Jahanje konj za otroke v jahalni šoli v Sloveniji - pristen stik s konji

Ste razmišljali o jahanju konj za otroke? Živali imajo prav poseben vpliv na naše najmlajše, zato druženje z njimi priporočajo celo strokovnjaki. Jahanje konj za otroke omogoča pristen stik z živaljo, prav tako pa ima terapevtski učinek na posameznike s posebnimi potrebami. Da se otroci živali ne bi prestrašili, morajo imeti sami željo po jahanju konjev, z njimi pa se morajo spoznati postopoma, kar je odvisno od zmožnosti in starosti otroka. V Sloveniji imamo ogromno jahalnih šol s pedagoško vodenimi programi, ki ponujajo znanje, le-to pa je ključnega pomena za gradnjo ustreznega odnosa do konj ter za varno udejstvovanje, tako v konjeniškem športu, kot pri drugih aktivnostih. Izbira programa je odvisna od stopnje in že pridobljenega znanja, programi pa se med seboj po znanju nadgrajujejo.

Glede na število jahalnih šol v Sloveniji je izbira tiste prave v večini primerov odvisna od znanja inštruktorjev in cenika. Nedaleč od Postojne in svetovno znane Postojnske jame, obkroženo s travniki in gozdovi, se nahaja Posestvo Grad Prestranek. Konjeništvo na Gradu Prestranek sega v 18. stoletje, ko je posestvo kupil avstrijski cesar Karel VI. in ga priključil h kobilarni Lipica. Tradicijo vzreje konj nadaljujemo še naprej, z veseljem pa obiskovalcem nudimo možnost jahanja konj za otroke.

Jahalne šole v Sloveniji

Jahanje konj za otroke preko celega šolskega leta

Na Posestvu Grad Prestranek v Sloveniji jahalna šola poteka skozi celo šolsko leto in sicer 1 - 2× tedensko po vnaprej dogovorjenem urniku. Programi jahanja konj za otroke so namenjeni šolskim otrokom in mladini do 18. leta. Jahanje poteka v skupini do 5 jahačev. Jahači imajo možnost pridobitve nazivov Jahač 1 in Jahač 2, po programu KZS-SKA. Do 7. leta starosti je možen vpis v programa Bronasta in Srebrna podkvica, kjer se pridobi osnovno znanje s področja etologije, prehrane, anatomije, oskrbe in priprave, v nadaljevalnih tečajih pa se pridobljeno znanje v jahalni šoli nadgrajuje. Nenadomestljiv del jahalne šole na Posestvu grad Prestranek v Sloveniji so islandski in športni konji. Živali dobro vplivajo na vse ljudi, še posebej na najmlajše, zato vsem otrokom priporočamo jahanje pod vodstvom odličnih inštruktorjev.

Enkratno doživetje na Gradu Prestranek - za čisto vso družino

Poleg jahanja konj za otroke na Gradu Prestranek nudimo še mnogo več. Obisk pri nas svetujemo vsem, ki si želijo preživeti čudovito popoldne s svojimi najdražjimi ter se želijo družiti s čudovitimi islandskimi konjički in si privoščiti pravo domače kosilo v naši restavraciji. Druženje je mogoče popestriti še s kolesarjenjem po neokrnjeni naravi. Poleg jahalne šole po ugodnem ceniku obiskovalcem nudimo paket za lepo preživet družinski dan, ki med drugim vključuje tudi druženje z veličastnimi živalmi v spremstvu inštruktorja. V kolikor bo doživetje vašim najmlajšim všeč, vam svetujemo vpis v program jahanja konj za otroke.

Jahanje konj pod vodstvom inštruktorja

Ohranjanje zgodovine konjeniške tradicije

S programi jahanja konj za otroke na Posestvu Grad Prestranek z velikim veseljem ohranjamo zgodovinsko konjeniško tradicijo, čeprav se je posestvo od leta 1581 precej spremenilo, saj je oživelo v zanimivo in priljubljeno turistično destinacijo z jahalno šolo v Sloveniji. Strinjamo se, da so živali, še posebej konji, izvrstni terapevti na fizičnem, psihološkem in socialnem področju. Za osebe z motnjami v duševnem razvoju, lažje gibalno ovirane osebe, osebe z vedenjskimi težavami, osebe s težavami na socialnem področju, z učnimi težavami, avtizem in motnje avtističnega spektra, osebe, ki imajo motnje zaznavanja, hiperaktivne osebe, slepe in slabovidne, gluhe in naglušne je jahanje konj in druženje z njimi še posebej priporočljivo. Obiščite nas na Posestvu Grad Prestranek v Sloveniji.