Stropna LED svetila, paneli in trakovi za varčno in lepo osvetlitev  

LED svetila so v kratkem času zavzela naše domove, poslovne prostore in industrijske hale ter izpodrinila halogenke in navadne ter varčne žarnice. V prid govori vrsta njihovih prednosti: so majhna, zelo različnih oblik, svetijo v različnih barvnih odtenkih, imajo dolgo življenjsko dobo in so energijsko varčna.

Zelo priljubljena notranja svetila so stropni ali stenski LED paneli, edinstveni in zelo praktični so LED trakovi, ki se namestijo v profile, posebej eleganten vtis pa naredijo stropna svetila. Kakovostna svetila brez posebnega vzdrževanja zdržijo dolgo vrsto let.

Družinsko podjetje Jaka&I s 25-letno tradicijo v svojo ponudbo kvalitetnih svetil modernega dizajna vključuje za najrazličnejše namene – od kopalniških do tistih s senzorjem, pohištvenih in namiznih, stropnih svetil in LED panelov ter zunanja LED svetila. Za vsak kotiček zunaj doma in v domu ali poslovnem prostoru se pri njih najde ustrezno svetilo, ki bo prostor polepšalo in ga prijetno osvetlilo.

led svetila

Led paneli zaokrožijo videz modernega domovanja

Med svetili so LED paneli kot naročeni za sodobno oblikovana in opremljena domovanja in poslovne prostore, kjer prevladujejo čiste arhitekturne linije.

Podjetje Jaka&I ima v ponudbi vgradne panele in nadgradne LED panele. Ta LED svetila prostora ne obtežijo in mu dajo pridih čiste elegance. Vgradni paneli in nadgradni paneli so največkrat nameščeni na strop, nekatere pa lahko namestite tudi na stene.

Vgradni paneli so lahko različnih oblik – poleg kvadratne in pravokotne še okrogle in trapezne. Ohišje je iz aluminija, zaradi česar se toplota učinkoviteje odvaja. Vsi vgradni LED paneli so tanki in lahki, tako da se brez težav lahko vgradijo tudi v tanjše stropne konstrukcije, nekaj pa jih je prilagojenih za vgradnjo v spuščen strop armstrong.

Tudi nadgradni paneli so lahki in lični, imajo pa poudarjen rob ohišja, ki je iz kakovostnega litega aluminija v beli barvi. Izbirate lahko med dvema barvama svetlobe – med toplo belo in dnevno belo. Pri podjetju Jaka&I dobite tudi obešala za LED panele. Kako kakovostna so ta vgradna LED svetila, pove že podatek, da svetijo 30.000 do 40.000 ur.

vgradna led svetila


Stropna LED svetila so lepa, s pridihom elegance

Stropnih LED svetil v prostoru ne morete prezreti, saj s svojo lepo elegantno obliko ustvarjajo zelo estetski videz prostora. Svetila podjetja Jaka&I so izdelana iz izbranih visoko kakovostnih materialov, ohišje je iz aluminija in je prašno barvano, na ohišje pa je privit pokrov iz mlečnega stekla PMMA.

Stropna LED svetila so namenjena večinoma uporabi v notranjih prostorih, primerna so za dnevne sobe, kuhinje, spalnice in drugod, nadgradna stropna LED svetilka Flex on pa je poleg tega primerna še za vlažne prostore in zunanjo uporabo. Podjetje Jaka&I ima v izboru tudi klasične plafonjere, ki so večna klasika.

stropna led svetila


LED trakovi so nova dimenzija osvetljevanja prostora

Z LED trakovi se ustvarja povsem nova oblika osvetljevanja prostora, ki pušča domišljiji prosto pot in da prostoru novo dimenzijo. Trakovi so na gibljivo osnovo nanizane diode z napetostjo 12 ali 24 voltov, za trdnost in uporabnost pa je trak treba umestiti v ustrezen LED profil, da nastane edinstveno in zelo uporabno LED svetilo, ki postaja vse bolj priljubljeno in nenadomestljivo.

LED profil hkrati omogoča hlajenje in enostavno montažo. Oblike profilov, ki so izdelani iz aluminija, se prilagajajo namenu uporabe in različnim estetskim zahtevam – lahko so vgradni, vgradijo se lahko v mavčne plošče, pa nadgradni, kotni, talni pohodni ali arhitekturni.

Tako široka paleta profilov daje temu svetilu raznovrstne možnosti uporabe. LED profil lahko s preprosto montažo namestite pod viseče kuhinjske omarice in že imate popolno osvetljene delovne površine. Ali pa ga pričvrstite v kot dnevne sobe in si pričarate diskretno večerno osvetlitev.

Zanimive in nenavadne so osvetlitve s talnimi pohodnimi LED profili, ko svetloba diod na LED traku prostor osvetljuje s tal – prav posebna je ta kombinacija s senzorskim prižigom LED svetila.

led profili

     

Zakaj izbrati LED svetila?

LED svetila povsod nadomeščajo in izpodrivajo druge vrste svetil, ker so njihove prednosti očitne. Še več: svetila so vnesla v osvetljevanje prostorov pravo revolucijo, saj svetil s takšnimi lastnostmi doslej še ni bilo.

Vse pomembnejša postaja njihova energijska učinkovitost, saj postajajo viri energije vse dražji, LED svetila pa imajo v primerjavi z drugimi svetili manjšo porabo. Z okoljskega vidika je pomembna njihova zelo dolga življenjska doba, delujejo od 15.000 do 50.000 ur, kar pomeni, da jih lahko uporabljamo okoli 15 let, preden jih odvržemo.

Poleg tega so diode majhne in iz njih se lahko izdelujejo povsem nove, bolj fleksibilne oblike svetil, kot naročene za sodobno uporabo. Kako kakovostna, varčna, lepa, uporabna, moderna in fleksibilna so LED svetila, pokaže čudovit izbor podjetja Jaka&I, iz katerega ne bo težko poiskati nekaj lepega za svoj dom, pisarno ali drug prostor, pa naj bodo to LED paneli, stropna LED svetila ali LED trakovi.

led trakovi