Šola jahanja: začetni ali nadaljevalni tečaj jahanja blizu Postojne

Šola jahanja v Sloveniji zagotovo ni redkost. Tako vam je na voljo precej možnosti, če se tudi sami zanimate za tečaj jahanja ali pa če iščete šole jahanja v Sloveniji, ki so še posebej primerne za otroke. Šola jahanja je izvrstna priložnost za najmlajše, da se pobliže spoznajo s konji in z njimi navežejo pristen stik. Seveda je za to nujno ustrezno pedagoško vodenje tečaja, za kar so potrebne izkušnje. Na posestvu Grad Prestranek, ki ga najdete nedaleč od Postojne, smo ponosni na dejstvo, da sodimo med šole jahanja v Sloveniji z zelo dolgo tradicijo oziroma zgodovino. Naša šola jahanja - za otroke in odrasle - je organizirana na podlagi bogatega znanja in izkušenj. Ponudba programov v naši šoli je dovolj pestra, da lahko vsakdo najde ustrezen tečaj jahanja ...

Šole jahanja imajo v Sloveniji dolgo tradicijo

Omenili smo že, da so šole jahanja v Sloveniji zelo razširjene, obenem pa se lahko Slovenija pohvali tudi z dolgo zgodovino šol jahanja, oziroma še bolj natančno: konjeništva. Tudi zgodba konjeništva na Gradu Pasternak se je začela že dolgo tega, v davnem 18. stoletju. Takrat je namreč Karel VI. priključil kupljeno posestvo h kobilarni Lipica. Tradicija konjeništva se je torej ohranila več stoletij, vse do današnjih dni. Danes je seveda tečaj jahanja precej drugačen kot v preteklosti, utemeljen na sodobnih znanjih in pristopih, pa vendar si v naši šoli obenem prizadevamo za ohranjanje koščka tradicije.

šole jahanja v Slovenijišola jahanja cenik

Profesionalna šola jahanja za otroke in odrasle

Naša šola jahanja, tako za otroke kot za odrasle, seveda zajema tudi usvajanje konjeniških znanj: oskrba konj, uzdanje, sedlanje itn. Šola jahanja za otroke in odrasle vedno temelji na navezavi pristnega stika s konji, obenem pa je temelj vsakega tečaja tudi varnost. Profesionalnost v kombinaciji z ugodnim cenikom je zagotovo tisto, zaradi česar se številni odločijo prav za našo šolo oziroma tečaj jahanja. Šola jahanja oziroma tečaj za otroke se lahko začne že zelo zgodaj, z dopolnjenim 7. letom starosti, tudi za najmlajše pa v naši šoli organiziramo krajša, 15-minutna jahanja pod vodstvom izkušenih inštruktoric.

Odločite se lahko za začetni ali nadaljevalni tečaj jahanja

Odločitev za ustrezen tečaj jahanja, med katerimi lahko izbirate v naši šoli, je seveda odvisna predvsem od vašega predznanja, pri otrocih pa je pomembna tudi njihova starost. V naši šoli sta vam na voljo tako začetni tečaj jahanja (program Bronasta podkvica in Srebrna podkvica) kot nadaljevalni, ki se ga lahko otroci udeležijo po opravljenem začetnem tečaju. Naša šola jahanja za otroke in mladino do 18. leta starosti poteka celotno šolsko leto (tečaj enkrat ali dvakrat na teden), v skupinah, ki niso večje od petih udeležencev.

PRIJAVA NA JAHALNI TABOR

Drugi programi v sklopu šole jahanja (cenik na spletu)

Vas zanimajo posamezne ure in ne celoletna šola jahanja? Cenik drugih programov, ki se izvajajo v naši šoli oziroma na našem posestvu, si lahko ogledate na spletni strani (na ceniku najdete tudi cene za tečaj jahanja). Kot smo že omenili, je mlajšim otrokom, starim od 4 do 7 let, ki morajo še nekoliko počakati na tečaj jahanja, v naši šoli na voljo krajše, 15-minutno jahanje (konja vodijo inštruktorice). Tako se lahko pobliže spoznajo z gibanjem konja. Oglejte si tudi možnosti za posamezne ure jahanja, ki so vam na voljo v naši šoli jahanja. Cenik je še posebej ugoden, če zakupite 10-urni paket. Poleg tega pa boste na ceniku naše šole jahanja našli tudi individualne ure (možnost najema konja in učitelja), ki potekajo v jahalnici. Ponudba tečajev in drugih programov v naši šoli je dovolj raznolika, da boste zagotovo našli možnost, ki vam bo ustrezala. Na voljo smo vam za morebitna dodatna vprašanja, povezana s tečaji oziroma z dejavnostjo naše šole in konjeništvom na posestvu Grad Prestranek. Dobrodošli!