurgije bo izvedena.

Za še več informacij pa ste vljudno vabljeni na našo spletno stran!