Jahanje konjev je koristna in zanimiva aktivnost, cenik pa priča tudi o ugodni ceni

Jahanje konjev predstavlja čudovito izkušnjo, sprostitev, odmik od ponorelega sveta in uživanje za oba: konja in jahača. Še posebej koristno je jahanje konj za otroke. Poleg tega, da je jahanje konjev zanimivo in drugačno doživetje, je lahko tudi zelo luštna rekreacija. Jaha se običajno zunaj, na svežem zraku in v okolici narave. Že to je samo po sebi dober razlog, da preverite, ali bi otroka morda vpisali na tečaj jahanja.


Ker je ta šport zaradi prisotnosti konj tudi precej zahteven, pomeni odlično miselno zaposlitev in hkrati spodbuja razvoj odgovornosti. S pomočjo konj otroci spoznavajo živali in razvijajo občutek za njih. Skozi jahanje in druženje s konji za jahanje otroci spoznavajo lastnosti konj, njihove reakcije, potrebe in obnašanje. Počasi in postopoma spoznavajo tudi telesno govorico konj, načine sporazumevanja in počasi začnejo razumevati te prekrasne živali.


Ker pa jahanje konjev (cenik na voljo na spletni strani) ni omejeno zgolj na aktivnosti in vaje na konjskem hrbtu, temveč morajo otroci konja pokrtačiti pred jahanjem, ga voditi v izpust in podobno, se izboljšuje tudi motorični razvoj, občutek pomembosti in razvoj samostojnosti.

Jahanje konjev cenikJahanje konj za otroke PrimorskaJahanje konjev je tudi terapevtsko


Zanemariti ne gre niti nekaterih terapevtskih učinkov jahanja in konj na splošno. Gibanje med jahanjem stimulira notranje organe, izboljšuje gibljivost otroških sklepov, izboljšuje telesno kondicijo in krepi mišice.

Jahanje konjev pogosto lajša tudi različne motnje, na primer motnjo pomanjkanja pozornosti, hranjenja, psihične in govorne motnje, ipd. Pogosto že zgolj druženje s konji za jahanje pokaže pozitivne učinke, nadgradnja druženja pa pogosto daje izredne rezultate.

Jahanje konj - cenik navaja cene za različne tečaje jahanja

Vas zanima jahanje konj? Primorska se lahko pohvali z odličnimi jahalnimi šolami. Ena izmed njih je tudi na posestvu Grad Prestranek. Obiščite nas in se sami prepričate o koristnih učinkih, ki jih prinaša jahanje konjev. Cenik pa vas bo prepričal tudi o naši ugodni ceni.

APARTMAJI V SLOVENIJI

RESTAVRACIJA NA GRADU PRESTRANEK