Operacija oči - po ugodni ceni odpravimo kratkovidnost in astigmatizem

Pred letom 1950, torej pred iznajdbo kontaktnih leč, so bila očala edina metoda za korekcijo vida, vendar sodobna medicina po več kot dvajsetih letih nudi novo, varno, učinkovito in trajno možnost odprave dioptrije za kratkovidnost, daljnovidnost ali astigmatizem sodobne medicinske metode so razvile možnost operacije dioptrije.


Operacija oči je varen postopek za trajno odstranitev dioptrije. Izboljša oz. v celoti odpravi kratkovidnost, daljnovidnost ali astigmatizem. Postopek operacije oči je neboleč, traja kratek čas, tudi okrevanje po operaciji je kratkotrajno.

Dioptrija | Kratkovidnost pomeni slab vid na daljavo

Pri kratkovidnosti gre za napako očesa, pri kateri se vzporedno padajoči žarki zbirajo še pred mrežnico, na katero potem padejo žarki, ki so se že križali daljišče leži pred očesom. Posledica je slab vid na daljavo. Kratkovidnost je mogoče korigirati z rabo očal ali kontaktnih leč, dolgoročno pa jo lahko odpravimo z lasersko operacijo oči. Cena je dandanes že relativno ugodna, zato se storitve poslužuje vse več ljudi.

Astigmatizem povzroča nejasno sliko

Astigmatizem je napaka ali motnja očesa, pri kateri je vid zabrisan oko je nezmožno prikazati sliko točkastega telesa v gorišču na mrežnici. Do astigmatizma pride zaradi nepravilne ukrivljenosti roženice ali očesne leče.

Dve glavni vrsti astigmatizma sta pravilni in nepravilni astigmatizem. Nepravilni je posledica roženične brazgotine ali sipanja v prozorni leči. Standardna očala pri nepravilnem astigmatizmu ne pomagajo, popraviti ga je mogoče s kontaktnimi lečami, trajno pa z operacijo oči.

Pravilni astigmatizem nastane zaradi nepravilnosti v roženici ali prozornosti leče. Popravimo ga lahko s toričnimi lečami ali z operacijo oči.

Operacija dioptrije - cena ugodna, storitev pa hitra in varna

Astigmatizem in kratkovidnost je mogoče odpraviti z lasersko operacijo oči v Zagrebu. Na voljo je več različnih postopkov za odpravo kratkovidnostne dioptrije in astigmatizma. Med njimi so VISX laser, Advanced Wavefront CustomVue, IntraLase, PRK-photo refraktivna keratomija in LASIK.
Posvet z zdravnikom bo najlažje določil metodo, ki je za vas najustreznejša.

Cena operacije dioptrije

Cena operacije oči, naj gre za odpravo dioptrije (kratkovidnosti, daljnovidnosti) ali astigmatizma, je odvisna od uporabljenega postopka. Cena odprave dioptrije ali astigmatizma se giblje med 860 evri in 1130 evri. V ceno je vštet tudi specialističen pregled, nadaljnji kontrolni pregled pa je brezplačen.