Jahanje konjev za otroke: tečaj od 7. leta in dodatna ponudba

Jahanje konjev se vedno začne z gradnjo ustreznega odnosa in z usvajanjem osnovnih načel varnosti. Še posebej ko gre za jahanje konj za otroke, je tako pomembno, da izberete ustrezno šolo oziroma tečaj, kjer bo otrok znanja pridobival postopoma in pod strokovnim vodstvom. Na posestvu Grad Prestranek vam ponujamo različne možnosti, če se zanimate za jahanje konj za otroke, naša ponudba pa zajema tudi programe za odrasle, ki jih mika jahanje konjev. Primorska, natančneje okolica Postojne, je lokacija, kjer nas lahko najdete. Na našem posestvu je med drugim možno tudi jahanje islandskih konjev, ki so postali v zadnjih dveh desetletij nepogrešljiv del naše šole ...

Kako poteka tečaj jahanja konj za otroke?

Ko gre za jahanje konj za otroke, sta vam načeloma na voljo dve možnosti - klasični tečaj ali terapevtsko jahanje za otroke oziroma terapija s pomočjo konj. Če se odločite za tečaj jahanja za otroke, pa lahko tudi tu izbirate med dvema vrstama, in sicer med začetnim in nadaljevalnim tečajem. Jahanje konjev v okviru tečaja je sicer možno za otroke, ki so že dopolnili 7 let. Tečaj se izvaja celotno šolsko leto, v manjših skupinah. Na urniku sta lahko 2 ali 1 ura tedensko. Na tečaj se lahko poleg otrok vpišejo tudi mladostniki, do 18. leta starosti. Čeprav je osnova seveda jahanje konjev, pa udeleženci tečaja pridobivajo tudi dodatna konjeniška znanja - od oskrbe konja do dela s konjem na tleh, uzdanja, sedlanja idr. Jahanje konj za otroke vedno poteka pod skrbnim pedagoškim nadzorom, pri čemer je seveda na prvem mestu varnost. Tečaj jahanja konj za otroke in mladostnike se lahko zaključi tudi s pridobitvijo nazivov po programu KZS-SKA, in sicer Jahač 1 ali Jahač 2.

jahanje konjevjahanje islandskih konjev

Prečudovita narava kot nalašč za jahanje konjev (Primorska)

Poleg strokovne izvedbe tečajev je prekrasna narava zagotovo eden izmed najpomembnejših dejavnikov, zaradi katerih mnogi izberejo prav našo šolo za jahanje konjev. Primorska - oziroma meja med Primorsko in Notranjsko - je znana po prečudovitih naravnih bogastvih, v katerih lahko zagotovo uživate tudi na našem posestvu. Jahanje konj - za otroke, mladostnike in odrasle - je tako še malce bolj posebna in skorajda pravljična izkušnja, ki začara v hipu.

Konji za jahanje: islandski konji ali športni

Na našem posestvu na Primorskem je poleg jahanja športnih konjev možno tudi jahanje islandskih konjev. Kot morda veste, je jahanje islandskih konjev zares nekaj posebnega. To so konji za jahanje, ki so znani po izjemnem spoštovanju, prijaznem značaju in zvestobi, ko si pridobite njihovo zaupanje. Zanje je značilna tudi peterohodnost, torej korak, kas, tölt, galop in pas. Jahanje islandskih konjev je možno, če vaša teža ne presega 90 kilogramov. Če vas torej mika jahanje islandskih konjev, ki so bili prvič pripeljani v Slovenijo leta 1987, je posestvo Grad Pasternak zagotovo odlična izbira.

PRIJAVA NA JAHALNI TABOR

15-minutno jahanje konj za otrok, mlajše od 7 let

S tečajem jahanja konj za otroke je sicer mogoče začeti šele pri 7 letih, vendar boste v naši ponudbi našli tudi možnost za nekoliko mlajše otroke, od 4. leta dalje. Zanje ponujamo približno 15-minutno ježo, seveda pod vodstvom izkušene inštruktorice, ki konje vodi na roki. Tovrstno jahanje za mlajše otroke lahko poteka okoli posestva ali na jahališču. Tako se lahko otrok spozna s konji za jahanje, ob tem pa je poskrbljeno za optimalno varnost (seveda zagotovimo tudi primerno čelado, kar velja tudi pri drugih programih iz naše ponudbe). Grad Prestranek je torej izvrstna lokacija za morda čisto prvo izkušnjo jahanja konjev. Na Primorskem, v okolici Postojne, na vas in vaše otroke čakajo nepozabna doživetja, ki bi jih bilo škoda zamuditi! Več nahttp://gradprestranek.si/