Lepotna operacija nosu – rinoplastika | Zaprta ali odprta korekcija – različna cena

Nos je središče obraza in če je v harmoniji z ostalimi obraznimi potezami, ostane skoraj neopazen. Izstopajoč videz nosu pritegne pozornost in lahko povzroči nelagodje, izgubo samozavesti, v skrajnih primerih celo psihične bolečine. Prizadeti se zato pogosto odločajo za operacijo nosu. Lepotna operacija nosu se strokovno imenuje rinoplastika. Korekcija nosu zahteva veliko estetskega občutka in izostrenega čuta za skladnost. Cilj rinoplastike je lep, raven, manjši, pravilno ozek nos, ki je v harmoniji z očmi, ličnicami in ustnicami.

Plastična kirurgija obravnava rinoplastiko kot eno najzahtevnejših in najbolj kompleksnih operacij, zato zahteva izkušenega plastičnega kirurga. V Polikliniki Dr. Tončić pa je prav estetska operacija nosu najpogostejši poseg.


Zaprta ali odprta rinoplastika

Z operativno tehniko vas bo že na prvem pregledu seznanil plastični kirurg. Operacija nosu je lahko zaprta ali odprta, obe operativni tehniki pa potekata skozi reze znotraj nosnic. Obe osnovni metodi lahko kombiniramo še z nizom drugih pomožnih potez in metod, ki nam omogočajo uspešno premagovanje celotnega niza različnih deformacij in nepravilnosti na območju nosu. Mednje štejemo kljukasto obliko nosu, širok ali razširjen nosni hrbet, nosni koren ali konico, izraženo nosno grbo ali grbico ter navzdol povešeno, navzgor izraženo in preozko nosno konico.

Rinoplastika poteka v splošni, manjša korekcija pa se lahko izvede v lokalni anesteziji s souporabo močnih pomirjeval. Poseg traja do 2 uri, zato greste lahko po operaciji še isti dan domov.  Po operaciji ne boste čutili bolečin in ne boste potrebovali protibolečinskih sredstev. Nos pa bo na dotik vendarle zelo občutljiv, zato bo treba nanj paziti.


Lepotna operacija nosu – cena

Cena operacije je odvisna od operativne tehnike. Zaprta rinoplastika vas bo stala 1800 evrov, odprta pa 2200 evrov. Cena pri obeh vključuje tudi nočitev na polikliniki pred nastopom operacije. Preiskave so obvezne, lahko pa jih opravite prek napotnice ali samoplačniško. Cena teh preiskav se giblje med 50 in 100 evri. Za revizijo korekcije nosu boste plačali toliko kot pri običajni korekciji. Plačljiva pa sta konzultacija in prvi kontrolni pregled.

Za še več informacij pa ste vabljeni na našo spletno stran, kjer si lahko ogledate tudi ostalo ponudbo kot je laserska operacija oči ter zobozdravstvena kirurgija.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
Topmed Idealia, Natalija Sakelšek s.p.
Naslov
Javorjeva ulica 4
3000 Celje
Delovni čas
pon-pet: 8:30-17h / sob 8.30-13h
Spletna stran
E-pošta
041 980 950
Seznam fraz
operacija nosu, rinoplastika, korekcija nosu, operacija nosu cena, lepotna operacija nosu
ZEMLJEVID