Steak meso, goveje na žaru - hišne specialitete iz lastne pridelave

Steak meso je sočno in ima čudovito rjavo skorjico, a le, če je pravilno pripravljeno, za kar je potrebnega kar nekaj znanja in izkušenj. Mnogim se zdi priprava okusnega in sočnega steak mesa zelo enostavna, saj je vse, kar moramo storiti, da vržemo zrezek v vročo ponev in na hitro popečemo, med tem pa ga le enkrat obrnemo. Vendar pa priprava govejega steak mesa na žaru ni tako preprosta, kot je videti. Če si želimo res okusnega in sočnega zrezka, je veliko odvisno že od same kvalitete steak mesa - gre torej za najboljši kos, ki je zato tudi dražji. Steak meso mora biti dobro uležano - če ob zrezek pritisnemo prst, mora po odstranitvi prsta odtis še vedno biti tam. Pri pripravi sočnega govejega zrezka na žaru velja pravilo, da na najvišji temperaturi popečemo na obeh straneh in sicer na vsaki strani eno minuto. Po pečenju mora še nekaj časa počivati na krožniku ali zavit v folijo (vsaj 10 minut pred postrežbo). Steak meso je odlično v omaki s prilogo, priprave doma pa se lotimo le takrat, ko smo steak meso poskusili v restavraciji, saj bomo le tako vedeli, kako mora biti pripravljeno.

Restavracija s steaki

Kam na dobro steak meso?

V kolikor si želite pripravo izvesti kar doma, najprej poskusite pravilno pripravljen zrezek v restavraciji. Na Posestvu Grad Prestranek lahko doživite Angus hišne specialitete, saj dajemo velik poudarek ponudbi hišnih specialitet iz lastne pridelave bio Angus govejega mesa. Celoletna paša govedi in ekološka reja dajeta zrezku prijetno svežino in okus. Takšno steak meso vsebuje manj maščob in je zelo lepo strukturirano. Poskusite lahko odlične steake, pripravljene na različne načine, kot tudi domač golaž, pleskavice in čevapčiče, ki jih izdelujemo sami, in še veliko drugih dobrot. Goveje steak meso si privoščite na žaru ali v omaki s prilogo in uživajte v izjemni kombinaciji okusov in sočnosti. Nudimo malice, kosila in All'a carte, pri nas pa boste doživeli mnogo več kot le odlično kulinarično doživetje.

Pri pripravi steak mesa pogosto napravimo napake

Za začetek potrebujemo dober kos mesa, sicer naš goveji steak ne bo sočen. V kolikor sami ne znamo izbrati, naj nam pri tem pomaga izkušen mesar. Veliko je namreč odvisno že od same uležanosti - če meso ni dovolj dolgo počivalo, steak zagotovo ne bo takšen, kot bi moral biti. Najpogostejša napaka pri pripravi je polaganje zrezka iz hladilnika neposredno v vročo ponev, pri čemer ne moremo doseči lepe skorjice na površini in sočnosti v sredici. V tem primeru bo zrezek postal sivo obarvan in ne bo videti preveč estetsko. Prav tako se hitro zgodi, da goveje steak meso na žaru predhodno premalo začinimo, za kar potrebujemo le sol in poper - če je zrezek kvaliteten, pravzaprav niti ne potrebujemo posebnih začimb. Med peko nikoli ne preverjamo, ali je steak meso že pečeno tako, da ga prebadamo. Tako bomo hitro izgubili sok iz notranjosti, rezultat tega pa bo čisto drugačen okus in bistveno večja suhost zrezka.

Goveji steak v omaki

V Gostilnici Na gradu doživite pravo kulinarično razvajanje

V domačem ambientu gostilnice Na Gradu nudimo pestro izbiro jedi in pijač. V poletnem času je atraktivna velika zunanja terasa, s pogledom na pašnik s konji.Za vas pripravimo okusno goveje steak meso na žaru, sprejemamo pa tudi zaključene družbe ali za vas pripravimo praznovanje. Restavracija, ki je zaradi vrhunskega kulinaričnega doživetja zagotovo ne boste pozabili. Nedaleč od Postojne in svetovno znane Postojnske jame, obkroženo s travniki in gozdovi, se nahaja Posestvo Grad Prestranek, na katerem lahko okusite najboljše steak meso v Sloveniji.

OBIŠČITE GRAD PRESTRANEK